Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS järjestelee toimintoja koronaepidemiaan varautumiseksi

Jaa

Tilanne Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) on edelleen rauhallinen. Koronaviruksen testauskapasiteettia pyritään lisäämään mahdollisuuksien mukaan. Osastoilla ja poliklinikoilla aletaan varautua koronapotilaiden laajamittaiseen saapumiseen.

OYS:n koronavirukseen liittyvä tilanne on edelleen varsin rauhallinen. Tiistain aikana sairaalassa otetiin kymmeniä näytteitä sairaalaan saapuneilta potilailta ja ne kaikki olivat negatiivisia. Näytteenottokapasiteetti on toistaiseksi rajallinen, koska testauskapasiteetista on suuri kysyntä maailmanlaajuisesti. Tämän vuoksi terveydenhuollon henkilöstön kattava testaaminen ei ole vielä mahdollista.

”’Tällä hetkellä testaamme pääasiassa potilaita koronaviruksen osalta. Heti kun saamme lisää kapasiteettia, ulotamme testaukset myös terveydenhuollon henkilöstöön. Toistaiseksi olemme tehneet henkilöstön osalta pistokokeita ja ne kaikki ovat olleet negatiivisa”, toteaa OYS:n infektiotautien erikoislääkäri Teija Puhto.

Resursseja vapautetaan henkilöstön kouluttamiseen

Vaikka tilanne on rauhallinen, OYS:ssa valmistaudutaan ottamaan vastaan erikoissairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita. Tämän vuoksi ei-kiireellistä polikliinista vastaanottotoimintaa aletaan siirtää epidemian jälkeiseen ajankohtaan.

”Tällä hetkellä keskeistä on lisähenkilöstön kouluttaminen koronapotilaiden hoitamiseen. Koulutukset pyörivät jo täydellä teholla ja osa vastaanotoista joudutaan koulutusten vuoksi perumaan”, kertoo OYS:n johtajaylilääkäri Juha Korpelainen.

Toinen keskeinen toimenpide on tiettyjen elektiivisten eli ei-kiireellisten leikkausten siirtäminen. Korpelaisen mukaan tämä liittyy tehohoitokapasiteetin vapauttamiseen.

”Tiedämme, että tietty määrä potilaita tarvitsee tehohoitoa leikkauksen jälkeen. Jotta koronapotilaiden hoitoon on riittävästi kapasiteettia, siirrämme osan ei-kiireellisistä mutta mahdollisesti tehohoitoa vaativista leikkauksista tulevaan ajankohtaan”.

Potilaiden ei tarvitse tehdä mitään, sillä OYS on aina yhteydessä ja ilmoittaa peruuntuneista ajoista. Muutoin toiminta jatkuu normaalisti, eli vastaanotolle saavutaan, mikäli potilaalla ei ole hengitystieoireita. Flunssaisena ei saa saapua sairaalaan.

Vierailut sairaaloihin kielletty

Vierailut sekä Oulun yliopistolliseen sairaalaan että Oulaskankaan sairaalaan on toistaiseksi kielletty.

Lisätietoja:

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Kulku Oysiin muuttuu huomisesta alkaen31.3.2020 12:40:19 EESTTiedote

Liikennejärjestelyt Oulun yliopistollisen sairaalan edustalla muuttuvat keskiviikosta 1.4. alkaen. Liikenne lastenklinikan edustalla kulkevalla tiellä muuttuu kaksisuuntaiseksi. Sairaalan ramppi poistuu pääosin käytöstä ja linja-autoliikenne siirtyy maan tasalle lastenklinikan edustalla kulkevalle tielle. Ramppi on käytössä toistaiseksi K-rakennusosaan kulkemista varten. Parkkipaikat sairaalan edessä säilyvät käytössä normaalisti. Asiakasovien aukioloihin voi tulla lähiaikoina muutoksia poikkeusolojen takia. Uudistus tuo muutoksia sairaala-alueen bussipysäkkien sijainteihin. Pysäkit B1, B2 ja A6 jäävät pois käytöstä. Jatkossa bussipysäkit sijaitsevat lasten päivystyksen sisäänkäynnin LC (entinen sisäänkäynnin nimi A5) edessä molemmin puolin tietä. Joukkoliikenteen pysäkkikohtaiset aikataulut näet oulunliikenne.fi -sivustolta. Sairaalan vanha ajoramppi puretaan vaiheittain huhti-heinäkuun aikana, jotta uudisrakentaminen pääsee etenemään. Purkutyöt käynnistyvät kuunvaihteen jälkeen saira

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme