Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Helsingin kaupunki jakaa yli miljoona euroa liikuntaseuroille koronasta palautumiseen

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti kokouksessaan 18.11. tukea liikuntaseurojen koronasta palautumista ylimääräisellä 1,05 miljoonalla eurolla.

Liikunnan korona-avustusta haki hakuajan puitteissa yhteensä 89 seuraa, joista 80:lle myönnettiin avustusta. Avustuksia myönnettiin toiminnan elvyttämiseen seuroille, joiden toiminta tai talous tai kummatkin näistä ovat kärsineet koronaepidemiasta johtuvista rajoituksista ja suluista.

Avustuksen myöntämisessä painotettiin lasten ja nuorten harrastamisen elvyttämiseen kohdistuvia toimenpiteitä.

”Helsinkiläiset liikuntaseurat ovat kärsineet koronaepidemiasta pahasti ja avustus tulee todella tarpeen. Seurojen toimenpiteet toiminnan elvyttämiseksi ovat esimerkiksi sellaisia, joilla harrastajat saadaan palaamaan takaisin toimintaan ja uusia harrastajia liikkumaan. Avustuksella tuetaan myös vähävaraisia harrastajia ja uudenlaisten toimintamuotojen järjestämistä. Olemme todella iloisia, että meillä on näin mahdollisuus tukea helsinkiläisiä urheiluseuroja ja liikuntaharrastamista Helsingissä”, toteaa Tarja Loikkanen, Helsingin kaupungin liikuntajohtaja.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti aiemmin syksyllä, 7.9.2021 kokouksessaan, avustuksen myöntämisen ehdoista ja liikuntaseuroille osoitettavasta määrärahasta.

Liikuntajaoston kokouksen päätöstiedote on luettavissa Helsingin kaupungin verkkosivuilla, mistä löytyvät myös tiedot jaoston jäsenistä varajäsenineen. 

Liikuntajaoston puheenjohtajana toimii Sami Muttilainen (Vas.)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu neljään palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, kirjasto, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The Helsinki City Museum, Children's Town and the Burgher’s House Museum Invite You to Enjoy the Holiday Season Once Again  25.11.2021 09:00:00 EET | Press release

The holiday season starts at the Helsinki City Museum and the Burgher’s House Museum on Saturday 27 November. The Christmas Mystery mobile game invites families with children and those young at heart on an adventure into the history of Christmas in Helsinki around the Market Square. The Burgher’s House Museum will take you to a peaceful 19th century Christmas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme