Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

P2P Finland Oy ei saa enää myöntää kuluttajaluottoja eikä välittää vertaislainoja - Yhtiö on poistettu aluehallintoviraston luotonantaja- ja vertaislainanvälittäjärekisteristä

Jaa
Voit tehdä aluehallintovirastolle ilmoituksen, jos epäilet, että P2P Finland Oy edelleen myöntää kuluttajaluottoja tai välittää vertaislainoja. Aluehallintoviraston tietojen mukaan yhtiö on toiminut esimerkiksi verkkosivustoilla vippit.fi, avippi.fi ja lainamaan.fi.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 14.12.2020 tehnyt päätöksen P2P Finland Oy:n poistamisesta viraston luotonantaja- ja vertaislainanvälittäjärekisteristä. Aluehallintovirasto ei enää katsonut yhtiötä luotettavaksi. Aluehallintoviraston päätös tuli lainvoimaiseksi 16.12.2022, kun korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt P2P Finland Oy:lle valituslupaa rekisteristä poistamista koskevassa asiassa. P2P Finland Oy ei enää saa myöntää kuluttajaluottoja eikä välittää vertaislainoja.

Jos epäilet, että P2P Finland Oy edelleen myöntää kuluttajaluottoja tai välittää vertaislainoja, voit tehdä aluehallintovirastolle ilmoituksen vapaamuotoisesti sähköpostilla kirjaamo.etela@avi.fi. Ilmoituksessa olisi hyvä olla sekä tietoa ja näyttöä siitä, milloin kuluttajaluotto on myönnetty että esimerkiksi jäljennös luottosopimuksesta.

Aluehallintovirasto valvoo, että luotonantajat ja vertaislainanvälittäjät noudattavat toiminnassaan kuluttajansuojalakia ja hyvää luotonantotapaa sekä ovat rekisteröityneitä ja täyttävät rekisteröinnin edellytykset. Virasto turvaa osaltaan lakien mukaiset palvelut luotonantajien ja vertaislainanvälittäjien asiakkaille sekä yhtäläiset toimintamahdollisuudet alan toimijoille. Lisätietoa luotonantajien ja vertaislainanvälittäjien valvonnasta ja rekisteristä löytyy aluehallintoviraston verkkosivuilta.


Lisätietoja:
ylitarkastaja Jouni Kiviniemi, p. 0295 016 627
ylitarkastaja Hanna Suutari-Pitkänen, p. 0295 016 705
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Nuorten työssäoppimisen turvallisuus pääosin hyvällä tolalla29.3.2023 07:26:56 EEST | Tiedote

Suomessa on eri työpaikoilla runsaslukuinen määrä opiskelijoita työssä oppimassa. Myös vaarallisissa töissä. Työsuojeluviranomaiset ovat viimeisen parin vuoden aikana opastaneet ja valvoneet tehostetusti oppilaitoksia työturvallisuudessa. ”Olemme pyrkineet tukemaan erityisesti sitä, että työssäoppimisessa hallittaisiin työtapaturmien torjunta, fyysinen kuormitus sekä kemiallisten- ja biologisten tekijöiden riskit”, sanoo ylitarkastaja Jan Mikkonen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme