Oulun yliopisto

Oulun yliopiston asiantuntijat ilmasto- ja ympäristömuutoksessa

Jaa

Muuttuva ilmasto ja pohjoinen ympäristö on Oulun yliopistossa tehtävän tutkimuksen yksi keskeisistä fokusalueista. Asiantuntijamme pystyvät vastaamaan aihepiiriin liittyviin median kysymyksiin monista eri näkökulmista. IPCC-ilmastonmuutospaneelin yleiskokous pidetään 24.-28.2.2020 Pariisissa.

Kuva: Rami Hanafi
Kuva: Rami Hanafi

Riitta Keiski, aineen- ja lämmönsiirtotekniikan professori, p. 040 726 3018, Suomen IPCC-työryhmän jäsen

Kestävät tuotantomenetelmät ja teknologiat, teollisuuden ja liikenteen päästöt ja ilmapäästöjen hallinta, teollisuuden jätevesien ja kaivosvesien puhdistuskäsittely, katalyysi prosessi- ja ympäristöteknologiana, erotustekniikat, kestävyysarvioinnit ja -kriteerit, kestävä energia, tutkimusetiikka.

Kari Strand, geologian ja mineralogian professori, p. 040 725 7025

Ilmastonmuutos arktisilla alueilla, jää

Jan Hjort, luonnonmaantieteen professori, p. 050 400 8707

Ikirouta ja maaperämuutokset, palsasuot, maanpinnan muodot, elottoman luonnon monimuotoisuus (geodiversiteetti), arktisten alueiden luonnonmaantiede ja globaalimuutos, kaupunki-ilmasto

Bjørn Kløve, vesitekniikan professori, p. 040 594 4514

Vesistöt, niiden hajakuormitus ja tutkimus, turvesoiden valuma-alueet ja -vedet, pohjavedet, hydrologia ja hydrauliikka, kaivosvedet, veden riittävyys globaalina kysymyksenä, lumi ja jää, ilmastonmuutos

Kalevi Mursula, fysiikan professori, p. 040 068 8365

Auringon tutkimus ja vaikutus maapallolla, Auringon ilmastovaikutukset, maan lähiavaruus, avaruusilmasto, avaruussää

Eva Pongracz, kestävien energiajärjestelmien ja ympäristötekniikan professori, p. 040 506 1623, 040 725 0018

Pohjoisten alueiden ympäristö- ja energiantuotantokysymykset

Arja Rautio, arktisen tutkimuksen professori, p. 040 585 5776

Ilmastonmuutoksen, ikiroudan sulamisen ja ympäristömyrkkyjen vaikutukset terveyteen, elinympäristöön ja elämänlaatuun arktisilla alueilla; alkuperäisväestön, ympäristön ja eläinten vuorovaikutus ja yhteinen terveys

Jouni Jaakkola, kansanterveystieteen professori, p. 040 672 0927

Ilmansaasteet, ilmastonmuutos, kuolleisuus

Marko Mutanen, yli-intendentti, p. 050 350 5793

Hyönteisten biodiversiteetti, erityisesti hyönteisryhmistä perhoset ja pistiäiset; hyönteisten tunnistaminen, lajien rajaus ja sukulaisuussuhteet DNA-menetelmien avulla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413

Kuvat

Kuva: Rami Hanafi
Kuva: Rami Hanafi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkijat: Mikro- ja yksinyrittäjät tarvitsevat nopeasti suoraa tukea ja neuvontaa26.3.2020 15:07:33 EETTiedote

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne koskee taloudellisesti kriittisimmin mikroyrityksiä (alle 10 henkilöä), erityisesti yksinyrittäjiä. Kaikista Suomen yrittäjistä 69% on yksinyrittäjiä. Yksinyrittäjien yleisin yritysmuoto on toiminimi, joka jää mm. Business Finlandin tarjoaman kriisirahoituksen ulkopuolelle. Hallitus on myös reagoinut yksinyrittäjien ja toiminimien tilanteeseen edistämällä yrittäjien työttömyysturvaa. Sen toimeenpano täytyy tehdä mahdollisimman nopeasti ja lisäksi tarvitaan mikroyrityksille suunnattua suoraa tukea konkurssiaallon välttämiseksi, toteavat Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn tutkijat.

Uusi professuuri vahvistaa Oulun yliopiston osaamista ajoneuvoalalla25.3.2020 13:00:00 EETTiedote

Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun on perustettu autoalan liiketoiminnan professuuri, jonka tavoitteena on kehittää autoalan liiketoimintaa, vastata tulevaisuuden haasteisiin tutkimuksen avulla sekä edistää alan yliopistollista koulutusta. Uusi tehtävä täydentää hyvin Oulun yliopiston eri tiedekunnissa olevaa ajoneuvoalan laaja-alaista osaamista. Professuurin kautta tiivistetään myös vuoropuhelua ja yhteistyötä autoalan kansallisten ja kansainvälisten verkostojen kanssa.

Virtuaalisena järjestetty 6G Summit oli menestys23.3.2020 13:01:29 EETUutinen

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma järjesti viime viikolla ison 6G-konferenssin. Viime vuonna tapahtuma oli maailman ensimmäinen ja olosuhteiden vuoksi tänä vuonna maailman ensimmäinen virtuaalisesti pidetty. Tilanteet muuttuivat järjestelyiden osalta päivittäin viimeisen reilun viikon aikana. Kokonaan tapahtumaa ei kuitenkaan kuopattu vaan se päätettiin pika-aikataululla tehdä täysin verkossa tapahtuvaksi. Tämä sai kiitosta osallistuneilta yrityksiltä ja etenkin tutkijoilta. Yli 100 tutkijaa sai nyt esiteltyä ja julkaistua tutkimuspaperinsa konferenssissa. Perustutkimus ja yritysten valmistautuminen 2030-luvun teknologioiden kehittämiseen ei pysähtynyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme