Oulun yliopisto

Oulun yliopiston lukuvuoden avajaisten ekumeeninen jumalanpalvelus

Jaa

Oulun yliopisto juhlii tänä syksynä 60-vuotista taivaltaan! Lukuvuoden avajaisia vietetään Linnanmaalla maanantaina 2.9. klo 15 ja sitä edeltää ekumeeninen jumalanpalvelus yliopiston vieressä sijaitsevassa Pyhän Luukkaan kappelissa klo 13.30 alkaen.

Jumalanpalveluksessa saarnaa kirkkoherra Petri Satomaa ja muina toimittajina ovat kirkkoherra (ort.) Marko Patronen sekä yliopistopastori Ari Savuoja.

Juhlamusiikista huolehtivat Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia, jota johtaa Kristian Heberg sekä ekumeeninen kvartetti, jota johtaa kanttori (ort.) Juhani Matsi. Uruissa on kirkkomuusikko Taina Voutilainen.

Tekstinlukijoina toimivat Professoriliiton johtokunnan jäsen, prof.  Paula Rossi ja Oulun yliopiston ylioppilaskunta OYY:n edustajiston varapuheenjohtaja, fil. yo Jussi Vaara.

Jumalanpalveluksen jälkeen on tarjolla päiväpalakirkkokahvitus seurakuntasalissa eli tarjolla on suolaista ja makeaa.

Kaikki ovat tervetulleita, erityisesti opiskelijat ja henkilökunta!

Lisätietoja:

https://www.oulu.fi/yliopisto/avajaiset-2019

Yhteyshenkilöt

Ari Savuoja
yliopistopastori / University Chaplain
Oulun ev.lut. seurakunnat, Oulun seurakuntayhtymä
puh. / tel. +358 40 524 5919
ari.savuoja@evl.fi

Oulun yliopisto, Linnanmaa, huone TF101
PL 122, 90101 Oulu

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Suomen terästeollisuuden osaamista vahvistetaan ja päästöjä pienennetään 16,7 miljoonan euron yhteishankkeella17.9.2019 09:05:00 EESTTiedote

Neljä yliopistoa, VTT ja yhdeksän yritystä käynnistävät laajan hankkeen, jonka päätavoitteena on uusien terästuotteiden ja koneiden tehokas ja kestävä kehittäminen. Hankkeella halutaan nopeuttaa tuotekehitysprosessia sekä parantaa tuotteita, niiden suorituskykyä ja niihin liittyviä palveluita niin, että valmistus on ympäristöystävällistä ja tuotannon päästöt vähenevät.

Eija Tanskanen Sodankylän geofysiikan observatorion johtajaksi13.9.2019 09:13:00 EESTTiedote

Oulun yliopistoon kuuluvan Sodankylän geofysiikan observatorion johtajaksi on valittu avaruusfysiikan professori, FT Eija Tanskanen. Tehtävään oli 10 hakijaa. Eija Tanskasella on monipuolinen ja kattava kokemus yksikön toiminnan keskeisiltä sekä niihin läheisesti liittyviltä aloilta. Tanskasen tämän hetken tutkimusaiheisiin kuuluvat magneettisen ympäristön häiriöt ja niiden syntymekanismit mukaan lukien revontulialimyrskyt ja Aurinko–Maa-vuorovaikutus.

Oulun korkeakoulujen yhteinen innovaatiokeskus panostaa yritysyhteistyöhön3.9.2019 10:11:50 EESTTiedote

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu ovat perustaneet yhteisen innovaatiokeskuksen, jonka tarkoituksena on auttaa elinkeinoelämää käyttämään tutkimusta innovaatioiden ja tuotteiden kehittämiseen. Innovaatiokeskus auttaa myös tutkijoita jalostamaan tutkimustuloksia eteenpäin sekä tukee ja valmentaa yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita. Innovaatiokeskuksen avajaisia Linnanmaan kampuksella vietetään torstaina 5.9.2019.

Oulun yliopistossa opinnot aloitetaan löytämällä elämälle suunta2.9.2019 10:09:31 EESTTiedote

Mitä haluat tehdä tulevaisuudellasi? Tänä syksynä Oulun yliopistolla kaikki uudet opiskelijat kysyvät tätä itseltään ja saavat keinoja löytää kysymykseen mielekkäitä ja palkitsevia vastauksia. Oulun yliopiston uudet opiskelijat aloittavat opintonsa elämänsuunnittelulla, mikä toivottavasti helpottaa myös opintojen suunnittelua ja siten vähentää opiskeluun liittyvää stressiä. Nykyään ihmisillä on lähes rajattomasti mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja tämän arvellaan olevan syynä nuorten aikuisten yleistyviin eksistentiaalisiin kriiseihin ja opintojen kuormittavuuteen. Oulun yliopistossa pyritään vastaamaan tähän haasteeseen heti opintojen alusta lähtien.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme