Oulun yliopisto

Oulun korkeakoulujen yhteinen innovaatiokeskus panostaa yritysyhteistyöhön

Jaa
Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu ovat perustaneet yhteisen innovaatiokeskuksen, jonka tarkoituksena on auttaa elinkeinoelämää käyttämään tutkimusta innovaatioiden ja tuotteiden kehittämiseen. Innovaatiokeskus auttaa myös tutkijoita jalostamaan tutkimustuloksia eteenpäin sekä tukee ja valmentaa yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita. Innovaatiokeskuksen avajaisia Linnanmaan kampuksella vietetään torstaina 5.9.2019.
Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja
Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja

Innovaatiokeskuksen keskeinen päämäärä on tehdä korkeakouluyhteistyö yrityksille mahdollisimman helpoksi, löytämällä yrityksen tarpeisiin parhaiten sopivat kumppanit ja yhteistyömuodot. Innovaatiokeskuksen tarjonta vastaa sekä yrityksen lyhyen aikavälin tarpeisiin (asiantuntijapalvelut, koulutukset ja lopputyöt) että pidemmän tähtäimen suunnitteluun (sopimustutkimukset, lisensoinnit ja kansainväliset tutkimushankkeet). Innovaatiokeskus auttaa myös yhteistyön rahoittamisen hakemisessa.

Keskitettyjen palvelujen kautta yritykset hyötyvät lähes 25 000 yliopiston ja ammattikorkeakoulun osaajan viimeisimmästä tietotaidosta. Tutkimusideoiden lisäksi yhteistyö tuo yritysten ulottuville erilaisia monimuototiloja, laboratorio- ja muita infrastruktuuripalveluja yritysten omaa tuotekehitystä ja testaamista varten.

Innovaatiokeskuksen tehtävänä on myös jalostaa korkeakoulujen omia tutkimustuloksia ja uutta osaamista kaupallisiksi ratkaisuiksi sekä tukea henkilökunnan ja opiskelijoiden yrittäjyyttä. Esimerkiksi Avanto-yrittäjyysohjelma auttaa opiskelijoita ja henkilökuntaa kehittämään liikeideaansa. Tavoitteena on, että vuodessa yliopiston ja korkeakouluyhteisöstä syntyy 5-7 uutta yritystä. Myös olemassa olevat yritykset voivat hyödyntää tutkimusideoita uuden liiketoimintansa siemeneksi.

Innovaatiokeskus syventää molempien korkeakoulujen aiempaa, menestyksekästä yritysyhteistyötä sekä tukee alueen elinvoimaisuutta, kasvua ja kansainvälistä menestystä. Korkeakoulujen yhteistyö tiivistyy edelleen ensi vuonna,jolloin Oulun ammattikorkeakoulu muuttaa Linnanmaan yliopistokampukselle.

Innovaatiokeskuksen avajaisia vietetään torstaina 5.9.2019 klo 14-16 Tellus Areenan Business Kitchenissa. Toimittajanne on tervetullut tilaisuuteen, Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, Linnanmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Innovaatioasiamies Pekka Räsänen, Oulun yliopisto, Innovaatiokeskus, puh. 0400 582 254
Asiakkuuspäällikkö Kaisa Still, yritysyhteistyö, Oulun yliopisto, Innovaatiokeskus, puh. 040 150 8741
Kehittämispäällikkö Jouko Uusitalo, liiketoiminnan kehittäminen, Oulun yliopisto, Innovaatiokeskus, puh. 050 476 9717


Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Kuvat

Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja
Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa tehtiin viime vuonna 51 keksintöä – maailman henkisen omaisuuden päivää vietetään perjantaina 26.4.24.4.2024 06:52:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa tehdään vuosittain kymmeniä uusia keksintöjä, jotka voivat olla alkuja tulevaisuuden innovaatioille. Vuonna 2023 niitä raportoitiin 51. Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä.

Alaselkäkipuun liittyvää terveyspalvelujen käyttöä ja sairauspoissaoloja voidaan vähentää luokitteluun perustuvalla hoidolla24.4.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Alaselkäkipupotilaiden toipumista voidaan nopeuttaa, lääkärikäyntejä ja kuvantamistutkimuksia vähentää sekä selkäkivusta johtuvia sairauspoissaolopäiviä minimoida luokitteluun perustuvalla hoitomallilla, uusi tutkimus osoittaa. Luokitteluun perustuvassa hoidossa potilaat huomioidaan yksilöllisesti ja terveydenhuollon resursseja kohdennetaan eniten hoitoa tarvitseville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye