Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Oulun ammattikorkeakoulun uudet tilat Linnanmaan kampuksella valmistuvat

Jaa

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) uudet tilat Linnanmaan kampuksella ovat pian valmiit, sillä pitkä peruskorjaushanke saadaan lähiviikkoina päätökseen. Valmiit sisätilat on uudistettu moderneiksi monitilaratkaisuiksi käyttäjien toiveiden mukaisesti. Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2018, ja peruskorjauksessa on ollut kaikkiaan 27 300 bruttoneliömetriä.

OAMK Linnanmaan kampus
OAMK Linnanmaan kampus

Tilojen rakennuttaja, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK), on panostanut korjausrakentamisen aikana yhteiskehittämiseen. Käyttäjät ovat päässeet osallistumaan tilojen suunnitteluun monella eri tavalla: käyttäjäryhmätyöskentelyssä, työpajoissa, seminaareissa ja tietoiskuissa. Tämä ns. CO-SYK-prosessi varmistaa osaltaan sen, että tilat tukevat käyttäjän toimintaa ja ovat tulevaisuudessa kestäviä niin strategisella, taktisella kuin operatiivisellakin tasolla.

”Käyttäjät ovat olleet mukana erinomaisesti koko hankkeen ajan. Ammattikorkeakoulun viestintä on omalta osaltaan auttanut siinä, että eri vaiheita on dokumentoitu siten, että mukana oleminen on ollut helppoa”, kertoo Suvi Nenonen CO-SYK-prosessin vetäjä ja SYKin työ- ja oppimisympäristöjen asiantuntija.

”Oamkin uudet tilat Linnanmaalla tarjoavat loistavan ympäristön uudistuvalle opetukselle ja huipputasoiset alustat tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnalle. Tilojen suunnittelussa ja toteutuksessa on koko prosessin ajan huomioitu käyttäjien toiveita ja tarpeita sekä ideoitu tulevaisuuden toimintaa tukevia ratkaisuja. Odotamme innolla toiminnan täysimääräistä käynnistymistä uusissa tiloissa”, sanoo Oamkin vararehtori Jyrki Laitinen.

Resurssiviisas valinta

Linnanmaan kampusta on remontoitu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Rakennushankkeelle on haettu sertifikaattia kansainvälisestä BREEAM-ympäristöluokitusjärjestelmästä, jossa arvioidaan niin rakentamisen kuin valmiin rakennuksenkin ympäristöystävällisyyttä. Jo suunnitteluvaiheessa myönnetyssä sertifikaatissa erityisen hyvät pisteet rakennus sai materiaaleihin, maankäyttöön ja ekologisuuteen liittyen.

SYK pitää tilojen peruskorjausta ekologisena ja resurssiviisaana vaihtoehtona uudisrakentamiselle.

”Olemme saaneet hienot, toiminnallisuutta tukevat tilat valmiiksi Oamkille. On upeaa, että käyttäjät ovat tiloihin tyytyväisiä. Se on meille kaikkein tärkeintä. Tärkeää myös on, että olemme saaneet projektin tehtyä olemassa oleviin tiloihin, sillä peruskorjaaminen edustaa vastuullista tilojen käyttöä. Emme kiinteistön omistajana tarpeettomasti lisää kuormaa luontoympäristölle”, kertoo SYKin toimitusjohtaja Sanna Sianoja.

Käyttövaiheen ekologisuuteen haasteensa tuo Oulun kaukolämmön päästöintensiivisyys, joka on Suomen isojen kaupunkien korkeimpia. Tilanne kuitenkin paranee tulevaisuudessa, kun Oulun kaupunki toteuttaa kaukolämpöinvestoinnin.

Oamkin Linnanmaan kampuksen rakennushankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, urakoitsijoina toimivat NCC Suomi Oy ja Aro Systems Oy ja konsulttina Rakennuttajatoimisto Promen Oy.

Linnanmaan kampukselle sijoittuvat Oamkin informaatioteknologian, tekniikan, liiketalouden, kulttuurin ja luonnonvara-alan koulutukset sekä ammatillinen opettajankoulutus. Sosiaali- ja terveysalan koulutus jatkuu Kontinkankaan ja Oulaisten kampuksilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun ammattikorkeakoulu, vararehtori Jyrki Laitinen, 050 344 1733, jyrki.laitinen@oamk.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, toimitusjohtaja Sanna Sianoja, 050 351 2207, sanna.sianoja@sykoy.fi

Kuvat

OAMK Linnanmaan kampus
OAMK Linnanmaan kampus
Lataa
OAMK Linnanmaan kampus
OAMK Linnanmaan kampus
Lataa
OAMK Linnanmaan kampus
OAMK Linnanmaan kampus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Tietotalo 2. krs, Korkeakoulunkatu 1
33720 Tampere

020 742 4010http://www.sykoy.fi

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on 9 000 opiskelijan ja noin 500 työntekijän muodostama monialainen ja kansainvälinen korkeakouluyhteisö. Tiivis yhteistyömme yritysten ja yhteisöjen kanssa luo pohjan opiskelijoidemme korkeatasoiseen ja ajantasaiseen osaamiseen. Toimintamme kulmakiviä ovat avoimuus, vastuullisuus ja vaikuttavuus. Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintamme painoalat ovat ympäristöviisaus, kestävä hyvinvointi ja digitaalinen murros.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen ja yritysten käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYKin omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa. Yhtiön tasearvo on noin 1,3 miljardia euroa, ja se koostuu yliopistojen 225 rakennuksesta. Vuoden 2019 liikevaihto oli 165,2 miljoonaa euroa. www.sykoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme