Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS:n yt-neuvottelut päätökseen

Jaa

Vuodeosastojen toiminnan kehittämiseksi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä (PPSHP) käynnistettiin yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut naistentautien ja synnytysten yksikössä. Neuvottelujen tavoitteena oli työn ja työtehtävien sisältöjen uudelleen järjestely, jotta ne vastaavat paremmin Oulun yliopistollisen sairaalan nykytoiminnan tarpeisiin. Neuvottelut on saatu päätökseen ilman henkilöstövähennyksiä. Taustalla on syntyvyyden laskun valtakunnallinen ilmiö.

Synnytysten määrä on PPSHP:ssä laskenut 24% seitsemän vuoden sisällä. Samaan aikaan väestön ikärakenteen muutos ja toisaalta syöpähoitojen kehittynyt varhaisdiagnostiikka, uudet hoidot ja hoidon perusteet näkyvät erikoissairaanhoidossa syöpäpotilaiden määrän kasvuna. Naistentautien ja synnytysten yksikössä aloitettiin yhteistoimintalain mukainen neuvottelu, jotta sairaansijat ja henkilöstön mitoitus eri osastoilla saataisiin vastaamaan potilasmääriä ja hoidon tarpeita. Tavoitteena eivät missään vaiheessa olleet henkilöstövähennykset, vaan toiminnan uudelleen järjestely.

Henkilöstö siirtyy osaamistaan vastaaviin töihin

Erilaisten sisäisten järjestelyjen kuten eläköitymisten kautta synnytysten ja naistentautien vastuualueelta vapautui 14 vakanssia, jotka luovutettiin syöpäpotilaiden hoitoon. Loput vakansseista sijoitettiin henkilöiden osaamista vastaaviin tehtäviin muun muassa vierihoito-osastolle ja lasten teholle.

”Olemme perustaneet toiminnan muutoksen tueksi työryhmän, jossa on ollut mukana työntekijöiden, työnantajan ja työsuojelun edustajat. Olemme henkilöstön kanssa neuvotelleet ja sopineet vapaaehtoisuuteen perustuen työtehtävien siirtymisestä tulosalueen sisällä”, kertoo synnytysten ja naistentautien vastuualueen johtaja Eila Suvanto.

Syöpätautien vuodeosastopaikat lisääntyvät

Synnytysten ja naistentautien vastuualueen osasto 11B sulkeutuu 20.12.2019. Samalla synnytysten ja naistentautien osastolta vähennetään 18 sairaansijaa. Jäljelle jäävä sairaansijojen määrä vastaa nykytarpeita ja on lähes sama kuin OYS:n uudisrakennukseen suunniteltujen sairaansijojen määrä.

Osasto 11B:n sulkeutuessa nykyisen syöpätautien ja hematologian vuodeosaston 44 toiminta laajenee vapautuviin vuodeosastotiloihin. Näin syöpähoitojen vuodeosastopaikat lisääntyvät ja yhden hengen potilashuoneita saadaan enemmän.

Yhteyshenkilöt

Eila Suvanto, naistentautien ja synnytysten vastuualueen johtaja ja ylilääkäri, p. 040 808 5980, eila.suvanto@ppshp.fi

Hanne Kuitunen, syöpätautien ja hematologian vastuualueen johtaja, p. 040 5050818, hanne.kuitunen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhteistyö uusien sairaalalääkkeiden hankinnassa tiivistyy8.9.2020 13:10:26 EESTTiedote

Yliopistosairaaloiden hankintarenkaat aloittavat yhteiset sopimusneuvottelut uusien, kalliiden sairaalalääkkeiden hankinnoista. Lisäksi perustetaan sairaanhoitopiirien yhteinen kansallinen lääkeneuvottelukunta, joka käsittelee neuvottelutuloksen. Muutos parantaa potilaiden yhdenvertaisuutta, varhaista pääsyä merkittävien uusien lääkeinnovaatioiden piiriin ja hillitsee lääkemenojen hallitsematonta kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme