Vaasan kaupunki - Vasa stad

På Bruksgården har ett fall av coronavirussmitta konstaterats

Dela

Vid en serviceboendeenhet för åldringar på Bruksgården har ett fall av coronavirussmitta konstaterats, och det har bekräftats 15.8.2021. Smittspårningsarbetet inleddes på veckoslutet och pågår ännu. Preliminärt har tre anställda exponerats för smittan och försatts i karantän. Boende har också exponerats.

Exponeringar har skett i flera småenheter också bland de boende, och därför vårdas de boende huvudsakligen i sina rum. De boende har försatts i effektiverad symtombevakning.

– För enheten ordnas ersättande personal för att trygga verksamheten, men korttidsvården är vi tvungna att avbryta tillfälligt och nya klienter kan inte tas till Bruksgården. Korttidsvården strävar vi efter att ordna på andra enheter inom staden. För närvarande kan man inte heller besöka Bruksgården, säger överläkaren inom hem- och anstaltsvården Markus Råback.

Enligt den nuvarande informationen kommer verksamheten vid Bruksgården att återgå till det normala måndag 23.8.2021, om inga fortsatta smittfall uppkommer.

Nyckelord

Kontakter

Överläkaren inom hem- och anstaltsvården Markus Råback, markus.raback@vasa.fi , tfn 06 325 1111 (växel)

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum