Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS:ssa edelleen rauhallinen tilanne - sairaalan henkilöstöstä otetut koronanäytteet kaikki negatiivisia

Jaa

OYS on jatkanut oman henkilöstön testaamista koronaviruksen osalta. Sairaalaan ei ole otettu sisälle uusia koronaan sairastuneita potilaita.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) on jatkettu systemaattisesti hengitystieoireita omaavan henkilöstön testaamista. Näytteitä on otettu pistokokein mm. syöpä- ja teho-osastojen henkilöstöstä sekä joiltakin osastoilta, joissa on useita hengitystieoireita omaavia henkilöitä. Kaikki vastaukset ovat olleen toistaiseksi negatiivisia. Testauksia laajennetaan eri yksiköihin vaiheittain.

Ensi yöstä alkaen pieni määrä potilasnäytteitä voidaan analysoida myös yöaikaan. Testauskapasiteettia hankitaan koko ajan lisää ja näytteenottomääriä kasvatetaan heti, kun näytteenoton mahdollistavat toimitukset saapuvat Ouluun.

Sairaalassa edelleen vain yksi potilas

Sairaalaan on otettu osastohoitoon edelleenkin vain yksi koronapotilas.

”Tiedämme, että sairaalahoitoa vaatii tietty osuus koronaan sairastuneista henkilöistä. Se että meillä on tällä hetkellä vain yksi potilas sairaalassa kertoo, että koronvirus ei ole vielä levinnyt laajalle Pohjois-Pohjanmaalla”, kertoo OYS:n infektiotautien erikoislääkäri Teija Puhto. ”Suurin osa hengitystieoireista ja flunssasta aiheutuu tällä hetkellä normaaleista vuosittain leviävistä virustaudeista”.

Lisätietoja: 

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme