Rakennusliike Lapti Oy

Oulun Välivainion keskuskortteli Galaksin toteuttaminen alkaa – ensimmäisen taloyhtiön ennakkomarkkinointi käynnistyy

Jaa
Oulun Välivainion alue kehittyy lähivuosina, kun Rakennusliike Lapti Oy alkaa rakentaa alueelle uutta keskuskortteli Galaksia. Välivainion keskuskorttelista tulee monipuolinen asuin-, liike- ja toimistorakennusten keskus, jossa asukkaat ja kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan innovatiivisesta taiteesta ja valaistuksesta sekä monipuolisesta liikunnasta. Toteuttaminen käynnistyy korttelin ensimmäisen taloyhtiön Asunto Oy Välivainion Marsin ennakkomarkkinoinnilla.

Keskuskortteli Galaksi nousee entisen Välivainion koulun alueelle Kemintien varteen. Kortteli tulee osaksi Tuirasta Linnanmaan suuntaan rakentuvaa Alppilanbulevardia. Galaksi tulee toteuttamaan toiveen alueen kaupunkimaisen tehokkaasta täydennysrakentamisesta, jossa kävelylle, pyöräilylle ja joukkoliikenteelle on hyvät edellytykset.

Keskuskortteliin suunnitellaan monipuolista asumista, liiketiloja, työpaikkoja ja mahdollisesti myös päiväkotia keskusaukioksi rakentuvan Alppitorin ympärille. Kortteliin suunniteltavat talot ovat pääosin 1–12-kerroksisia: korkein 12-kerroksinen tornitalo tulee Alppitorin laidalle ja korttelin laitaa ja Välivainion suunnalla olevaa pientaloaluetta kohti rakennukset mataloituvat. Kortteliin tulee yhteensä 426 asuntoa ja rakentamista yhteensä 36 000 kerrosalaneliön verran.

Omat erityispiirteensä keskuskortteliin luovat mittavat panostukset taiteeseen ja liikuntaan: Ympäri korttelia löytyy taidetta seiniltä ja taideteoksina sekä innovatiivista valaistusta. Galaksiin suunnitellaan myös monipuolista liikuntatilaa ja katupeliaukiota lähialueen asukkaiden käyttöön.

Lapti aloittaa keskuskortteli Galaksin toteuttamisen Asunto Oy Välivainion Marsin ennakkomarkkinoinnilla.Välivainion Marsiin kuuluu kaksi viisikerroksista taloa, joissa on yhteensä 71 asuntoa yksiöistä kolmioihin. Marsissa kiinnitetään erityistä huomiota arjen sujuvuuteen ja ekologisuuteen sekä yhteistilojen suunnitteluun: taloyhtiö on A-energialuokkaa, ja sen asukkaiden käytössä on runsaat varastotilat, yhteinen monitoimitila ja yhteiskäyttöauto. Kohteen rakentaminen alkaa kesällä 2023, ja asunnot valmistuvat syksyllä 2024. Koko keskuskortteli rakentuu valmiiksi seuraavien vuosien aikana sen mukaan, milloin kaupunki muuttaa kaavan vaatimaa Kemintien linjausta mahdollistamaan tulevan Alppilanbulevardin.

”Olemme tyytyväisiä päästessämme tiivistämään Välivainion aluetta ja luomaan urbaanin keskuskorttelin. Kortteli tuo kaivattuja asuntoja ja palveluja sekä uudenlaista kaupunkielämää alueelle. Olemme jo aiemmin rakentaneet Välivainion Galaksin reunalle kolme kerros- ja rivitaloyhtiötä, ja alue on herättänyt runsaasti kiinnostusta”, kertoo Laptin Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Lohi, aluejohtaja, Rakennusliike Lapti, puh. 045 631 2946, mikko.lohi@lapti.fi
Janne Karhumaa, myyntipäällikkö, Rakennusliike Lapti Oy, p. 0400 602 533, janne.karhumaa@lapti.fi
www.lapti.fi/valivainionmars

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 570 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Hämeenlinnan yhteiskoulun tulevan uudisrakennuksen ja liikuntahallin peruskivi muurattiin – perustuksiin valettiin historiallinen aikakapseli1.6.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

Hämeenlinnan yhteiskoulun uudisrakennuksen ja liikuntahallin rakentaminen on päässyt vauhtiin. Uudisrakennuksen peruskivi muurattiin kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviaisen johdolla 1. kesäkuuta tulevan, alueen asukkaat yhteen kokoavan monitoimikeskuksen työmaalla. Perustuksiin valettiin ajankuvaa ja tietoa uudesta koulusta mutta myös alkuperäisen koulurakennuksen peruskiven aikakapseli, joka löytyi vanhan koulun purkutöiden yhteydessä.

Tasanteen uuden hirsipäiväkodin rakentaminen alkaa Tampereella17.5.2023 10:15:00 EEST | Tiedote

Tasanteen uuden päiväkodin rakentaminen alkaa toukokuussa 2023 Tampereella. Vanhat päiväkotirakennukset puretaan ja korvataan yhdellä uudisrakennuksella, joka toteutetaan massiivihirsirakenteisena. Tällä hetkellä päiväkoti toimii väistötiloissa Olkahisen koulun kentällä. Tasanteen päiväkodin pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Rakennustyöt valmistuvat kesäkuussa 2024, ja rakennus otetaan käyttöön elokuussa 2024.

Ojalan päiväkodin ja koulun rakentaminen on alkanut – massiivipuurunkoisen rakennuksen hiilijalanjälki ja kokonaisenergiankulutus minimoidaan15.5.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Voimakkaasti tulevina vuosina kasvavalle Ojalan asuinalueelle Tampereella nousee uusi massiivipuurunkoinen päiväkoti ja koulu, jonka hiilijalanjälki ja kokonaisenergiankulutus pyritään minimoimaan. Ojalan päiväkoti tarjoaa paikat 160 lapselle ja koulu 150:lle esi- ja alkuopetuksen oppilaalle. Kokonaisuuden suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Pää- ja arkkitehtisuunnittelijana kohteessa toimii Sweco Architects Oy. Koulu ja päiväkodin omistajaksi tulee kiinteistösijoitusyhtiö NREP, joka vuokraa tilat Tampereen kaupungille. Rakentaminen käynnistyi mittavilla louhinnoilla huhtikuussa, ja Ojalan päiväkoti ja koulu avaavat ovensa elokuussa 2024.

Opiskelijatornitalo UNOn työmaa Oulussa julistautui Suomen siisteimmäksi työmaaksi8.5.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Oulussa rakennetaan poikkeuksellista kohdetta. Kaupungin uudeksi maamerkiksi kohoaa Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön opiskelijatornitalo UNO, josta tulee 16-kerroksinen ja 53,4 metrin korkuinen eli Oulun 3. korkein asuinkerrostalo. Ainutlaatuinen UNO on myös sisältä: asukkaat pääsevät nauttimaan puhtaasta sisäilmasta, sillä opiskelijatornitalon puhtausluokka on paras P1, mikä on vielä harvinaista asuinkerrostalolle. Poikkeuksellinen on tulevan tornitalon työmaakin. Se on julistautunut Suomen siisteimmäksi työmaaksi.

Arkkitehtuurikilpailun voittanut Jätkän Kruunu tuo odotettuja perheasuntoja Jätkäsaaren ytimeen – Lapti aloittaa asuntojen ennakkomarkkinoinnin4.5.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Jätkäsaaren ytimeen nousee arkkitehtuurisesti mielenkiintoinen Jätkän Kruunu, joka tarjoaa monen kokoisia asuntoja ja paljon erityisesti isoja perheasuntoja. Jätkän Kruunun on suunnitellut kohteen arkkitehtuurikutsukilpailun voittanut Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy. Asuinkerrostalon rakentaa Rakennusliike Lapti Oy, joka käynnistää asuntojen ennakkomarkkinoinnin. Asuntojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa kesällä 2023, jolloin asunnot ovat muuttovalmiita kesällä 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme