Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

OYSin uuden sairaalan ensimmäisen vaiheen käyttöönoton aikataulua tarkistettiin

Jaa
Oulun uusi yliopistosairaala piirtyy kaupungin siluettiin päivä päivältä valmiimpana. Uudistamisohjelman ensimmäiseen vaiheeseen kuuluvien, vielä työmaa-aitojen rajaamien A- ja B-rakennusten seinien sisäpuolella paiskitaan päivittäin töitä liki kahdeksansadan käsiparin voimin. Ensimmäiset osat valmistuvat jo tulevana syksynä. Ensimmäiset potilaat uusissa tiloissa hoidetaan syksyllä 2023.

Pisimmälle ehtineen A-rakennuksen työt etenevät edelleen edellä aikataulustaan. Sen alimmat kerrokset luovutetaan allianssilta sairaanhoitopiirille näillä näkymin kuluvan vuoden syyskuussa. Myös ylemmät kerrokset valmistuvat heinäkuuhun 2023 mennessä, eli lähes puoli vuotta edellä aikataulusta.

B-rakennuksen osalta työt etenevät jonkin verran alkuperäistä sopimusaikataulua jäljessä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan B-talon alimmat eli kerrokset T.–5. oli tarkoitus luovuttaa allianssilta sairaanhoitopiirille vuodenvaihteessa 2022-2023. Uuden aikataulun mukaan kerrokset valmistuvat luovutukseen maaliskuussa 2023. Sopimuksen mukaan kaikki B-rakennuksen tilat luovutetaan tilaajalle vuoden 2023 loppuun mennessä.

Ensimmäinen potilas uusiin tiloihin syksyllä 2023

Nyt tarkistetun käyttöönottosuunnitelman mukaan ensimmäinen potilas uusiin tiloihin pystyttäisiin ottamaan sisään syksyllä 2023. Aiemmin laaditun, alustavan käyttöönottosuunnitelman mukaan tavoitteeksi asetettiin ottaa osa A-rakennuksen tiloista potilaskäyttöön jo alkuvuodesta 2023.

”Uuden sairaalan eri rakennusosat ovat kiinteästi sidoksissa toisiinsa niin tekniikan kuin toiminnankin kannalta. Vaikka esimerkiksi A-rakennuksen puolella tilat ovat hyvinkin valmiita, ovat ne riippuvaisia vielä keskeneräisistä B-rakennukseen sijoittuvista toiminnoista. Eri vaihtoehtojen selvittämisen jälkeen olemme päätyneet siihen, että hallitun ja turvallisen käyttöönoton näkökulmasta paras vaihtoehto potilastoiminnan käynnistymiselle on vasta syksyllä 2023”, ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo.

”Alun perin näitä rakennuksia ei ollut suunniteltu otettavan vaiheittain potilaskäyttöön, vaan yhdellä kertaa kevään 2024 aikana. Allianssit ovat siis isossa kuvassa etenemässä alkuperäisen sopimuksen mukaisesti tavoitteisiinsa”, Tampio jatkaa. 

Uudesta aikataulusta huolimatta tilat eivät tule seisomaan tyhjillään, vaan luovutuksen ja potilastoiminnan alkamisen väliin jää mittava käyttöönottovaihe, jonka aikana tiloja, laitteita ja toimintatapoja testataan ja ammattilaisia koulutetaan, jotta kaikki toimii H-hetkellä kuten pitää.

Uuden sairaalan A- ja B-rakennuksiin sijoittuu sellaisia sairaalan toimintoja, joiden tulee toimia vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä: esimerkiksi leikkaus- ja teho-osastot sekä synnytysosastot ja päivystys. Lisäksi rakennuksiin sijoittuu lasten ja naisten sairauksien hoitoon tarvittavia tiloja sekä iso osa sairaalan vuodeosastoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio, p. 040 151 4005, kari-pekka.tampio@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
PL 10
90029 POHDE

https://www.pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue on yhdistänyt 30 kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon, kolme sairaalaa ja kaksi pelastuslaitosta. Oulun yliopistollinen sairaala OYS on yksi Suomen viidestä yliopistollisesta sairaalasta, ja se vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista. Tavoitteemme on vuoteen 2030 mennessä rakentaa maailman älykkäin sairaala.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme