Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

OYS:ssa toistaiseksi vain muutamia koronapotilaita

Jaa

Koronaepidemia etenee Pohjois-Pohjanmaalla pääkaupunkiseutua merkittävästi hitaammin. Sairaalassa on tällä hetkellä muutamia potilaita. Omaa testauskapasiteettia on voitu kasvattaa merkittävästi

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) on koronaepidemian osalta edelleen varsin rauhallinen tilanne. Osastohoidossa on vain muutamia potilaita eikä sairaala ole erityisen merkittävästi kuormittunut. Pohjois-Pohjanmaalla on testattu tähän mennessä noin 1400 henkilöä ja positiivisia näytteistä on ollut nelisenkymmentä.

”Epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla vielä alkuvaiheessaan. Toistaiseksi olemme pystyneet selvittämään jokaisen positiivisen testivastauksen tartuntaketjun. Käytännössä kaikki tapaukset ovat liittyneet matkailuun, eli henkilöt ovat olleet joko matkoilta palanneita tai heidän kauttaan koronavirukselle altistuneita henkilöitä”, toteaa OYS:n johtajaylilääkäri Juha Korpelainen.

Koronavirus ei siis näytä leviävän viime aikaisten rajoittamistoimenpiteiden ansiosta Pohjois-Pohjanmaalla hallitsemattomasti. Suuri osa koronavirusinfektioon sairastuneista voi hyvin. He ovat lieväoireisia ja kotihoidossa. Muutamia potilaita on otettu sisälle sairaalaan.

Testauskapasiteetti kasvanut vähitellen

OYS:n koronavirustartunnan testauskapasiteetti kasvanut vähitellen ja tällä hetkellä se on noin 150 testiä vuorokaudessa.

”Tällä hetkellä testauskapasiteettimme riittää sairaalahoitoa vaativien potilaiden sekä kriittisten henkilökuntaryhmien testaukseen. Näitä ovat mm. syöpäpotilaita hoitava ja tehohoidon henkilökunta”, kertoo Korpelainen. ”Lisäksi teemme satunnaisotantaa, missä testaamme avohoidon hengitystieoireita omaavia potilaita. Tällä seuraamme epidemian etenemistä Pohjois-Pohjanmaalla”.

Toistaiseksi kaikki henkilökunnasta otetut näytteet ovat olleet negatiivisia.

Suojavarusteita toistaiseksi riittävästi

Korpelaisen mukaan erilaiset suojausvarusteet riittävät OYS:ssa toistaiseksi. Lisätilauksia ja uusia hankintoja pyritään tekemään koko ajan osin poikkeuksellisiakin kanavia hyödyntäen.

Lisätietoja

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Kulku Oysiin muuttuu huomisesta alkaen31.3.2020 12:40:19 EESTTiedote

Liikennejärjestelyt Oulun yliopistollisen sairaalan edustalla muuttuvat keskiviikosta 1.4. alkaen. Liikenne lastenklinikan edustalla kulkevalla tiellä muuttuu kaksisuuntaiseksi. Sairaalan ramppi poistuu pääosin käytöstä ja linja-autoliikenne siirtyy maan tasalle lastenklinikan edustalla kulkevalle tielle. Ramppi on käytössä toistaiseksi K-rakennusosaan kulkemista varten. Parkkipaikat sairaalan edessä säilyvät käytössä normaalisti. Asiakasovien aukioloihin voi tulla lähiaikoina muutoksia poikkeusolojen takia. Uudistus tuo muutoksia sairaala-alueen bussipysäkkien sijainteihin. Pysäkit B1, B2 ja A6 jäävät pois käytöstä. Jatkossa bussipysäkit sijaitsevat lasten päivystyksen sisäänkäynnin LC (entinen sisäänkäynnin nimi A5) edessä molemmin puolin tietä. Joukkoliikenteen pysäkkikohtaiset aikataulut näet oulunliikenne.fi -sivustolta. Sairaalan vanha ajoramppi puretaan vaiheittain huhti-heinäkuun aikana, jotta uudisrakentaminen pääsee etenemään. Purkutyöt käynnistyvät kuunvaihteen jälkeen saira

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme