Oulun yliopisto

Oulun korkeakoulujen yhteinen innovaatiokeskus panostaa yritysyhteistyöhön

Jaa

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu ovat perustaneet yhteisen innovaatiokeskuksen, jonka tarkoituksena on auttaa elinkeinoelämää käyttämään tutkimusta innovaatioiden ja tuotteiden kehittämiseen. Innovaatiokeskus auttaa myös tutkijoita jalostamaan tutkimustuloksia eteenpäin sekä tukee ja valmentaa yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita. Innovaatiokeskuksen avajaisia Linnanmaan kampuksella vietetään torstaina 5.9.2019.

Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja
Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja

Innovaatiokeskuksen keskeinen päämäärä on tehdä korkeakouluyhteistyö yrityksille mahdollisimman helpoksi, löytämällä yrityksen tarpeisiin parhaiten sopivat kumppanit ja yhteistyömuodot. Innovaatiokeskuksen tarjonta vastaa sekä yrityksen lyhyen aikavälin tarpeisiin (asiantuntijapalvelut, koulutukset ja lopputyöt) että pidemmän tähtäimen suunnitteluun (sopimustutkimukset, lisensoinnit ja kansainväliset tutkimushankkeet). Innovaatiokeskus auttaa myös yhteistyön rahoittamisen hakemisessa.

Keskitettyjen palvelujen kautta yritykset hyötyvät lähes 25 000 yliopiston ja ammattikorkeakoulun osaajan viimeisimmästä tietotaidosta. Tutkimusideoiden lisäksi yhteistyö tuo yritysten ulottuville erilaisia monimuototiloja, laboratorio- ja muita infrastruktuuripalveluja yritysten omaa tuotekehitystä ja testaamista varten.

Innovaatiokeskuksen tehtävänä on myös jalostaa korkeakoulujen omia tutkimustuloksia ja uutta osaamista kaupallisiksi ratkaisuiksi sekä tukea henkilökunnan ja opiskelijoiden yrittäjyyttä. Esimerkiksi Avanto-yrittäjyysohjelma auttaa opiskelijoita ja henkilökuntaa kehittämään liikeideaansa. Tavoitteena on, että vuodessa yliopiston ja korkeakouluyhteisöstä syntyy 5-7 uutta yritystä. Myös olemassa olevat yritykset voivat hyödyntää tutkimusideoita uuden liiketoimintansa siemeneksi.

Innovaatiokeskus syventää molempien korkeakoulujen aiempaa, menestyksekästä yritysyhteistyötä sekä tukee alueen elinvoimaisuutta, kasvua ja kansainvälistä menestystä. Korkeakoulujen yhteistyö tiivistyy edelleen ensi vuonna,jolloin Oulun ammattikorkeakoulu muuttaa Linnanmaan yliopistokampukselle.

Innovaatiokeskuksen avajaisia vietetään torstaina 5.9.2019 klo 14-16 Tellus Areenan Business Kitchenissa. Toimittajanne on tervetullut tilaisuuteen, Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, Linnanmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Innovaatioasiamies Pekka Räsänen, Oulun yliopisto, Innovaatiokeskus, puh. 0400 582 254
Asiakkuuspäällikkö Kaisa Still, yritysyhteistyö, Oulun yliopisto, Innovaatiokeskus, puh. 040 150 8741
Kehittämispäällikkö Jouko Uusitalo, liiketoiminnan kehittäminen, Oulun yliopisto, Innovaatiokeskus, puh. 050 476 9717

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Kuvat

Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja
Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkijat: Mikro- ja yksinyrittäjät tarvitsevat nopeasti suoraa tukea ja neuvontaa26.3.2020 15:07:33 EETTiedote

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne koskee taloudellisesti kriittisimmin mikroyrityksiä (alle 10 henkilöä), erityisesti yksinyrittäjiä. Kaikista Suomen yrittäjistä 69% on yksinyrittäjiä. Yksinyrittäjien yleisin yritysmuoto on toiminimi, joka jää mm. Business Finlandin tarjoaman kriisirahoituksen ulkopuolelle. Hallitus on myös reagoinut yksinyrittäjien ja toiminimien tilanteeseen edistämällä yrittäjien työttömyysturvaa. Sen toimeenpano täytyy tehdä mahdollisimman nopeasti ja lisäksi tarvitaan mikroyrityksille suunnattua suoraa tukea konkurssiaallon välttämiseksi, toteavat Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn tutkijat.

Uusi professuuri vahvistaa Oulun yliopiston osaamista ajoneuvoalalla25.3.2020 13:00:00 EETTiedote

Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun on perustettu autoalan liiketoiminnan professuuri, jonka tavoitteena on kehittää autoalan liiketoimintaa, vastata tulevaisuuden haasteisiin tutkimuksen avulla sekä edistää alan yliopistollista koulutusta. Uusi tehtävä täydentää hyvin Oulun yliopiston eri tiedekunnissa olevaa ajoneuvoalan laaja-alaista osaamista. Professuurin kautta tiivistetään myös vuoropuhelua ja yhteistyötä autoalan kansallisten ja kansainvälisten verkostojen kanssa.

Virtuaalisena järjestetty 6G Summit oli menestys23.3.2020 13:01:29 EETUutinen

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma järjesti viime viikolla ison 6G-konferenssin. Viime vuonna tapahtuma oli maailman ensimmäinen ja olosuhteiden vuoksi tänä vuonna maailman ensimmäinen virtuaalisesti pidetty. Tilanteet muuttuivat järjestelyiden osalta päivittäin viimeisen reilun viikon aikana. Kokonaan tapahtumaa ei kuitenkaan kuopattu vaan se päätettiin pika-aikataululla tehdä täysin verkossa tapahtuvaksi. Tämä sai kiitosta osallistuneilta yrityksiltä ja etenkin tutkijoilta. Yli 100 tutkijaa sai nyt esiteltyä ja julkaistua tutkimuspaperinsa konferenssissa. Perustutkimus ja yritysten valmistautuminen 2030-luvun teknologioiden kehittämiseen ei pysähtynyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme