Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Päätöstiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 15.12.2020

Jaa

Lautakunnan tiistaina 15. joulukuuta pidetyn kokouksen päätöstiedote on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla.

Lautakunta hyväksyi toimialan tulosbudjetin vuodelle 2021 kuitenkin niin, että lautakunta toteaa, että valtion myöntämät avustukset (covid-rahoitus 7,6 milj. euroa ja tasa-arvorahoitus 7,6 milj. euroa, josta varhaiskasvatus 2,5 milj. ja perusopetus 5,1 milj), joita ei ole mahdollista kirjata kaupungin tulosbudjettiin, suureksi osaksi kattavat tarvittavat käyttötalouden tuottavuustoimenpiteet. Lisätuottavuustoimia etsitään tiloista sekä hyödyntämällä talousarvion kaupunkitasoisia vakauttamisen toimenpiteitä.

Lukioiden kurssitarjontaa verkossa voidaan lisätä monipuolisen kurssitarjonnan lisäämiseksi koko Helsingissä, mutta tähän liittyvä tuottavuustavoite puolitetaan. Ammatillisen koulutuksen työssäoppimista voidaan lisätä vain siltä osin kuin se on pedagogisesti perusteltua. Varhaiskasvatuksen työn houkuttelevuuden lisäämiseksi arvioidaan tarkoituksenmukaisimmat keinot yhdessä henkilöstön kanssa.

Koronakriisistä aiheutuvia kustannuksia seurataan lautakunnassa talouden ja toiminnan seurannan yhteydessä. Lautakunta toistaa kaupunginhallituksen vahvistamien talousarvion toteuttamisohjeiden kirjauksen siitä, että se esittää tarvittaessa ylitysoikeuksia kaupunginhallitukselle.

Kokouksen  esityslista  on saatavilla toimialan verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 19.1.202115.1.2021 14:10:44 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevätkauden ensimmäinen kokous pidetään tiistaina 19. tammikuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa lausunto kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle osoitteeseen Soittajantie 10 toteutettavan uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta. Lisäksi lautakunnalle esitetään lausunto osoitteeseen Pieksupolku 5 toteutettavan päiväkotihankkeen hankesuunnitelmasta Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Personalen fick beröm i en kundenkät om småbarnspedagogiken och förskoleundervisningen i huvudstadsregionen13.1.2021 10:30:00 EETTiedote

Esbo, Helsingfors, Grankulla och Vanda genomförde i månadsskiftet oktober–november (19.10–8.11.2020) en gemensam kundenkät för vårdnadshavare till barn i kommunal eller privat småbarnspedagogik eller förskoleundervisning. Kundenkäten skickades till nästan 60 000 vårdnadshavare med barn i kommunal eller privat småbarnspedagogik. Sammanlagt 15 269 svar inkom.

Henkilöstölle kiitosta pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen asiakaskyselyssä13.1.2021 10:30:00 EETTiedote

Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa toteuttivat loka-marraskuun vaihteessa (19.10.- 8.11.2020) yhteisen asiakaskyselyn kaikille kunnallisessa ja yksityisessä varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajille. Asiakaskysely lähetettiin lähes 60 000 huoltajalle, joiden lapset ovat joko kunnallisessa tai yksityisessä varhaiskasvatuksessa. Vastauksia saatiin yhteensä 15 269.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme