Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Oulun kaupungin toteutettava lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut hoitotakuun puitteissa

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määrää Oulun kaupungin saattamaan lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut lainmukaisiksi elokuun loppuun mennessä. Vaikka kaupunki on tehnyt toimenpiteitä palveluiden jonotilanteen korjaamiseksi, hoitoon pääsy ei edelleenkään toteudu lain vaatiman kolmen kuukauden sisällä.

Aluehallintovirasto velvoittaa Oulun kaupungin huolehtimaan myös siitä, että hoidon saatavuus tulevaisuudessakin toteutuu jatkuvasti lain mukaisesti.

Oulun kaupunki on pyrkinyt löytämään ratkaisuja hoitoon pääsyn nopeuttamiseen mm. vuokratyövoiman sekä ostopalvelujen avulla. Myös rekrytointia ja muita toimintatapoja sekä yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa on kehitetty.

Kaupungin antaman selvityksen mukaan lasten- ja nuorisopsykiatrisiin palveluihin yli kolme kuukautta jonottaneiden määrä on kuitenkin yhä kasvussa eikä toteutetut korjaavat toimenpiteet ole olleet riittäviä hoidon järjestämiseen lainmukaisesti.

Oulun kaupungin on annettava aluehallintovirastolle 15.9.2022 mennessä selvitys siitä, miten hoitoon pääsy lasten- ja nuorisopsykiatristen palveluihin on saatettu lain edellyttämälle tasolle.

Lisätietoa medialle:

ylitarkastaja Marja-Leena Arffman, p. 0295 017 558, marja-leena.arffman@avi.fi

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket rekommenderar strängare villkor än vad lagen kräver för införsel av rescuehundar från den inre marknaden - betydligt större rabiesrisk på grund av kriget i Ukraina19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

På grund av kriget i Ukraina har många ukrainska hemlösa hundar förts till ett EU-grannland. Hundarna har kunnat id-märkas med dessa länders mikrochip. Det här gör det svårare att på ett tillförlitligt sätt säkerställa hundens ursprung. Rabiesläget i Ukraina är dåligt, och hemlösa hundar är förknippade med en stor rabiesrisk. När man inte med säkerhet känner till en rescuehunds ursprung finns det en ökad risk för rabiesspridning vid införsel av dessa hundar.

Aluehallintovirasto suosittelee lakia tiukempia vaatimuksia rescuekoirien sisämarkkinatuontiin – rabiesriski merkittävästi kasvanut Ukrainan sodan vuoksi19.5.2022 12:00:00 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan vuoksi ukrainalaisia kulkukoiria on tuotu runsaasti EU-alueella oleviin naapurimaihin, ja koirat on voitu tunnistusmerkitä näiden maiden mikrosiruilla. Toiminta vaikeuttaa koiran alkuperän luotettavaa varmistamista. Ukrainassa rabiestilanne on huono, ja kulkukoirissa rabiesriski on suuri. Kun rescuekoiran alkuperä ei ole luotettavasti tiedossa, niiden maahantuonti aiheuttaa kohonneen riskin rabieksen leviämiselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme