Vaasan kaupunki - Vasa stad

På huvudbiblioteket i Vasa visas kortfilmer torsdag 19.12

Dela

I huvudbibliotekets Dramasal kan man se filmerna i kortfilmsdagens Pop-up-paket torsdagen 19.12 kl. 13-20. Evenemanget är avgiftsfritt.

Bland de kortfilmer som visas finns vinnarna i den inhemska kortfilmstävlingen vid Kärlek & Anarki-festivalen, berättelser om växelverkan, svenska kortfilmer, experimentella idrottsanknutna filmer samt barn- och ungdomsfilmer.

Mera information om de filmer som visas samt hur länge de varar och deras åldersgränser finns på webbsidan http://lyhytelokuvapaiva.fi/pop-up-paketit.

Kortfilmsdagen firas i femton länder

Den internationella kortfilmsdagen fick sin början i Frankrike och den firas i femton länder. Syftet med dagen är att öka kortfilmens synlighet samt att erbjuda kortfilmsföreställningar för alla vänner av film.

I Finland firas den internationella kortfilmsdagen i år för sjunde gången. Festligheterna börjar 13.12 och slutar på årets kortaste dag, dvs. den egentliga kortfilmsdagen 21.12. På Yle Teema visas då kortfilmer under tre timmars tid med början kl. 21 och de kan ses också på Arenan genast på morgonen.

I Finland ordnas dagen av Tampereen elokuvajuhlat, Yle, AV-arkki, Finlands filmstiftelse, Turku Animated Film Festival och Helsinki International Film Festival Kärlek & Anarki. Finansiär för projektet är Finlands filmstiftelse.

Nyckelord

Kontakter

praktikant Ethel Yli-Mäenpää
Vasa stad, kultur- och bibliotekstjänster
tfn 040 182 2702
ethel.yli-maenpaa@vaasa.fi.

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum