Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Pääministeri Rinne esitteli mepeille Suomen EU-puheenjohtajakauden painopisteet

Jaa

Mepit keskustelivat Suomen puheenjohtajakauden painopisteistä pääministeri Antti Rinteen ja komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen kanssa Euroopan parlamentin täysistunnossa.

Puheessaan pääministeri Antti Rinne totesi, että Suomi tulee keskittymään kuuden kuukauden EU-puheenjohtajakauden aikana EU:n ilmastojohtajuuteen, arvoihin ja oikeusvaltioperiaatteeseen, kilpailukykyyn ja sosiaaliseen eheyteen sekä kokonaisturvallisuuteen.

Hän korosti, että slogan ”Kestävä Eurooppa – kestävä tulevaisuus” kiteyttää puheenjohtajakauden tavoitteen edistää ”sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää” tulevaisuutta EU:lle.

Komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen sanoi, että Suomen puheenjohtajakauden painopisteet ovat täysin yhdenmukaiset komission painopisteiden kanssa. Katainen mainitsi erityisesti Suomen puheenjohtajakauden kunnianhimoiset ilmastotavoitteet ja totesi: ”Mitä tulee ympäristöpolitiikkaan, te näytätte muille esimerkkiä.”

Mepit suhtautuivat positiivisesti Suomen puheenjohtajakauden painopisteisiin, etenkin tavoitteeseen vahvistaa EU:n asemaa globaalina johtajana ilmastotoimissa sekä pyrkimykseen vahvistaa oikeusvaltioperiaatetta. Mepit kehottivat puheenjohtajamaata painottamaan tasapainoisen ratkaisun löytämistä pitkän aikavälin budjetin suhteen. Keskustelussa nostettiin esiin lisäksi maahanmuuttoon, yhteiseen maatalouspolitiikkaan ja avoimuuteen liittyviä kysymyksiä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto