Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pääkaupunkiseudulle ei vielä uusia rajoituksia, Kymenlaaksoon rajoituspäätös

Jaa

Pääkaupunkiseudun rajoituksiin ei tehdä vielä muutoksia – Etelä-Suomen aluehallintovirasto seuraa koronaepidemian kehittymistä pääkaupunkiseudulla ja arvioi uusien tartuntatautilain mukaisten päätösten välttämättömyyttä suhteessa voimaan tuleviin ravintolarajoituksiin. Kymenlaaksoon tulee voimaan yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskeva rajoituspäätös.

Uudet ravintoloita koskevat rajoitukset tulevat voimaan sunnuntaina 8.8. Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei tee tiukennettuja rajoituspäätöksiä pääkaupunkiseudulle vielä perjantaina 6.8. Virasto pyytää uusia asiantuntija-arvioita rajoituspäätösten välttämättömyydestä nyt, kun ravintoloita koskevat uudet rajoitukset ovat tiedossa ja tulevat voimaan. Uusien rajoitustoimien välttämättömyyttä ja sisältöä arvioidaan uudelleen ensi viikolla ja aluehallintovirasto tiedottaa siitä erikseen todennäköisesti loppuviikosta.

Kymsoten aluetta koskeva päätös voimaan 14.8.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt Kymenlaakson sairaanhoitopiirin aluetta koskevan rajoituspäätöksen. Sairaanhoitopiiri on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen 4.8. ja alueellinen koronatyöryhmä suositteli alueelle kokoontumisrajoituksia.

Päätös on voimassa 14.8.-13.9.2021. ja sen sisältö on tiivistetysti seuraava:

  • Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.
  • Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää lähikontakti toisiinsa eli säilyttää turvaväli. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.
  • Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.
  • Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä (Avautuu uudessa välilehdessä).
  • Lisäksi on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia; asiakkaille on mm. tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Kymenlaakson alueen uusi kokoontumisrajoituspäätös vastaa sisällöltään HUS-alueella voimassa olevaa päätöstä. Kymenlaaksossa ei tällä hetkellä ole voimassa tartuntatautilain mukaista päätöstä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskien.

Lisätietoa:

Medialle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

ylitarkastaja Oona Mölsä, p. 0295 016 592

aluehallintoylilääkäri Anne Hiiri, p. 0295 016 067

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Karjalan kokoontumisrajoitukset kumotaan huomisesta 16.9. alkaen15.9.2021 12:30:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoitukset huomisesta 16.9.2021 alkaen alueellisen koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti. Ryhmän arvion mukaan kokoontumisrajoitukset eivät ole enää nykyisessä epidemiatilanteessa välttämättömiä. Lain yleisiä terveysturvallisuutta parantavia velvoitteita täytyy edelleen noudattaa asiakas- ja yleisötilojen käytössä.

Insatsberedskap vid strålrisksituationer - LSS21-beredskapsövning15.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Målet med den regionala beredskapsövningen vid Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland 2021 är att förtydliga behörigheterna och olika samhällsaktörers roller vid strålrisksituationer. Dessutom är målet att vid behov uppdatera olika samhällsaktörers planer, anvisningar och färdigheter i anslutning till strålrisksituationer samt att granska behovet av att uppdatera lagstiftningen. LSS21-beredskapsövningen ordnas i Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands område i landskapen Södra Österbotten, Mellersta Österbotten, Österbotten, Mellersta Finland och Birkaland. I varje landskap ordnas en övningsdag som engagerar kommunerna och andra aktörer i september–oktober.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme