SDP EDUSKUNTA

Paatero: Liikkumattomuus on miljardihaaste, johon on tartuttava

Jaa

SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero muistuttaa päivittäisen liikunnan merkitysestä ihmisen hyvinvoinnille ja jaksamiselle. Tarvitaan toimenpiteitä, joilla liikkuvuutta voidaan tukea osana lasten ja nuorten arkea.

- Jotta luonteva ote päivittäiseen liikuntaan liittyvään toimintaan voimistuisi, olemme SDP:ssä esittäneet harrastukset sisältävää kokonaiskoulupäivää sekä ns. Islannin mallia, jossa koulut tekevät yhteistyötä seurojen kanssa, niin että koulupäiviin on kiinteästi sidottu myös liikunta, summaa Paatero.

- Näin kaikille tarjoutuisi mahdollisuus osallistua nykyisellään usein kalliiseenkin harrastustoimintaan, mutta toisaalta illat jäisivät vietettäväksi perheiden kesken.

Paatero muistuttaa, että Islannissa malli on vaatinut satsauksia yhteiskunnalta, mutta se on lasten liikkumisen ja muun harrastustoiminnan hyvien tulosten lisäksi tuottanut menestystä jopa jalkapallossa ja vähentänyt roimasti alkoholin käyttöä ja tupakointia nuorten keskuudessa.

- Liikkumattomuudessa on kyse miljardihaasteesta. Miksi emme satsaisi tähän lisäämällä hyvinvointia välittömästi sekä pidemmällä ajalla auttamalla nuoria kasvamaan hyväkuntoisemmiksi aikuisiksi, jotka jaksavat paremmin myös työelämässä? On myös hyvä muistaa, että fyysisen kunnon lisäksi liikunnalla on tukeva vaikutus myös mielenterveyteen.

Paatero puhui aiheesta TUL:n Saimaan piirin 100-vuotistiaisuudessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ojala-Niemelä: Ajoksen sataman väylän syventäminen etenee18.6.2019 12:33:08 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) kiittää pääministeri Rinnettä ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinia tämän päiväisestä päätöksestä sitoutua Ajoksen sataman väylän syventämiseen. Asiasta löytyy pöytäkirjamerkintä tänään julkaistussa lisätalousarvioesityksessä. - On hienoa, että Rinteen hallitus turvaa Lapin kehittyvälle teollisuudelle kilpailukykyiset kuljetukset varmistamalla Kemin Ajoksen sataman tuloväylän syventämisen. Sataman syventäminen palvelee saumattomasti alueen suurteollisuutta, joka tuottaa lähes kymmenesosan Suomen vientituloista, Ojala-Niemelä iloitsee. - Tämä on merkittävä päätös koko Lapin teollisuuden työpaikoille ja yritysten toimintamahdollisuuksille. Päätös palvelee paitsi nykyistä teollisuutta niin myös tulevia biojalostusinvestointeja. Kahden vireillä olevan investoinnin edellytyksenä on väylän syventäminen nykyisestä 10 metristä 12 metriin, Ojala-Niemelä toteaa. - Kemin sataman rooli korostuu koko Lapin alueen teollisuuden vientisataman

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme