OX2

OX2:sta Euroopan suurin tuulivoimarakentaja

Jaa

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 on toteuttanut eniten maatuulivoimaloita Eurooppaan viimeisen kuuden vuoden aikana, selviää tuulivoimatuottajien edunvalvontajärjestö WindEuropen tilastoista. Vuoden 2015 jälkeen OX2 on toteuttanut yhteensä 377 tuulivoimalaa, joiden yhteisteho on 1,6 gigawattia.

OX2 on rakentamassa yhtä Suomen suurimmista tuulipuistoista Vaalan Metsälamminkankaalle. Kuvaaja: Anders Lönnfeldt
OX2 on rakentamassa yhtä Suomen suurimmista tuulipuistoista Vaalan Metsälamminkankaalle. Kuvaaja: Anders Lönnfeldt

”Olemme ylpeitä saatuamme toteuttaa merkittävän määrän uusiutuvaa energiaa eurooppalaisille. Voidaksemme torjua ilmastonmuutosta edelleen on kaikkien maiden tärkeä lisätä tuulivoimatuotannon osuutta”, OX2:n toimitusjohtaja Paul Stormoen toteaa.

Euroopan toiseksi suurin tuulivoimarakentaja WindEuropen tilastoissa on Forestalia ja kolmannella sijalla on SSE. Suomessa OX2 on toteuttanut vuoden 2015 jälkeen yhteensä 102 tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu teho on 445 megawattia.

Kansallisten integroitujen energia- ja ilmastosuunnitelmien (NECP) mukaan Euroopan Unionin jäsenvaltiot pyrkivät yli kaksinkertaistamaan tuulivoimatuotannon 200 gigawatista 400 gigawattiin vuoteen 2030 mennessä. WindEuropen julkaiseman Wind energy and economic recovery in Europe -raportin mukaan tämä loisi noin 150 000 uutta työpaikkaa ja kaksinkertaistaisi tuulivoiman osuuden sähkönkulutuksesta EU:ssa.

”Tuulivoima tulee olemaan eurooppalaisen energiajärjestelmän selkäranka. Vuoteen 2050 mennessä EU tavoittelee maatuulivoimatuotannon kasvattamista 197 gigawatista 750 gigawattiin. Tähän tavoitteeseen päästäksemme tarvitsemme oikeanlaisia linjauksia tuulivoimarakentamiselle. Ennen kaikkea tarvitsemme kuitenkin ihmisiä ja yrityksiä, jotka ovat valmiita käärimään hihansa energia-alan murroksen vauhdittamiseksi. OX2 on hyvä esimerkki tästä. Hienosti tehty heiltä!”, toteaa WindEuropen toimitusjohtaja Giles Dickson.

”Tuulivoimainvestoinnit tulevat hillitsemään ilmastokriisiä ja uudelleenkäynnistämään Euroopan talouden. Hitaiden lupaprosessien takia investointien määrä on kuitenkin vaarassa laskea. Siksi onkin erityisen tärkeää, että kaikki jäsenvaltiot pyrkivät selkiyttämään ja priorisoimaan lupien saantia NECP-suunnitelmien noudattamiseksi”, Paul Stormoen sanoo.

WindEuropen mukaan tuulivoima työllistää tällä hetkellä 300 000 ihmistä Euroopassa ja tuottaa 37 miljardia euroa Euroopan bruttokansantuotteesta. Elinkaarensa aikana jokaisen uuden tuulivoimalan taloudellinen vaikutus on 10 miljoonaa euroa.

Lisää tietoa:

Wind Europen raportti Wind energy and economic recovery in Europe on luettavissa täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maajohtaja Teemu Loikkanen, OX2 Suomi, p. +358 50 373 6243, teemu.loikkanen@ox2.com

Kuvat

OX2 on rakentamassa yhtä Suomen suurimmista tuulipuistoista Vaalan Metsälamminkankaalle. Kuvaaja: Anders Lönnfeldt
OX2 on rakentamassa yhtä Suomen suurimmista tuulipuistoista Vaalan Metsälamminkankaalle. Kuvaaja: Anders Lönnfeldt
Lataa
OX2 Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen (Kuvaaja: Mirkku Merimaa)
OX2 Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen (Kuvaaja: Mirkku Merimaa)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

OX2
OX2
Lapinlahdenkatu 1 C
00180 Helsinki

https://www.ox2.com/fi/

OX2 kehittää, rakentaa ja hallinnoi uusiutuvaa energiantuotantoa. Laajamittaisen, maalla tuotettavan tuulivoiman rakentajana OX2 on 15 viime vuoden aikana noussut johtavaan asemaan toteutettuaan yli 2,3 GW tuulivoimaa Pohjoismaihin. Lisäämällä uusiutuvan energian tuotantoa OX2 edistää muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta. OX2:lla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Liettuassa, Puolassa ja Ranskassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 463 miljoonaa euroa. Lisätietoja osoitteesta www.ox2.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2

OX2 ja Renewable Power Capital sinetöivät 171 megawatin sopimuksen – Merkkikallion tuulivoimapuiston rakentaminen alkaa24.5.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Pohjoismainen, Euroopan johtava maatuulivoimatoimija OX2 ja kanadalaista eläkevarallisuutta sijoittava Renewable Power Capital (RPC) ovat sinetöineet tammikuussa tehdyn 171 megawatin sopimuksen. Nyt tehty investointipäätös mahdollistaa Merkkikallion tuulivoimapuiston rakentamisen. Jo vuonna 2013 käynnistetty hanke sijaitsee Pohjanmaalla Mustasaaren ja Vaasan alueilla.

OX2 ostaa 600 megawatin tuulivoimahankkeet Tornatorilta16.12.2020 09:00:00 EET | Tiedote

Euroopan suurin maatuulivoiman rakentaja, uusituvan energian yhtiö OX2 ja kestävään metsätalouteen erikoistunut yhtiö Tornator ovat sopineet merkittävän tuulivoimaportfolion kaupasta. Nyt vahvistuneessa kaupassa OX2 ostaa Tornatorilta hankeoikeudet rakentaa yhteensä 600 megawattia tuulivoimaa Suomeen. Valmiiden tuulipuistojen yhteenlaskettu vuosittainen energiantuotanto tulee olemaan noin kaksi terawattituntia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme