Oulun yliopisto

Oulun korkeakoulujen yhteinen innovaatiokeskus panostaa yritysyhteistyöhön

Jaa

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu ovat perustaneet yhteisen innovaatiokeskuksen, jonka tarkoituksena on auttaa elinkeinoelämää käyttämään tutkimusta innovaatioiden ja tuotteiden kehittämiseen. Innovaatiokeskus auttaa myös tutkijoita jalostamaan tutkimustuloksia eteenpäin sekä tukee ja valmentaa yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita. Innovaatiokeskuksen avajaisia Linnanmaan kampuksella vietetään torstaina 5.9.2019.

Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja
Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja

Innovaatiokeskuksen keskeinen päämäärä on tehdä korkeakouluyhteistyö yrityksille mahdollisimman helpoksi, löytämällä yrityksen tarpeisiin parhaiten sopivat kumppanit ja yhteistyömuodot. Innovaatiokeskuksen tarjonta vastaa sekä yrityksen lyhyen aikavälin tarpeisiin (asiantuntijapalvelut, koulutukset ja lopputyöt) että pidemmän tähtäimen suunnitteluun (sopimustutkimukset, lisensoinnit ja kansainväliset tutkimushankkeet). Innovaatiokeskus auttaa myös yhteistyön rahoittamisen hakemisessa.

Keskitettyjen palvelujen kautta yritykset hyötyvät lähes 25 000 yliopiston ja ammattikorkeakoulun osaajan viimeisimmästä tietotaidosta. Tutkimusideoiden lisäksi yhteistyö tuo yritysten ulottuville erilaisia monimuototiloja, laboratorio- ja muita infrastruktuuripalveluja yritysten omaa tuotekehitystä ja testaamista varten.

Innovaatiokeskuksen tehtävänä on myös jalostaa korkeakoulujen omia tutkimustuloksia ja uutta osaamista kaupallisiksi ratkaisuiksi sekä tukea henkilökunnan ja opiskelijoiden yrittäjyyttä. Esimerkiksi Avanto-yrittäjyysohjelma auttaa opiskelijoita ja henkilökuntaa kehittämään liikeideaansa. Tavoitteena on, että vuodessa yliopiston ja korkeakouluyhteisöstä syntyy 5-7 uutta yritystä. Myös olemassa olevat yritykset voivat hyödyntää tutkimusideoita uuden liiketoimintansa siemeneksi.

Innovaatiokeskus syventää molempien korkeakoulujen aiempaa, menestyksekästä yritysyhteistyötä sekä tukee alueen elinvoimaisuutta, kasvua ja kansainvälistä menestystä. Korkeakoulujen yhteistyö tiivistyy edelleen ensi vuonna,jolloin Oulun ammattikorkeakoulu muuttaa Linnanmaan yliopistokampukselle.

Innovaatiokeskuksen avajaisia vietetään torstaina 5.9.2019 klo 14-16 Tellus Areenan Business Kitchenissa. Toimittajanne on tervetullut tilaisuuteen, Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, Linnanmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Innovaatioasiamies Pekka Räsänen, Oulun yliopisto, Innovaatiokeskus, puh. 0400 582 254
Asiakkuuspäällikkö Kaisa Still, yritysyhteistyö, Oulun yliopisto, Innovaatiokeskus, puh. 040 150 8741
Kehittämispäällikkö Jouko Uusitalo, liiketoiminnan kehittäminen, Oulun yliopisto, Innovaatiokeskus, puh. 050 476 9717

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Kuvat

Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja
Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan tiloja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopisto mukaan arktisten alueiden metallien 3D-tulostushankkeeseen19.9.2019 09:06:48 EESTTiedote

Arktisella alueella toimivien teollisuusyritysten osaamista ja liiketoimintaa ryhdytään vahvistamaan metallien 3D-tulostamisen avulla. Menetelmällä on mahdollista avata paikalliselle metalliteollisuudelle uusia tuotteita ja markkinoita sekä saavuttaa kilpailukykyiset tuotekustannukset vähäisellä ekologisella jalanjäljellä. Neljän maan yhteishankkeessa ovat mukana Suomesta Oulun yliopiston Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) –tutkimusryhmä ja Filtra Group Oy.

Suomen terästeollisuuden osaamista vahvistetaan ja päästöjä pienennetään 16,7 miljoonan euron yhteishankkeella17.9.2019 09:05:00 EESTTiedote

Neljä yliopistoa, VTT ja yhdeksän yritystä käynnistävät laajan hankkeen, jonka päätavoitteena on uusien terästuotteiden ja koneiden tehokas ja kestävä kehittäminen. Hankkeella halutaan nopeuttaa tuotekehitysprosessia sekä parantaa tuotteita, niiden suorituskykyä ja niihin liittyviä palveluita niin, että valmistus on ympäristöystävällistä ja tuotannon päästöt vähenevät.

Eija Tanskanen Sodankylän geofysiikan observatorion johtajaksi13.9.2019 09:13:00 EESTTiedote

Oulun yliopistoon kuuluvan Sodankylän geofysiikan observatorion johtajaksi on valittu avaruusfysiikan professori, FT Eija Tanskanen. Tehtävään oli 10 hakijaa. Eija Tanskasella on monipuolinen ja kattava kokemus yksikön toiminnan keskeisiltä sekä niihin läheisesti liittyviltä aloilta. Tanskasen tämän hetken tutkimusaiheisiin kuuluvat magneettisen ympäristön häiriöt ja niiden syntymekanismit mukaan lukien revontulialimyrskyt ja Aurinko–Maa-vuorovaikutus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme