Into Kustannus

Pääministeri Antti Rinteen virallinen elämäkerta ilmestyy torstaina 24.10. klo 9

Jaa

Tervetuloa Antti Rinne – Koko tarina -kirjan julkistamistilaisuuteen torstaina 24.10. kello 9 Helsingin Akateemiseen Kirjakauppaan. Antti Rinne sekä kirjoittajat Matti Mörttinen ja Lauri Nurmi ovat kirjailija Elina Hirvosen haastateltavana.

Kirjan arvostelukappaleet tärppilistan kera ovat saatavilla Akateemisen kirjatalolta torstaina kello 8 alkaen ja tarvittaessa medialla on sisäänpääsy jo ennen myymälän avautumista kameran asettelua tms varten. Kirjasta ei ole saatavilla PDF-kopioita. Kirjan sisältö on julkivapaa 24.10. klo 9:00.

Antti Rinne - koko tarina on 350-sivuinen kertomus pääministeri Rinteen lapsuudesta, nuoruudesta ja aikuisuudesta aina pääministeriksi tuloon asti. Kirjassa puhuvat perheenjäsenet, ystävät ja työtoverit.

Ennen kaikkea teoksessa puhuu Antti Juhani Rinne, 56, itse.  Kirja kuvaa kuinka hänestä tuli juristi, ammattiliittojohtaja ja poliitikko. Kirja kertoo millainen isä, aviomies, autonkuljettaja, näyttämömestari, sähköttäjä, neuvottelija, luonnonystävä, veneilijä ja intohimoinen keittiön yksinvaltias hän on.

Kirjassa kuvataan, kuinka Rinne tuli valituksi sosiaalidemokraattien puheenjohtajaksi ja nousi sairasvuoteelta vaalien voittajaksi keväällä 2019 päätyen itsenäisen Suomen seitsemänneksi sosiaalidemokraattiseksi pääministeriksi.

Elämäkerran kirjoittajat Lauri Nurmi ja Matti Mörttinen ovat politiikan toimittajia ja tietokirjailijoita. Heidän edellinen Into Kustannukselle tekemä kirja Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra ilmestyi syksyllä 2018.

Antti Rinne sekä kirjoittajat Matti Mörttinen ja Lauri Nurmi ovat tavattavissa myös Kirjamessuilla sunnuntaina 27.10. klo 15.30. Lisäksi Antti Rinne on Elina Hirvosen haastateltavana Helsingin Aleksin Suomalaisessa Kirjakaupassa torstaina 7.11. klo 19.

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:
Into Kustannus
kustantaja Mika Rönkkö
mika.ronkko@intokustannus.fi, p. 050 4362170

Dimitri Qvintus
Antti Rinteen mediasuhteista vastaava erityisavustaja 
Dimitri.Qvintus@vnk.fi, p. 050 4777 362

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Into Kustannus
Into Kustannus
Kalevankatu 43
00180 HELSINKI

http://www.intokustannus.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

Innon kevään listalla Greta, Juice, Rive ja monia muita sankareita nuorille ja vähän vanhemmillekin8.11.2019 10:45:10 EETTiedote

Into Kustannuksen kevään kirjalista on julki. Luvassa on monenlaisille lukijoille mielenkiintoista luettavaa, kuten kansantaiteilija Juice Leskisen kootut muistelmat, huippuvalmentaja Markku Kanervan oivalluksia johtamisesta, ruotsin dekkarikuningattaren Denise Rudbergin uusin Jidhoff-rikosromaani, historioisija Virva Liskin kiehtova tietokirja Santahaminan naisvankileirin selviytyjistä vuonna 1918 tai tietokirjailija Risto Isomäen uutuusteos siitä miksi ruokavalio vaikuttaa sekä ilmastoon että terveyteemme enemmän kuin mikään muu asia. Greta Thunbergin kuvitettu elämäkerta ilmestyy jo ennen joulua, mitä Into juhlii pikkujoulujuhlassa 12.12. Kalevankadun puutalossamme ja Rosebud booksin Kolmen sepän myymälässä, tervetuloa!

Helsingin Kirjamessuilla joukkorahoitetaan teknologiataitoja ja lukiolaisten kirjahanketta22.10.2019 08:27:00 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessuilla käynnistyy kaksi mesenaattikampanjaa loka-marraskuun ajaksi. Ensiksi messutorstaina 24.10. alkaa Sankaritarinoita nuorille -kirjan mesenaattikampanja. Kallion ilmaisutaidon lukiolaiset kyllästyivät siihen, että tämän päivän esikuvat ovat aikuisten sanelemia. He päättivät valita omat sankarinsa ja kirjoittaa heidän tarinansa. Messulauantaina 26.10. käynnistyy myös toinen mesenaattikampanja, jonka tarkoitus on lahjoittaa keväällä 2020 julkaistava Kaikki koodaa -kirja kaikille Suomen lukioiden toisen vuoden opiskelijoille.

Yhdysvaltalaiset tutkijat ehdottavat napa-alueiden sulamisen pysäyttämistä tuulimyllyjen avulla3.10.2019 11:00:04 EESTTiedote

Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa -romaanissa esittämästä ajatuksesta on tullut yksi ihmiskunnan vakavasti otetuista hätävarasuunnitelmista. Yhdysvaltalaiset tutkijat esittävät, että Jäämeren kelluvien jäiden, Grönlannin mannerjäätikön sekä pohjoisten ikirouta-alueiden ja merenpohjan metaaniklatraattien sulaminen voitaisiin estää pystyttämällä merijäälle 10 miljoonaa pientä tuulimyllyä. Tuulimyllyt pumppaisivat talvisin jään alta vettä, niin että se jäätyisi. Tällöin kelluvien merijäiden paksuus ja pinta-ala kasvaisivat. Suurempi osa Jäämerestä pysyisi jäiden peittämänä ja voimakkaasti heijastavana läpi kesän.

Häpeä ja rakkaus ulkonäköyhteiskunnassa2.10.2019 11:34:38 EESTTiedote

Anna Kontulalle myönnettiin tiistaina tiedonjulkistamisen valtionpalkinto tietokirjastaan Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä: "Teos päästää tavallisen kansalaisen kulissien taakse sellaisen tiedon piiriin, jota ei löydä tiedotusvälineistä eikä asiakirjoista." Turun kirjamessuilla julkistetaan perjantaina kaksi muuta populaaria, yhteiskuntatieteellistä teosta: Elisa Aaltolan Häpeä ja rakkaus – Ihmiseläinluonto pohtii, mikä on tunteiden rooli ilmastonmuutoksen, lajisukupuuton ja eläinteollisuuden aikakaudella. Ulkonäköyhteiskunta – Ulkoinen olemus pääomana 2000-luvun Suomessa ruotii ulkonäön ja elämässä menestymisen välistä yhteyttä yhteiskunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme