Ilmastoinfo HSYIlmastoinfo HSY

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat innostavat asukkaita ilmastotekoihin

Jaa

Helsingin pormestari ja Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat ovat mukana Ilmastotreeni-kampanjassa, joka innostaa pääkaupunkiseudun asukkaita tekemään ilmastoystävällisiä valintoja omassa arjessaan. Ilmastotreenin videoissa pormestari Jan Vapaavuori ja kaupunginjohtajat Jukka Mäkelä, Ritva Viljanen ja Christoffer Masar kannustavat ihmisiä mukaan ja kertovat miten itse aikovat osallistua Ilmastotreeniin. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Ilmastoinfo on kehittänyt Ilmastotreeni.fi -palvelun, johon kuka tahansa voi osallistua maksutta.

Lähes 70 prosenttia Suomen ilmastopäästöistä syntyy kotitalouksien kulutuksesta ja siksi myös asukkaat ovat tärkeässä roolissa jotta kaupungit saavuttavat ilmastotavoitteensa. *

- Ilmastonmuutos on nyt kaikkien huulilla, ja entistä useampi haluaa tehdä ilmastoystävällisiä valintoja. Usein ei kuitenkaan tiedetä mitä kannattaisi tehdä ja millaisilla arjen valinnoilla on oikeasti merkitystä. Siksi olemme koonneet Ilmastotreeniin ne teot, joilla vaikutusta ja joista monet ovat myös suhteellisen helppo tehdä. Ne sopivat niin aloittelijalle kuin pidemmälle ehtineellekin, HSY:n Ilmastoinfon projektipäällikkö Mira Soini-Nordström kertoo. 

Ilmastotreenissä osallistujia ohjataan parempiin arjen valintoihin asumisen, liikkumisen, ruuan ja kulutustottumusten tiimoilta personal trainereiden innostamina. Se mikä on hyvä ilmastolle, on usein myös hyvä meille: hyötyliikunnan lisääminen autoilun sijaan, lihansyönnin vähentäminen, viileässä nukkuminen ja ekolaiskottelu lisäävät myös terveyttä ja hyvinvointia. 

Jos et ole valmis muuttamaan pienempään asuntoon, käymään pikaisessa viileässä suihkussa ja ryhtymään vegaaniksi, löytyy treeneistä myös kevyempiä keinoja. 

Ilmastotreeni-palvelu on tarkoitettu kaikille jotka ovat kiinnostuneita ilmastoystävällisemmästä elämästä. Treeniohjelmat kestävät neljä viikkoa, ja valmennukseen kuuluu viikkokirje, valmennusvideoita, viikkotehtäviä, suljettu FB-ryhmä sekä livechatteja. Palveluun voi rekisteröityä osoitteessa www.ilmastotreeni.fi. 

Huom! videot joilla kaupunginjohtajat innostavat asukkaita mukaan Ilmastoreeniin, löytyvät Ilmastoinfon Youtube-kanavalta: https://bit.ly/2ClwgZs

*Lähde: Consumption choices to decrease personal carbon footprints of Finns, SYKE, 2017.

 

 Mikä Ilmastotreeni? 

  - HSY:n Ilmastoinfon kehittämä palvelu, joka ohjaa ihmisiä tekemään ilmaston kannalta parempia valintoja omassa arjessaan.  

 - Palvelu on maksuton ja siihen voi osallistua kuka tahansa. Palvelun käyttämisen voi myös aloittaa milloin tahansa.  

 - Ilmastotreenissä osallistuja valitsee yhden treeniohjelman seuraavista teemoista: ruoka, kulutustottumukset, asuminen ja liikkuminen. Osallistua voi myös useamman teeman ohjelmaan samanaikaisesti.  

 - Yksi valmennusohjelma kestää neljä viikkoa. Valmennukseen kuuluu viikkokirje, videoita, viikkotehtäviä, suljettu Facebook-ryhmä ja livechat-mahdollisuus. 

 - Ilmastotreeni julkaistiin viime keväänä, ja tähän mennessä palvelua on käyttänyt vajaa tuhat ihmistä.  

 - Palvelussa ”valmentajina” toimivat päätoimittaja Riikka Suominen, ruokakirjailija Linda Kovanen, toiminnanjohtaja Leo Stranius sekä liikunta-alan ammattilainen, lisensioitu pt Joosua Visuri. 

 

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Helsingin pormestari Jan Vapaavuori mukana Ilmastotreenissä.Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mira Soini-Nordström,
p. 040 503 6220, mira.soini-nordstrom@hsy.fi

Viestintäasiantuntija Kirsi-Leena Helle,
p. 040 197 5768, kirsi-leena.helle@hsy.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSY:n Ilmastoinfo innostaa ja kannustaa pääkaupunkiseudun asukkaita, taloyhtiöitä ja pk-yrityksiä tekemään energiansäästöön, uusiutuvaan energiaan, liikkumiseen, ruokaan ja kuluttamiseen liittyviä ilmastotekoja.
Se perustettiin vuonna 2010 
jalkauttamaan pääkaupunkiseudun kaupunkien ilmastostrategioita. Ilmastoinfon toimintaa rahoittavat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmastoinfo HSY

Kaupunkiviljelyä voi harrastaa myös ilman omaa pihaa tai palstaa - HSY:n Ilmastoinfon uutuuskurssi tarjoaa apua taloyhtiöviljelijöille6.4.2022 11:08:49 EEST | Tiedote

Verkkokurssialusta Koutsin tämän kevään kurssiuutuus on Koko talo viljelee -kaupunkilaisen viljelykurssi. Kaupunkiviljely on yhä suositumpaa, mutta palstoille voi olla vuosienkin jonot. Kurssin avulla helpotetaan taloyhtiöitä ja taloyhtiöiden asukkaita ottamaan viljelyharrastus osaksi yhteisöllistä asumista. Viljelykurssin lisäksi kestävän elämän verkkokurssialustalta löytyy suosikkikurssit Ilmastotreeni ja Energiaekspertti. Kevään kunniaksi HSY:n Ilmastoinfo istuttaa puun jokaista uutta rekisteröitynyttä kohti, joten jo pelkällä rekisteröitymisellä pääset ilmastotekojen alkuun.

Taloyhtiöiden energiatehokkuutta vauhditetaan asukasviestintää kehittämällä22.2.2022 08:13:00 EET | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden TAVIS-hankkeessa taloyhtiöiden hallituksille tarjotaan tukea energia-asioista viestimiseen, lisäksi tuetaan asukkaiden, osakkaiden ja taloyhtiön hallituksen vuoropuhelua energiatehokkuushankkeiden edistämiseksi. Ensimmäinen toimenpide oli viestinnän lähtötilanteen kartoitus. Taloyhtiöiden hallituksille suunnattu kyselytutkimus toteutettiin Kiinteistöliitto Uusimaan jäsenille, vastauksia saatiin 372 hallituksen jäseneltä. Lisäksi reilut sata vastausta saatiin asukaskyselytutkimuksena hankkeessa mukana olevissa neljässä pilottitaloyhtiössä. Näin saatiin kokonaiskuva taloyhtiöviestinnän toimivuudesta niin asukkaan, osakkaan kuin hallituksenkin jäsenen näkövinkkelistä.

Huippuravintoloiden kikat kotikeittiöön – Toinen Kattaus minimoi ruokahävikin24.1.2022 07:45:00 EET | Tiedote

Ruoan kasvatus, tuotanto ja valmistus ovat maailman suurimpia päästölähteitä. Ravinnon tuotantoketju syö valtavat määrät energiaa ja ketjun loppupäässä vain osa ruoasta päätyy sinne, minne se kuuluu. Suomalaisissa kotitalouksissa vuosittainen ruokahävikki on yli 130 miljoonaa kiloa – tämä on noin 500 miljoonan euron edestä ruokaa! Neljän hengen perheessä määrä vastaa usean sadan euron heittämistä roskiin. Hyvä uutinen on se, että pienillä käytännön teoilla asiaan voi vaikuttaa. HSY:n Toinen Kattaus –kampanjassa ravintoloiden huippukokit antavat ammattitaitonsa kaupunkilaisten käyttöön hävikin hillitsemiseksi.

Proteiinin liikasyönti rehevöittää Itämerta – tavallinen perusruoka sisältää riittävästi proteiinia18.5.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaiset syövät liikaa proteiinia, mikä rasittaa jätevedenpuhdistusta ja Itämerta. Ylimääräinen proteiini, jota elimistö ei tarvitse, poistuu muun muassa typpenä virtsan mukana jäteveteen. Vaikka jätevedenpuhdistamot poistavat typpeä jätevesistä erittäin tehokkaasti, typpeä joutuu silti Itämereen ja aiheuttaa rehevöitymistä. Tavallisen perusruoan syöminen vähentää turhaa typpikuormaa ja auttaa ympäristöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme