Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Pääkaupunkiseudun yhteinen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen asiakaskysely lähetetään lähes 60 000 lapsen huoltajalle

Jaa

Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa toteuttavat loka-marraskuun vaihteessa (19.10.–8.11.2020) yhteisen asiakaskyselyn kunnallisessa ja yksityisessä varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajille.

Kyselyllä selvitetään lasten ja huoltajien kokemuksia varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta sekä heidän toiveitaan kehittämiskohteista. Kyselyä on uudistettu yhteistyössä huoltajien kanssa. Kysymykset koskevat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen pedagogista toimintaa, lapsen huomioimista, viestintää ja vuorovaikutusta sekä osallisuuden toteutumista. Kyselyyn voi vastata suomen, ruotsin, englannin, viron, venäjän, arabian ja somalin kielillä.

Kysely on toteutettu yhteistyössä kuntien kanssa kolmen vuoden välein vuodesta 2008. Kysely lähetetään lähes 60 000 varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevan lapsen huoltajalle. Huoltajat saavat ohjeet kyselyyn vastaamiseen omasta varhaiskasvatus- tai esiopetuspaikastaan.

Asiakaskyselyn tulokset julkaistaan tammikuussa 2021.

Lisätietoja antaa:

Helsinki:

Varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas, satu.jarvenkallas@hel.fi, 09 310 43368
Chef för småbarnspedagogiken Jenni Tirronen, jenni.tirronen@hel.fi, 09 310 73014
Arviointiasiantuntija Kati Järvinen, kati.jarvinen@hel.fi, 09 310 27448

Espoo:

Varhaiskasvatuksen johtaja Virpi Mattila, virpi.mattila@espoo.fi, 09 816 23300
Direktör för svenska bildningstjänster Barbro Högström, barbro.hogstrom@espoo.fi, 050 351 1497

Vantaa:

Varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen, sole.askola-vehvilainen@vantaa.fi, 0400 417634
Direktör för det svenskspråkiga serviceområdet Anders Vikström, anders.vikstrom@vantaa.fi, 043 825 7442

Kauniainen:

Varhaiskasvatuspäällikkö Annika Hiitola, annika.hiitola@kauniainen.fi, 050 341 6269
Varhaiskasvatusyksikön johtaja Paula Somila, paula.somila@kauniainen.fi, 050 3415313

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 24.11.202020.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 24. marraskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa varhaiskasvatuksen lastenhoitajien työvoiman hankinta Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä sekä Stadin ammatti- ja aikuisopiston Myllypuron kampuksen hankesuunnitelma. Lautakunnalle esitetään, että varhaiskasvatukseen hankitaan Seure Henkilöstöpalvelut Oy:ltä vähintään 73 kokoaikaista varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa ja noin 340 varhaiskasvatuksen lyhytaikaista lastenhoitajan sijaista. Toimiala haluaa varmistaa, että varhaiskasvatuksen äkillisiin poissaoloihin saadaan varahenkilöitä. Hankinnan ennakoitu arvo on noin 6,93 miljoonaa euroa. Seure Henkilöstöpalvelut Oy on Helsingin kaupungin osittain omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Yhtiö välittää omistajilleen työvoimaa sekä lyhyisiin sijaisuuksiin että pidempiaikaisiin työsuhteisiin. Lisäksi lautakunnalle es

Kengät, joilla voi ladata kännykän - Helsinki Education Week innosti ja osallisti16.11.2020 10:15:00 EETTiedote

Marraskuun ensimmäisellä viikolla pidetty Helsinki Education Week kokosi kasvatuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneita ympäri maailmaa. Tapahtumaviikolla järjestettiin työpajoja, keskustelutilaisuuksia, verkostoitumista sekä tutustuttiin erilaisiin opetusinnovaatioihin ja oppimisympäristöihin. Kansainvälisessä Clean Energy Challenge -työpajassa helsinkiläiset oppilaat innostuivat muun muassa pohtimaan, voisiko kengillä ladata kännykän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme