Vaasan kaupunki - Vasa stad

Övergivna cyklar samlas in på centrumområdet

Dela

Under årens lopp har det samlats stora mängder övergivna cyklar och så kallade skrotcyklar i Vasa centrum. Vasa ungdomsfullmäktige fäste uppmärksamhet vid problemet i våras och nu vidtar kommuntekniken åtgärder för att flytta bort cyklarna.

Bild: Mona-Maria Sandström
Bild: Mona-Maria Sandström

Ungdomsfullmäktige föreslog i sitt initiativ till tekniska nämnden att de övergivna cyklarna samlas in i syfte att snygga upp gatubilden och förbättra stadsbornas trivsel.

Som första åtgärd ger parkeringskontrollanterna ägarna eller innehavarna av cyklarna en skriftlig uppmaning att flytta sina cyklar till en lämplig plats eller nedskrota dem med hot om att det görs av staden på ägarens eller innehavarens bekostnad.

Flyttningsuppmaningarna fästs vid cyklarna. Om ägaren eller innehavaren inom två veckor från uppmaningen inte har hämtat sin cykel, för kommuntekniken cykeln till stadens upplag. Om upplagsflyttningen fattas ett skriftligt beslut i vilket omprövning får begäras.

Flyttningen av cyklarna bygger på lagen om flyttning av fordon. För mer information, kontakta parkeringsövervakningen.

Bilder

Bild: Mona-Maria Sandström
Bild: Mona-Maria Sandström
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tillgänglighetsmärket är ett tecken på att likabehandling beaktas och främjas – ansök om märket hos Rådet för personer med funktionsnedsättning17.5.2021 09:29:29 EEST | Tiedote

Rådet för personer med funktionsnedsättning i Vasa har sedan år 2015 utmanat olika affärer samt andra organisationer som fungerar i offentliga utrymmen att främja tillgänglighet och jämlikhet genom att bevilja dem tillgänglighetsmärken som tecken på beaktande och främjande av tillgänglighet. Tillgänglighetsmärket förnyades i fjol för att fira tillgänglighetsdagen. Ett märke i enlighet med den nya framtoningen kan man ansöka om hos Rådet för personer med funktionsnedsättning.

Esteettömyystunnus on merkki yhdenvertaisuuden huomioimisesta ja edistämisestä – hae tunnusta Vammaisneuvostolta17.5.2021 09:29:07 EEST | Tiedote

Vaasan Vammaisneuvosto on vuodesta 2015 lähtien haastanut erilaiset liikkeet ja julkisissa tiloissa toimivat organisaatiot edistämään esteettömyyttä ja yhdenvertaisuutta myöntämällä niille esteettömyystunnuksia merkiksi esteettömyyden huomioimisesta ja edistämisestä. Esteettömyystunnus uudistettiin viime vuonna esteettömyyspäivän kunniaksi. Uuden ilmeen mukaista tunnusta voi hakea Vammaisneuvostolta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum