Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS hakee pohjoissuomalaisia taiteilijoita uuden sairaalan maamerkkiteosten toteuttajiksi

Jaa

Portfoliohaku on avoinna 30.8.2021 saakka.

Oulun yliopistollinen sairaala etsii pohjoissuomalaisia ammattitaiteilijoita mukaan uuden yliopistosairaalan rakennushankkeeseen portfoliohaulla. Haun kohteena on kolme teoskohdetta, jotka sijoittuvat uuden sairaalan A- ja B-rakennusten päätyjulkisivuihin ja pääauloihin.

Näkyvien sijaintiensa vuoksi maamerkkiteoksiksikin nimettyjen kohteiden halutaan tukevan maailman älykkäimmän sairaalan imagoa ja brändiä.

”Maamerkkiteosten halutaan olevan oivaltavia, älykkyyttä ja inhimillisyyttä viestiviä sekä teemallisesti pohjoisuuteen yhdistyviä”, taidesuunnittelija Tarja Kekäläinen kertoo.

Taidehankinnoista päättävä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin taide- ja kulttuurityöryhmä toivoo esimerkkejä niin perinteisistä kuin uudemmista toteutusmuodoista, esimerkiksi käsite-, ääni- ja valotaiteesta.

Portfoliohakuun voivat osallistua Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueella syntyneet tai kirjoilla olevat ammattitaiteilijat. Haku on auki 9.–30.8.2021. Lisätietoa ja hakuohjeet taiteilijoille löytyvät OYS2030-uudistamisohjelman verkkosivuilta osoitteesta oys2030.fi/portfoliohaku

Taide on osa älykästä hoitopolkua

Kekäläisen mukaan kulttuuri ja taide ovat uudessa sairaalassa osa hyvää hoitoa ja hoitoympäristöä.

”Sairaanhoitopiirin monialainen kulttuuri- ja taidesuunnitelma tukee älykästä hoitopolkua muistuttaen inhimillisen ja laadukkaan kokemuksen merkityksellisyydestä. Kulttuuri ja taide tekevät sairaalasta myös helpommin lähestyttävän – jo aulassa välittyy tunne siitä, että olet hyvissä käsissä”.

Taiteella ja kulttuurilla halutaan tukea myös sairaalan henkilöstön hyvinvointia. ”Luovat työskentely- ja toimintatavat osaltaan edesauttavat potilaan ja asiakkaan empaattista kohtaamista, yhteistä oppimista ja yhteisöllisyyden arvostamista”.

Maamerkkiteosten lisäksi taide näkyy uudessa sairaalassa esimerkiksi eri kerrosten seinille tuotettavassa grafiikassa. Hoitoympäristön viihtyisyyttä edistetään myös yhteisöllisen ohjelmatoiminnan myötä – esimerkiksi luennot, esitykset ja näyttelyt tarjoavat inspiraatiota ja irtiottoja arjesta.

Yhteyshenkilöt

Tarja Kekäläinen, taidesuunnittelija, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, p. 050 4699 077, tarja.kekalainen@ppshp.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue rakentuu24.9.2021 11:51:35 EEST | Tiedote

Laaja poliittinen seurantaryhmä kokoontui 23.9. ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanollaan, joka on muodostettu kevään kuntavaalien tulosten pohjalta. Ryhmän puheenjohtajana toimii Antero Aulakoski. Kuten suppealla poliittisella ryhmällä, myös laajalla ryhmällä on kaksi roolia ja tehtävää: se toimii POPsote-hankkeen ohjausryhmänä ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelun seurantaryhmänä. Jälkimmäisessä roolissa ryhmä linjaa hyvinvointialueen valmistelutyötä ennen aluevaltuuston ja -hallituksen aloittamista maaliskuussa 2022. Suuri muutos vaatii nopeaa valmistelua Muutosjohtaja Ilkka Luoma alusti hyvinvointialueuudistuksen merkityksestä: ”Yhteiskunnallisesti muutos on kenties merkittävin itsenäisyyden ajan Suomessa. Pohjois-Pohjanmaalle syntyvä hyvinvointialue on siirtyvän henkilöstön ja vuosibudjetin perusteella Suomen kolmanneksi suurin. Alueen koon perusteella olemme toiseksi suurin. Yhteen organisaatioon siirtyvien kuntien ja kuntaliittymien määrän perustella muutos on Suo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme