Uudenmaan ELY-keskus

Päällystystyöt Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä

Jaa
Uudenmaan ELY-keskuksen alueen vuoden 2022 maanteiden päällystysohjelman pituus on noin 500 ajoratakilometriä maanteitä.
Kuva: Miika Himmi, Ramboll.
Kuva: Miika Himmi, Ramboll.

Kesän päällystystyöt käynnistyivät heti toukokuun alusta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella. Päällystysurakoiden kilpailutus jatkuu vielä kevään aikana ja lopullinen päällystysohjelma valmistunee kesäkuun loppuun mennessä. Tänä kesänä asfaltointitöitä alueella tekevät urakoitsijat PEAB Industri Oy, Asfalttikallio Oy ja GRK Infra Oyj.

Uudenmaan suuret liikennemäärät synnyttävät päällystystarpeita erityisesti vilkkaalle tieverkolle. Tästä syystä osa kohteista päätetään vasta keväällä ja päällystysohjelma täydentyy vielä alkukesästä. Tänä vuonna muutamia kohteita kilpailutetaan myös kohdennetun rahoituksen turvin.

Uudenmaan ELY-keskuksen alueella Uudellamaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä päällystetään tänä vuonna yhteensä noin 500 ajoratakilometriä maanteitä. Tämän lisäksi tullaan päällystämään myös kävely- ja pyöräväyliä. Jo kilpailutetut kohteet on esitetty kartalla urakoitsijoittain. Karttaa tullaan päivittämään kevään ja alkukesän aikana.

Tiestölle syntyy korjausvelkaa, kun liikenteen ja ilmaston vaikutuksesta teiden kunto heikkenee eikä huonokuntoisia jaksoja voida korjata samaan tahtiin kuin uusia ilmaantuu. Tämän vuoden noin 500 ajoratakilometrin päällysteohjelma on hieman alhaisemmalla tasolla kuin viime vuosina. Syynä on mm. päällystystöissä käytettävien raaka- ja polttoaineiden hintatason merkittävä nousu kuluvien kuukausien aikana. Tällä työmäärällä huonokuntoisten jaksojen määrää, korjausvelan kasvua ei saada pysäytettyä, vaan huonokuntoisten teiden osuus tulee kasvamaan. Laskelmien mukaan Uudenmaan ELY-keskuksen alueella tulisi vuosittain päällystää reilu 700 ajoratakilometriä maanteitä, jotta korjausvelan kasvu saataisiin pysäytettyä.

Huonokuntoisia maanteitä pyritään pitämään liikennöitävässä kunnossa myös paikkaustöiden avulla. Huonokuntoisten osuuksien laadukkaalla täsmäkorjauksella voidaan siirtää kohteita tulevien vuosien päällystysohjelmaan. Oikea-aikainen paikkaustoiminta sekä kuivatuksen toiminnan varmistaminen ja parantaminen ovat tärkeässä osassa päällysteisiin käytettävän rahoituksen ollessa alimittaista.

Liiku oikein tietyömaalla

  • Hidasta vauhtia - näin turvaat oman ja muiden turvallisuuden
  • Varaudu poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin
  • Ole kärsivällinen, ajoittaista jonoutumista ei voida välttää
  • Ole valmis pysähtymään
  • Noudata liikennemerkkejä ja liikenteenohjausta

 

Tietoa tietöistä

Karttalinkki Uudenmaan ELYn päällystyskohteet 2022 (päivittyvä)

Väyläviraston karttapalvelu vuoden 2022 tietöistä (päivittyvä)

Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta ajantasainen tieto eri liikennemuodoista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot urakoitsijoittain:


PEAB Industri Oy, Jyri Haapamäki p. 040 516 9837


Asfalttikallio Oy, Mikko Eerola p. 0400 459 029


GRK Infra Oyj, Jari Sikanen p. 050 411 6817


Akuutit tiestön kuntoon liittyvät palautteet: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100


ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu p. 0295 020 600, liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi, Palauteväylä - palautevayla.fi

Kuvat

Kuva: Miika Himmi, Ramboll.
Kuva: Miika Himmi, Ramboll.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme