Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS tuottavuusvertailun ykkönen

Jaa

Oulun yliopistollinen sairaala (OYS) on THL:n uusimman vertailun perusteella episodituottavuudella mitattuna selvästi Suomen tuottavin yliopistosairaala.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tänä vuonna vertaillut yliopistollisten sairaaloiden tuottavuutta kaikki sairaanhoitopiirien sairaalat huomioiden. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvan Oulaskankaan sairaalan tiedot sisältyvät näin ollen vuoden 2019 osalta tehdyssä vertailussa OYS:n tietoihin.

Erikoissairaanhoidon kustannukset ovat THL:n ennakkotietojen mukaan nousseet kaikissa viidessä yliopistosairaalassa. OYS:ssa hoitoepisodit ovat kuitenkin kasvaneet selvästi kustannuksia enemmän, mikä näkyy tuottavuuden hyvänä kehityksenä. Oysin tuottavuus on kasvanut neljä prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana, mikä on enemmän kuin aiemmin vertailussa kärkipaikkaa pitäneen Tays:n tuottavuus.

OYS:ssa potilaiden vaikeusaste on erittäin korkea, mikä osaltaan kuvaa alueen hoidonporrastuksen toimivuutta.

Terveydenhuollossa mietitään koko ajan uusia keinoja ja menetelmiä, joilla voitaisiin tuottaa julkisilla verovaroilla mahdollisimman vaikuttavaa ja kustannustehokasta hoitoa. OYS:ssa on viime vuosina kiinnitetty systemaattisesti huomiota perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välisen integraation ja hoidonporrastuksen toimivuuden kehittämiseen, hoitokäytäntöjen optimointiin, uuden teknologian hyödyntämiseen ja talouden hallintaan.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on asettanut rakenteilla olevan uuden Oys 2030 yliopistollisen sairaalan tuottavuustavoitteeksi 1%:n vuodessa. Toteutuneen kehityksen valossa em. erittäin kunnianhimoinen tavoite on myös mahdollista saavuttaa.

Yhteyshenkilöt

Ilkka Luoma, johtaja, PPSHP. Puh. 040 767 1609, ilkka.luoma@ppshp.fi

Pasi Parkkila, kehitysjohtaja, PPSHP. Puh. 040 544 8955, pasi.Parkkila@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Alueellinen koordinaatioryhmä: Koronavirus leviää nyt työpaikoilla - suosituksia äärimmäisen tärkeä noudattaa26.1.2021 16:16:55 EETTiedote

Alueellinen koordinaatioryhmä esittää huolensa siitä, ettei monilla työpaikoilla noudateta enää koronasuosituksia. Tämä näkyy nousseina tartuntamäärinä erityisesti rakennustyömailla ja monissa pienyrityksissä. Koordinaatioryhmän mukaan suosituksia on tärkeä noudattaa, ettei maakunnassa jouduttaisi palaamaan epidemian leviämisvaiheeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme