Oy Woikoski Ab

Oy Woikoski Ab rakentaa vahvasti vety-yhteiskuntaa

Jaa

LEHDISTÖTIEDOTE 23.1.2014, klo 15.00. Suomalainen perheyritys Woikoski osallistuu vahvasti vety-yhteiskunnan rakentamiseen ja esittelee 23.1.2014 oman vetytankkausasemakonseptinsa yhdessä Hyundain vetyauton kanssa Voikoskella. Vetyä Woikoski on tuottanut jo 101 vuotta, vain tuotantotavat ovat sadassa vuodessa hieman muuttuneet. Vetyä valmistetaan vedestä elektrolyysillä, höyryreformoimalla sitä maakaasusta tai biokaasusta tai hyödyntämällä esim. kemianteollisuuden eri prosesseista sivutuotteena syntyvää vetyä. Vedyn käyttö auton polttoaineena on ymmärretty Woikoskella jo 1930-luvulla, jolloin Voikosken teillä kulki vedyn voimalla Packard vm. 1927.

Woikosken vetyauto
Woikosken vetyauto

Oma tuote

Voikoskella sijaitseva vetytankkausasema on Woikosken oman innovaation tulos, jolla tähdätään maailmanlaajuisille tankkausasemamarkkinoille. Asema täyttää vedyn ajoneuvoon joko 350 tai 700 barin paineella. Muutamia minuutteja kestävällä täytöllä auto kulkee noin 600 kilometriä. Tankkausasema rakentuu kolmesta pääosasta: komprimointiyksiköstä, puskurivarastosta ja annosteluyksiköstä. Vety tuodaan tankkausasemalle joko muualta tuotantolaitoksilta tai valmistetaan paikanpäällä. Woikosken tankkausasemaa testataan Suomen ensimmäiseen Hyundain ix35 polttokennovetyautoon, joka kulkee rekisterinumerolla WOI-1. Helmikuussa 2014 avataan toinen tankkausasema Vuosaaren sataman lähelle, joten vetytankkaus onnistuu jatkossa myös pääkaupunkiseudulla.

Woikosken visio ja strategia vedyssä

Woikoski panostaa voimakkaasti vedyn tuotantoon, logistiikkaan ja käyttösovelluksiin. Vetyauto ja vetytankkausasema ovat vain osa vetyyn kohdistuvista investoinneista. Kesällä 2014 valmistuu uusi vetytehdas Kokkolan suurteollisuusalueelle ja samalla otetaan käyttöön nykyaikaiset, komposiittitekniikkaan perustuvat vedynkuljetusyksiköt. Woikoskella uskotaan vetytekniikan levittäytyvän jatkossa myös energiapuolelle tarjoten vihreän varastointivaihtoehdon sähkölle. Yhteistyötä Woikoski tekee Tekesin, Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston sekä VTT:n kanssa, jonka kautta on yhteistyökanava auki maailman johtavaan vetytutkimusyliopistoon Fukuokaan Japanissa.

Vetyauton päästöt nolla

Vety mahdollistaa CO2 päästöjen pienentämisen laajalti ajoneuvoteollisuudessa, samalla voidaan melusaastetta vähentää mm. moottorikelkoissa ja vesikulkuneuvoissa. Woikoski näkee suuren liiketoimintapotentiaalin vedyn tuotantoon ja käyttöön liittyvissä tekniikoissa ja investoi niihin voimakkaasti.

Lisätietoja to 23.1.2014 klo 15 jälkeen toimitusjohtaja Kalevi Korjala puh. 0400 156 848 tai kalevi.korjala@woikoski.fi.

Oy Woikoski Ab on vuonna 1882 perustettu suomalainen kaasualan uranuurtaja, perheyritys, joka jo neljännessä polvessa tuottaa teollisia, lääkkeellisiä, elintarvike- ja erikoiskaasuja sekä myy hitsausalan tuotteita. Yrityksellä on yhdeksän toimipaikkaa ja 170 jälleenmyyjää sekä vientiä Venäjälle, Baltiaan ja muihin Euroopan maihin. Woikosken arvoihin kuuluvat jatkuvuus, kestävä kehitys, omavaraisuus sekä henkilökunnasta huolehtiminen.

Kuvat

Woikosken vetyauto
Woikosken vetyauto
Lataa
Woikosken vetytankkauskonsepti
Woikosken vetytankkauskonsepti
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oy Woikoski Ab
Virransalmentie 2023
52920 Voikoski

http://www.woikoski.fi

Oy Woikoski Ab on vuonna 1882 perustettu suomalainen kaasuntuottaja, kaasu- ja kemianteollisuuden uranuurtaja. Pitkälle jalostetut ja korkeatasoiset tuotteet sekä erinomainen jakeluverkosto takaavat Woikosken asiakkaille parhaan mahdollisen palvelun. Pitkäjänteinen työ, jatkuva innovaatiokyky sekä työn ja ihmisten arvostaminen ovat arvoja, joiden ansiosta Woikoski tunnetaan tänä päivänä vastuunsa kantavana yhteistyökumppanina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oy Woikoski Ab

Kutsu Woikoski Feelingin Cryo-klinikan avajaisiin 26.8. klo 12 alkaen15.8.2019 14:48:26 EESTKutsu

Avaamme Suomen ensimmäisen cryo-klinikan sekä lanseeraamme Woikosken nestemäisen ilman cryo-laitteiden jäähdytykseen. Woikoski Feelingin Cryo-klinikka on maailman laajin klinikka, tarjoamme cryo-terapiaa ihmisille, koirille sekä hevosille! Cryo-terapia korjaa fysiologisia ongelmia stimuloimalla elimistön omaa aineenvaihduntaa sekä immuunijärjestelmää, kohottaen veren endorfiini- sekä adrenaliinitasoa lievittäen kaikkinaista kehon kipua aiheuttajasta riippumatta.

WOIKOSKI AVAA EUROOPAN SUURIMMAN ELEKTROLYYSIMENETELMÄÄ KÄYTTÄVÄN VETYTEHTAAN12.11.2014 14:00:00 EETTiedote

LEHDISTÖTIEDOTE / JULKAISUVAPAA 12.11.2014 KLO 14.00. Suomalainen perheyritys Oy Woikoski Ab rakentaa vahvasti vety-yhteiskuntaa, ja avaa tänään uuden vetytehtaan Kokkolaan. Tehdas on Euroopan suurin vedestä elektrolyysimenetelmällä vetyä tuottava laitos, joka valmistaa samalla ultrapuhdasta happea. Woikoski visioi vetyyn ja yritys on panostanut voimakkaasti viime vuoden aikana sen tuotantoon, logistiikkaan ja käyttösovelluksiin. Woikoski haluaa viitoittaa tietä kohti vähähiilisempää yhteiskuntaa: uusi vetytehdas, vedyntankkausasema ja polttokennoauto ovat vain osa vetyyn kohdistuvista investoinneista.