Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pääkaupunkiseudun yhteisen löytöeläintalon yhteystiedot muuttuvat lokakuun alussa

Jaa

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry huolehtii 1.10.2020 alkaen Helsingin, Vantaan, Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen löytöeläinten tilapäisestä hoidosta. Löytöeläintoiminta jatkuu nykyisissä tiloissa Helsingin Viikissä, mutta palveluntuottaja ja yhteystiedot vaihtuvat.

Kissa löytöeläintalossa. Kuva: Matti Miinalainen.
Kissa löytöeläintalossa. Kuva: Matti Miinalainen.

Löytöeläintalon uudet yhteystiedot ovat 1.10.2020 alkaen: puhelinnumero 040 198 0778, sähköpostiosoite viikki@hesy.fi ja osoite Koetilantie 13, 00790 Helsinki.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto hyväksyi Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:n tarjouksen löytöeläintoiminnan tuottamisesta 4.6.2020. Sopimus on kolmivuotinen ja siihen sisältyy mahdollisuus kahden vuoden jatkosopimukseen. Aiemmin löytöeläintoiminnan järjestämisestä vastasi Kiantime’s Oy.

Löytöeläintalossa järjestetään myös eläinsuojelulain nojalla haltuun otettujen eläinten tilapäinen hoito.

Eläinsuojelulaki edellyttää, että kunnat järjestävät irrallaan tavattujen ja talteen otettujen lemmikkieläinten hoidon 15 vuorokauden ajan. Jos eläimen omistajaa ei löydy 15 vuorokauden aikana, voidaan eläin lain mukaan sijoittaa uudelleen tai lopettaa. Jatkohoito ja uudelleen sijoittaminen on ensisijainen vaihtoehto. HESY ry huolehtii eläinten jatkohoidosta ja sijoittamisesta lakisääteisen 15 vuorokauden hoitoajan päätyttyä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsinki

johtava valvontaeläinlääkäri
Päivi Lahti
puh. 09 310 32076, 040 680 3238
paivi.h.lahti@hel.fi

Vantaa

valvontaeläinlääkäri
Mari Lassila
puh. 040 536 0337
mari.lassila@vantaa.fi

Espoo

1. kaupungineläinlääkäri,
Mari Nevas
puh. 040 506 1369
mari.nevas@espoo.fi

Kuvat

Kissa löytöeläintalossa. Kuva: Matti Miinalainen.
Kissa löytöeläintalossa. Kuva: Matti Miinalainen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tammasaarenlaiturille ideoitu kelluvia kerrostaloja – kaupunkilaisilta pyydetään näkemyksiä suunnitelmaan30.11.2021 08:50:33 EET | Tiedote

Ruoholahden länsiosaan, Tammasaarenlaiturin alueelle ehdotetaan merenpäällisiä asuntoja, joista osa on kelluvissa kerrostaloissa. Kyseessä on uusi asumismuoto Helsingissä, johon Floating Flats Oy hakee kaupungilta kehittämisvarausta. Ennen varauksen hyväksymistä kaupunkilaisilla pyydetään näkemyksiä suunnitelmasta Kerro kantasi –palvelussa 19. joulukuuta mennessä.

Pohjoisbaanasta sujuva pyöräliikenteen pääyhteys Käpylästä Vantaalle asti29.11.2021 16:07:45 EET | Tiedote

Helsingin kaupunki laatii parhaillaan yleissuunnitelmaa pyöräliikenteen pääreitille junaradan varteen Käpylän ja Vantaan rajan välille, yhteensä noin 9 kilometrin matkalle. Tätä tulevaa pyöräilyn pääreittiä kutsutaan Pohjoisbaanaksi. Yleissuunnitelmassa määritetään Pohjoisbaanan linjaus, suunnitteluratkaisut ja arvioidaan toteutuskustannukset. Tavoitteena on sujuva ja laadukas pyöräliikenteen pääyhteys. Kaupunkilaisilta toivotaan mielipiteitä karttakyselyyn mm. eri reittivaihtoehdoista 19.12.2021 asti.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 25.11.202125.11.2021 19:07:12 EET | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 25.11.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 9.12.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/ Korjattu oikea kokouspäivä 9.12.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme