Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYSin toiminnassa mittavia muutoksia - päivystys voi ruuhkautua

Jaa

OYS varautuu tekemään monia muutoksia toimintaansa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä perjantaina 1.4. alkavan Tehyn ja Superin lakon vuoksi. Päivystyksellinen toiminta pyritään turvaamaan, mutta riskinä on OSYPin ruuhkautuminen. OSYPin koronanäytteenotto on toistaiseksi kiinni 1.4. alkaen.

Tehy ja Super ovat ilmoittaneet hoitajien lakon alkamisesta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä (PPSHP) 1.4. klo 6 alkaen. Jos neuvotteluosapuolet eivät pääse sopimukseen, lakko kestää tämän hetkisen tiedon mukaan PPSHPssä lähes koko huhtikuun ajan.

Oulun yliopistollisen sairaalan vs. johtajaylilääkäri Päivi Laurilan mukaan sairaalan poliklinikkatoiminta on toistaiseksi käytännössä keskeytetty. ”Pystymme turvaamaan ainoastaan päivystyksellisen toiminnan sekä muutaman kriittisen toiminnan liittyen välttämättömiin syöpä- ja dialyysihoitoihin sekä sydämen akuutteihin tilanteisiin”, Laurila sanoo.

Osastoilla olevia potilaita pyritään kotiuttamaan tai siirtämään.

”Pyrimme mahdollisuuksien mukaan kotiuttamaan tai löytämään jatkohoitopaikan sairaalassa osastohoidossa oleville potilaille. Myös psykiatrian osastoilta pyritään kotiuttamaan kaikki, jotka pystytään”, Laurila jakaa

Koronatestaus tauolle - päivystys voi ruuhkautua

Oulun seudun yhteispäivystyksen (OSYP) koronanäytteiden otto suljetaan toistaiseksi. Asukkaita pyydetään tarvittaessa hakeutumaan oman kunnan tai työterveyden koronanäytteenottoon.

Päivystykseen tulevia potilaita pyydetään varautumaan mahdollisiin jonoihin. Ennen päivystykseen tuloa tulee soittaa numeroon 116117. Hätätilanteessa soitetaan numeroon 112. Ensihoito toimii normaalisti. Potilaita voidaan ohjata tarvittaessa myös keskussairaaloihin Kemiin, Kokkolaan ja Kajaaniin.

Leikkauksista hoidetaan vain päivystykselliset leikkaukset.

Vastaanottoaika perutaan tekstiviestitse

Potilaiden vastaanottoaikoja perutaan tekstiviestitse vain noin päivää tai kahta ennen vastaanottoa, jotta toiminta normalisoituisi lakon loputtua mahdollisimman nopeasti. Vs. johtajaylilääkäri Päivi Laurilan mukaan Tehyn ja Superin kanssa neuvotellaan koko ajan suojelutyövoiman riittävyydestä.

”Pidämme yllä sairaalan toimintoja mahdollisuuksien mukaan. Toivomme tietysti, että suojelutyövoiman määrää voitaisiin lisätä neuvottelujen kautta ja pystyisimme jatkossa järjestämään kaiken kiireellisen hoidon”, Laurila jatkaa.

Suojelutyövoiman määrästä on neuvoteltu maanantaihin 4.4. saakka.

Yhteyshenkilöt

Päivi Laurila, vs. johtajaylilääkäri, OYS. p. 0400 610 076, paivi.laurila@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme