Hemsö

Oulun kaupunki valitsi Hemsön toteuttamaan kaksi uutta paloasemaa – investoinnin arvo yli 25 miljoonaa

Jaa

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoittaja Hemsö on voittanut Oulun kaupungin hankintakilpailun kahdesta uudesta paloasemasta. Oulun Linnanmaan ja Raksilan paloasemat rakennetaan ympäristöystävällisiksi kohteiksi, jotka on suunniteltu turvallisuus edellä.

Hemsö ja Oulun kaupunki ovat allekirjoittaneet vuokrasopimukset kahden uuden paloaseman toteuttamisesta Ouluun.

Hemsön kokonaisinvestoinnin arvo on noin 25 miljoonaa euroa. Hemsö vuokraa paloasemat Oulun kaupungille 25 vuoden vuokra-ajalla. Paloasemien käyttäjänä toimii Oulu-Koillismaan pelastuslaitos.

Linnanmaan paloaseman arvioitu valmistumisaika on kesä 2021, ja Raksilan paloaseman valmistumistavoite on kevät 2023. Ennen Raksilan paloaseman uudisrakennuksen töitä Oulun kaupunki purkaa kohteesta vanhan paloaseman.

”Hankintakilpailun voitto on Hemsölle merkittävä asia, ja se on luontevaa jatkoa meidän pitkäjänteiselle toiminnallemme Suomessa ja Oulussa. Strategiamme mukaisesti haluamme jatkossa rakennuttaa aiempaa suuremman osan kohteistamme itse, ja tämä kokonaisuus tukee tavoitettamme. Oulun kaupunki on meille erittäin mieluinen kumppani, ja lähdemme innolla yhdessä toteuttamaan ensiluokkaisia paloasemia pelastuslaitoksen käyttöön”, Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen toteaa.

”Vuokrasopimusten allekirjoituksen jälkeen alkaa kehitysvaihe, jossa Oulun kaupunki ja Hemsö kehittävät yhteistyössä hankkeen suunnitelmat rakennuslupa- ja toteutusvaihetta varten”, kertoo projektipäällikkö Eero Keränen Oulun Tilapalveluista.

Vastuullinen suunnittelu keskiössä – paloasemiin tutkitaan maalämmön toteuttamista, sähkö hankintaan hiilineutraalisti

Sekä Linnanmaan että Raksilan paloasema rakennetaan energiatehokkaiksi kiinteistöiksi, joissa on otettu huomioon ympäristö sekä kiinteistöjen terveellisyys ja turvallisuus.

”Paloasemat on suunniteltu siten, että osa sähköstä voidaan tuottaa aurinkopaneeleilla. Lisäksi tutkimme yhdessä kaupungin kanssa geoenergian hyödyntämisen mahdollisuuksia. Maalämmön ja -kylmän avulla osa kiinteistön ostamasta kaukolämmityksestä ja jäähdytysenergiankulutuksesta on mahdollista korvata kohteessa tuotetulla energialla”, Hemsön kehityspäällikkö Simo Karjalainen sanoo.

Hemsö noudattaa toiminnassaan EU:n asettamia ympäristötavoitteita, jonka vuoksi kiinteistön kuluttama sähkö ostetaan hiilineutraalisti.

”Kohteisiin myös haetaan Breem-ympäristösertifikaattia, jonka tavoitetaso on Very Good”, Karjalainen kertoo.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Jarkko Leinonen
Suomen maajohtaja, Hemsö
puh. 040 015 0841
jarkko.leinonen@hemso.se

Eero Keränen
projektipäällikkö, Oulun Tilapalvelut
puh. 044 703 2529
eero.keranen@ouka.fi

Tietoja julkaisijasta

Hemsö
Hemsö
Korkeavuorenkatu 30 A, 1. kerros
00130 Helsinki

+358 400 150 841http://www.hemso.se/fi

Hemsö:
Hemsö on Ruotsin johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. Hemsön toimintaan kuuluu hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen kestävä omistaminen, ylläpitäminen ja kehittäminen. Hemsö toimii Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 4,6 miljardia euroa. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle maaliskuussa 2015 luottoluokituksen A-. Lue lisää: http://www.hemso.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Tavoitteena 50 miljoonan euron hoivakotikokonaisuus – Hemsö ja uusi hoivapalveluyhtiö Hoivamme aloittivat yhteistyön19.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoittaja Hemsö on aloittanut laajan yhteistyön ikäihmisten hoivapalveluita tuottavan Hoivamme-yhtiön kanssa. Yhtiöiden solmiman raamisopimuksen mukaisesti Hemsö rahoittaa yrityksen hoivakotihankkeita ja toimii kohteiden pitkäaikaisena omistajana. Hoivamme kehittää kohteita ja on Hemsön vuokralainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme