Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYSin uudistamisohjelma etenee - F-rakennuksen toteutusvaiheen sopimus allekirjoitettiin

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on allekirjoittanut toteutusvaiheen allianssisopimuksen uuden sairaalan F-rakennuksen toteutuksesta päätoteuttaja NCC Suomi Oy:n ja automaatiourakoitsija Siemens Osakeyhtiön kanssa.

Sopimuksen myötä Kontinkankaan sairaalakampukselle nousee noin 33 000 bruttoneliön verran uutta sairaalatilaa muun muassa syöpätautien hoidolle, sairaala-apteekille ja sytostaattien valmistukselle sekä operatiiviselle poliklinikkatoiminnalle. Rakennukseen sijoittuu myös kuvantamisen, Nordlabin laboratorion sekä verikeskuksen ja tukipalveluiden tiloja.

Valmista kesään 2025 mennessä

Nyt toteutusvaiheeseen siirtyvä F-rakennus on jatkoa uudistamisohjelman ensimmäisessä vaiheessa rakennettaville A- ja B-rakennuksille. Myös yhteistyö nyt valittujen allianssikumppanien kanssa on tuttua jo A-rakennuksen hankkeesta.

”On hienoa, että voimme hyödyntää aiemmin yhdessä kehitettyjä projektin johtamisen prosesseja ja työkaluja sekä suunnitteluratkaisuja, joita olemme ensimmäisessä vaiheessa yhdessä luoneet ja toteuttaneet”, OYS 2030 -uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio toteaa.

F-rakennuksen suunnittelua on tehty kehitysvaiheessa noin vuoden verran. Rakennuslupa on juuri saatu, mutta toden teolla rakentamaan päästään tammikuussa 2022. Tällä hetkellä työmaalla tehdään jo hyvää vauhtia valmistelevia töitä. Rakennus valmistuu suunnitelmien mukaan kesäkuussa 2025, minkä jälkeen ensimmäinen potilas uusiin tiloihin voitaisiin ottaa sisään vuoden 2025 loppupuolella.

Koko toisen vaiheen tavoitekustannus on 358,2 miljoonaa euroa, josta F-rakennuksen allianssin tavoitekustannus on noin 171 miljoonaa euroa. Kaikkiaan uuden sairaalakokonaisuuden kustannukset ovat noin 1,6 miljardia euroa, josta uudisrakentamisen osuus on noin 900 miljoonaa

Yhteyshenkilöt

Kari-Pekka Tampio, ohjelmajohtaja, OYS 2030 -uudistamisohjelma, kari-pekka.tampio@ppshp.fi, p. 040 151 4005

Frej Weurlander, toimialajohtaja, NCC, frej.weurlander@ncc.fi, p. 050 320 3917

 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme