Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYSin uuden sairaalan ensimmäisen vaiheen käyttöönoton aikataulua tarkistettiin

Jaa

Oulun uusi yliopistosairaala piirtyy kaupungin siluettiin päivä päivältä valmiimpana. Uudistamisohjelman ensimmäiseen vaiheeseen kuuluvien, vielä työmaa-aitojen rajaamien A- ja B-rakennusten seinien sisäpuolella paiskitaan päivittäin töitä liki kahdeksansadan käsiparin voimin. Ensimmäiset osat valmistuvat jo tulevana syksynä. Ensimmäiset potilaat uusissa tiloissa hoidetaan syksyllä 2023.

Pisimmälle ehtineen A-rakennuksen työt etenevät edelleen edellä aikataulustaan. Sen alimmat kerrokset luovutetaan allianssilta sairaanhoitopiirille näillä näkymin kuluvan vuoden syyskuussa. Myös ylemmät kerrokset valmistuvat heinäkuuhun 2023 mennessä, eli lähes puoli vuotta edellä aikataulusta.

B-rakennuksen osalta työt etenevät jonkin verran alkuperäistä sopimusaikataulua jäljessä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan B-talon alimmat eli kerrokset T.–5. oli tarkoitus luovuttaa allianssilta sairaanhoitopiirille vuodenvaihteessa 2022-2023. Uuden aikataulun mukaan kerrokset valmistuvat luovutukseen maaliskuussa 2023. Sopimuksen mukaan kaikki B-rakennuksen tilat luovutetaan tilaajalle vuoden 2023 loppuun mennessä.

Ensimmäinen potilas uusiin tiloihin syksyllä 2023

Nyt tarkistetun käyttöönottosuunnitelman mukaan ensimmäinen potilas uusiin tiloihin pystyttäisiin ottamaan sisään syksyllä 2023. Aiemmin laaditun, alustavan käyttöönottosuunnitelman mukaan tavoitteeksi asetettiin ottaa osa A-rakennuksen tiloista potilaskäyttöön jo alkuvuodesta 2023.

”Uuden sairaalan eri rakennusosat ovat kiinteästi sidoksissa toisiinsa niin tekniikan kuin toiminnankin kannalta. Vaikka esimerkiksi A-rakennuksen puolella tilat ovat hyvinkin valmiita, ovat ne riippuvaisia vielä keskeneräisistä B-rakennukseen sijoittuvista toiminnoista. Eri vaihtoehtojen selvittämisen jälkeen olemme päätyneet siihen, että hallitun ja turvallisen käyttöönoton näkökulmasta paras vaihtoehto potilastoiminnan käynnistymiselle on vasta syksyllä 2023”, ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo.

”Alun perin näitä rakennuksia ei ollut suunniteltu otettavan vaiheittain potilaskäyttöön, vaan yhdellä kertaa kevään 2024 aikana. Allianssit ovat siis isossa kuvassa etenemässä alkuperäisen sopimuksen mukaisesti tavoitteisiinsa”, Tampio jatkaa. 

Uudesta aikataulusta huolimatta tilat eivät tule seisomaan tyhjillään, vaan luovutuksen ja potilastoiminnan alkamisen väliin jää mittava käyttöönottovaihe, jonka aikana tiloja, laitteita ja toimintatapoja testataan ja ammattilaisia koulutetaan, jotta kaikki toimii H-hetkellä kuten pitää.

Uuden sairaalan A- ja B-rakennuksiin sijoittuu sellaisia sairaalan toimintoja, joiden tulee toimia vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä: esimerkiksi leikkaus- ja teho-osastot sekä synnytysosastot ja päivystys. Lisäksi rakennuksiin sijoittuu lasten ja naisten sairauksien hoitoon tarvittavia tiloja sekä iso osa sairaalan vuodeosastoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio, p. 040 151 4005, kari-pekka.tampio@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Esko Systems hankkii suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tietojärjestelmät kotimaiselta Mediconsultilta27.6.2022 13:14:37 EEST | Tiedote

Esko Systems Oy on kilpailuttanut sekä suun terveydenhuollon että sosiaalihuollon tietojärjestelmien hankinnan. Molempien osa-alueiden kilpailutukset voitti kotimainen Mediconsult Oy. Mediconsultista tulee suomalaisen Esko Systemsin kumppani, joka mahdollistaa Esko asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden rakentamisen. Kahden erillisen kilpailutuksen vertailuarvioinneissa painotettiin laatua 60 % ja hintaa 40 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme