Uudenmaan ELY-keskus

Päällystystyöt siirtävät liikenteen rinnakkaistielle valtatie 3:lta kesäkuussa

Jaa
Valtatiellä 3 suljetaan pohjoisen suuntaan menevä ajorata päällystystöiden ajaksi kesäkuun alussa. Liikenne saattaa ruuhkautua rinnakkaistiellä Mt 130.
Päällystystyö
Päällystystyö

Kesän päällystystyöt käynnistyivät heti toukokuun alusta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella. Koska yötyöt ovat tutkitusti haitallisia työntekijöiden terveydelle ja turvallisuudelle, Uudenmaan ELY-keskus haluaa yhdessä Väyläviraston sekä Infra ry:n kanssa kokeiluilla selvittää erilaisia tapoja vähentää yötöiden määrää ja tehostaa työskentelyä päiväsaikaan.

Valtatiellä 3 välillä Tienhaara – Hyvinkää päällystetään koko pohjoiseen vievä ajorata ja liikenne siirretään työn ajaksi rinnakkaistielle maantie 130. Alustavan aikataulun mukaan työt alkavat 4.6.2023, jolloin tie suljetaan ja liikenne ohjataan kiertoreitille. Päällystystyö suoritetaan yöaikaan ja tie on suljettuna päivittäin klo. 18–06 välisenä aikana. Työn kesto on arviolta 4 päivää.

Hyvinkään pohjoispuolella liikenne siirretään niin ikään rinnakkaistiellä päällystystöiden ajaksi. Välillä Kapulasilta – Herajoki töiden on määrä alkaa 12.6.2023 ja kiertoreitti on käytössä klo. 06–18 välisenä aikana arviolta 2 päivän ajan. Päällystystyöt suoritetaan päiväsaikaan, joten liikenteen ruuhkautumista on odotettavissa etenkin iltapäivän tunteina.

Ajoradan sulkeminen ja liikenteen siirtäminen kiertoreitille mahdollistaa tehokkaamman ja ennen kaikkea turvallisemman työskentelyn. Päällystystyön kesto lyhenee, kun voidaan työskennellä molemmilla kaistoilla saman aikaisesti, lisäksi tällä on positiivinen vaikutus myös päällysteen laatuun.

Ajoradan sulkemisesta tiedotetaan tien varteen asennettavilla infotauluilla, lisäksi kiertotie merkitään maastoon liikennemerkein. Päällystystyön toteuttaa Asfalttikallio Oy.

Päällystysurakoiden kilpailutus jatkuu vielä kevään aikana ja lopullinen päällystysohjelma valmistunee kesäkuun loppuun mennessä. Tänä kesänä asfaltointitöitä alueella tekevät urakoitsijat PEAB Industri Oy, Asfalttikallio Oy sekä GRK Infra Oyj.

Jo kilpailutetut kohteet on esitetty kartalla urakoitsijoittain (tilanne 2.5.2023). Karttaa tullaan päivittämään alkukesän aikana.

Uudenmaan suuret liikennemäärät synnyttävät päällystystarpeita erityisesti vilkkaalle tieverkolle. Tästä syystä osa kohteista päätetään vasta keväällä ja päällystysohjelma täydentyy vielä alkukesästä. Tänä vuonna muutamia kohteita kilpailutetaan myös kohdennetun rahoituksen turvin.

Uudenmaan ELY-keskuksen alueella Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä päällystetään tänä vuonna yhteensä noin 350 ajoratakilometriä maanteitä. Tämän lisäksi tullaan päällystämään myös kävely- ja pyöräväyliä noin 10 kilometriä. Päällystysohjelman pituus on historiallisen lyhyt, johtuen voimakkaasta kustannustason noususta ja keskittyy vahvasti vilkkaimmalle tieverkolle, jossa päällysteen urautuminen on voimakasta.

Liiku oikein tietyömaalla

  • Hidasta vauhtia - näin turvaat oman ja muiden turvallisuuden
  • Varaudu poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin
  • Ole kärsivällinen, ajoittaista jonoutumista ei voida välttää
  • Ole valmis pysähtymään
  • Noudata liikennemerkkejä ja liikenteenohjausta

 Tietoa tietöistä

Karttalinkki Uudenmaan ELYn päällystyskohteet 2023 (päivittyvä)

Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta ajantasainen tieto eri liikennemuodoista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ELY-keskus, kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama p. 0295 021 361


Yhteystiedot urakoitsijoittain:
PEAB Industri Oy, Jyri Haapamäki p. 040 516 9837
Asfalttikallio Oy, Mikko Eerola p. 0400 459 029
GRK Infra Oyj, Jari Sikanen p. 050 411 6817
Akuutit tiestön kuntoon liittyvät palautteet: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100


ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu p. 0295 020 600, liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi, Palauteväylä - palautevayla.fi

Kuvat

Päällystystyö
Päällystystyö
Lataa
Vt 3 Tienhaara – Hyvinkää -kohde kartalla, kyseinen osuus suljetaan työn ajaksi liikenteeltä pohjoisen suuntaan.
Vt 3 Tienhaara – Hyvinkää -kohde kartalla, kyseinen osuus suljetaan työn ajaksi liikenteeltä pohjoisen suuntaan.
Lataa
Vt 3 Kapulasilta – Herajoki -kohde kartalla. Kartassa näkyvä osuus suljetaan työn ajaksi pohjoisen suuntaan.
Vt 3 Kapulasilta – Herajoki -kohde kartalla. Kartassa näkyvä osuus suljetaan työn ajaksi pohjoisen suuntaan.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

NTM-centralen i Nyland genomför kartläggningar av källor i områdena Första och Andra Stängselåsen29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Nyland utreder källornas tillstånd och eventuella iståndsättningsbehov. Utredningsobjekten är områdena Första och Andra Stängselåsen i Hangö, Lojo, Sjundeå, Vichtis och Högfors. Terrängkartläggningar görs under sommaren och hösten 2023. Källor i naturtillstånd är sällsynta i södra Finland. Källorna har försvunnit eller förändrats särskilt till följd av dikning, men genom iståndsättning kan de återställas nära sitt naturtillstånd. Tack vare iståndsättningsåtgärderna för källorna har värdefulla arter möjlighet att återhämta sig. Sådana alltmer sällsynta arter är till exempel många orkidéer, såsom knottblomster och kärrknipprot. Utredningarna är en del av livsmiljöprogrammet Helmi som finansieras av miljöministeriet och där naturmiljöer iståndsätts. Vid iståndsättningarna kontaktas markägarna och de egentliga iståndsättningsarbetena utförs med markägarnas samtycke. Livsmiljöprogrammet Helmi (Miljöministeriet)

Uudenmaan ELY-keskus toteuttaa lähdekartoituksia Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueilla29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Uudenmaan ELY-keskus selvittää lähteiden tilaa sekä niiden mahdollisia kunnostustarpeita. Selvityskohteina ovat Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueet Hangossa, Lohjalla, Siuntiossa, Vihdissä ja Karkkilassa. Maastokartoituksia tehdään kesän ja syksyn 2023 aikana. Luonnontilaiset lähteet ovat Etelä-Suomessa harvinaisia. Lähteet ovat hävinneet tai muuttuneet erityisesti ojituksen seurauksena, mutta kunnostuksilla niitä voidaan palauttaa lähelle luonnontilaa. Lähteiden kunnostustoimien ansiosta arvokkaalla lajistolla on mahdollisuus elpyä. Tällaisia harvinaistuneita lajeja ovat esimerkiksi monet kämmekät, kuten sääskenvalkku ja suoneidonvaippa. Selvitykset ovat osa ympäristöministeriön rahoittamaa Helmi-elinympäristöohjelmaa, jossa kunnostetaan luonnonympäristöjä. Kunnostuksista ollaan yhteydessä maanomistajiin ja varsinaiset kunnostustyöt tehdään maanomistajien suostumuksella. Helmi-ohjelma (Ympäristöministeriö)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme