Oulun yliopisto avaa yksitoista tenure track -tehtävää vahvistamaan profiilialojensa tutkimusta

Tenure track -urapolkumallissa hakija voidaan valita kokemuksensa ja pätevyytensä perusteella nuoremmaksi apulaisprofessoriksi (Assistant Professor) tai apulaisprofessoriksi (Associate Professor). Haut mahdollistavat valinnan myös suoraan professoriksi (Full Professor).
Oulun yliopiston tutkimus on erikoistunut yhteensä yhdeksälle profiilialalle. Nyt haettavaksi avatut tehtävät sijoittuvat seuraaviin Suomen Akatemian Profi7-tutkimusohjelmasta rahoitusta saaviin tutkimusteemoihin:
Vetytalous ilmastonmuutoksen ratkaisuna (H2Future)
H2Future-teema hakee neljää tutkijaa vahvistamaan tutkimusta, jolla edistetään vedyn puhtaita tuotantoteknologioita, vedyn hyödyntämistä terästuotannossa ja vetyä kestävien terästen kehittämistä.
Ihmisen vahvuudet digitalisoituvassa maailmassa (Hybrid Intelligence)
Hybrid Intelligence -teemassa (HI) on avoinna neljä tutkijan tehtävää. Teemassa pyritään yhdistämään ihmisten ja koneiden vahvuudet eettisesti ja vastuullisesti sekä linkittämään osaamista tunnetekoälyn, oppimisprosessien ja havainnointitekniikan aloilla tekoälypohjaisten ratkaisujen kehittämiseen.
Globaali muutos ja arktisen ympäristön ja ihmisen kestävät suhteet (FRONT)
Front-teemassa haetaan neljää tutkijaa vahvistamaan ihmisten, organisaatioiden ja ympäristön resilienssin eli muutoskyvyn ja kestävyyden tutkimusta globaaleissa muutoksissa ja kestävyyden ongelmien ratkaisemisessa.
Tarkemmat tiedot avoinna olevista tehtävistä verkossa.
H2FUTURE (Hydrogen Future as Climate Change Solution):
- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Catalysis
- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Material Science of Steels
- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Reduction Metallurgy Chemistry
- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Theoretical Material Physics
HI (Hybrid Intelligence: Human-AI Co-evolution and Learning in Multi-realities):
- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Tenure in Augmented, Mixed and/or Virtual Reality Technologies
- Tenure Track Assistant or Associate Professor in Learning Process Data Analytics
- Tenure Track Assistant or Associate Professor in Emotion and Cognition AI Based on Computer Vision and Machine Learning Senior Research Fellow in Ethics in Artificial Intelligence
FRONT (Frontiers of Resilience):
- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Spatial Resilience Research Methods
- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Resilient Organizations and Business Networks
- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Resilience, Resistance, and Reconciliation
- Tenure Track Assistant or Associate Professor or Full Professor in Socio-ecological Resilience
Professoritason tehtäviin sisältyy startup-paketti, johon kuuluu tutkimuskulujen rahoittaminen ja tutkimusryhmän palkkaaminen.
Yhteyshenkilöt
Taina Pihlajaniemi, tutkimusrehtori, p. 040 0586920, taina.pihlajaniemi@oulu.fi
H2Future-teema: professori Marko Huttula, p. 050 3502942. marko.huttula@oulu.fi
HI-teema: professori Sanna Järvelä, p. 040 5777164, sanna.jarvela@oulu.fi
FRONT-teema: professori Jarkko Saarinen, p. 040 4840777, jarkko.saarinen@oulu.fi
Anna-Maria Hietapelto, viestintäasiantuntija, p. 040 7650015, anna-maria.hietapelto@oulu.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Tutkijat kehittävät uuden menetelmän metaanipäästöjen havaitsemiseen13.5.2025 06:36:00 EEST | Tiedote
Metaani on yksi ilmakehän voimakkaimmista kasvihuonekaasuista. Uudessa projektissa Oulun yliopiston Optoelektroniikan ja mittaustekniikan -tutkimusyksikön tutkijat yhdessä Lapin ammattikorkeakoulun ja Keski-Ruotsin yliopiston FSCN- ja STC-tutkimuskeskuksien tutkijoiden kanssa kehittävät menetelmän päästöjen havaitsemiseksi ja määrän arvioimiseksi jätehuollossa, biokaasun tuotannossa, maataloudessa ja kosteikkojen ennallistamisessa.
Oulun yliopistolle excellence-laatuleima poikkeuksellisen korkealaatuisesta kehittämistyöstä12.5.2025 11:11:00 EEST | Tiedote
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Oulun yliopistolle excellence-laatuleiman erinomaisesta toiminnan kehittämisestä. Arvioinnin mukaan yliopiston toiminta osoittaa innovatiivista edelläkävijyyttä ja pitkäjänteistä kehittämisotetta.
Kalastusvälineiden kierrätys laajenee koko Suomeen – Keräyspiste Erämessuilla 16.–18.5. Oulun yliopiston osastolla12.5.2025 06:16:00 EEST | Tiedote
Kalastusvälineet ovat merkittävimpiä merten muoviroskan lähteitä, ja niitä varten on alkamassa lain velvoittama erilliskeräys. Käytettyjen kalastusvälineiden keräystä ja kierrätysratkaisuja tutkitaan Oulun yliopiston johtamassa kansainvälisessä CIRCNETS-hankkeessa.
Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu mukana valtakunnallisessa Opin.fi-palvelussa – suomalaisten korkeakoulujen avoimia opintoja nyt yhdessä paikassa7.5.2025 05:52:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu Oamk ovat mukana uudessa valtakunnallisessa Opin.fi-palvelussa, joka kokoaa korkeakoulujen avoimia opintoja yhteen paikkaan. Maksuton palvelu tekee opintojen löytämisestä ja vertailusta helppoa ja kiinnostavaa. Opinnot ovat tarjolla joustavasti kaikenikäisille, monet ajasta ja paikasta riippumatta. Opiskeltavaa löytyy esimerkiksi kestävästä kehityksestä uusiin teknologioihin ja hyvinvoinnista terveyteen ja turvallisuusalaan.
Johtavien suomalaisyritysten 6G-hankkeessa kehitetään tulevaisuuden verkkoja6.5.2025 06:36:00 EEST | Tiedote
Suomalaisten yritysten ja akateemisten sidosryhmien uudessa hankkeessa tavoitteena on nopeuttaa 5G- ja 6G-verkkojen radiotaajuusteknologioiden suunnittelua.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme