Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 11.5.2021

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 11.5. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

 • Kokouksen päätöstiedote 11.5.2021: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kulttuuri-ja-vapaa-aika-paatostiedotteet 

  Lautakunta päätti muun muassa seuraavista:

  Asia 3: Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2021 toteutumista koskeva 1. ennuste 

  Esittelijän ehdotuksesta poiketen lautakunta lisää päätökseen:

  Valtuusto päätti vuoden 2021 talousarvion käsittelyn yhteydessä seuraavasti: ”Koronasta aiheutuvia kustannuksia seurataan lautakunnissa talouden ja toiminnan seurannan yhteydessä. Lautakunnat esittävät tarvittaessa ylitysoikeuksia kaupunginhallitukselle ja kaupunginhallitus valtuustolle.”

  Koronasta aiheutuvat tulomenetykset heikentävät kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimintakatetta merkittävästi. Lautakunta katsoo, että koronapandemiasta johtuvia tulomenetyksiä ei tule paikata palvelutasoa heikentämällä tai hintoja nostamalla.

  Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2021 toteutumista koskeva 1. ennusteen mukaisesti toimialan toimintakatteen ennustetaan olevan 4,2 miljoonaa euroa (2,1 %) alle talousarvion. Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle 4,2 miljoonan euron alitusoikeutta katteeseen toimialan tulomenetysten kattamiseksi.

  Lisäksi lautakunta toteaa, että erityisesti kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla Helsingin vastuu ei rajoitu vain kaupungin omaan toimintaan, vaan suuri osa niin liikunnan, nuorisotyön kuin kulttuurin toiminnoista kaupungissamme toteutetaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa erityisesti avustusten kautta.

  Kaupunki tuki sektoria laajasti vuonna 2020, jotta kaupungissa olisi kulttuuri- ja liikuntapalveluja myös pandemian jälkeen. Avustustarve on jatkunut alan toiminnan estävien koronarajoitusten vuoksi myös vuonna 2021. Lisäksi lasten ja nuorten pahoinvointi on kasvanut ja tarve myös heidän hyvinvointinsa edistämiselle Helsingissä on ilmeinen.

  Tämän vuoksi lautakunta esittää kaupunginhallitukselle 3,5 miljoonan euron alitusoikeutta katteeseen, joka osoitetaan kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan avustuksiin koronasta aiheutuneiden haittojen vähentämiseksi.


  Asia 7: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Mosan Wembley Oy:n lainahakemuksesta huoltorakennuksen ja katsomoiden rakentamiseksi ja pysäköintialueiden kunnostamiseksi Tapanilan urheilukentällä

  Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta puoltaa ilmoitetuilla kokonaiskustannuksilla ja esitetyllä rahoitussuunnitelmalla 250 000 euron lainan myöntämistä Mosan Wembley Oy:lle 15 vuoden laina-ajalla. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan kannalta esitettyä hanketta on pidettävä kannatettavana ja kaupungin lainan myöntämistä hakijalle urheilu- ja ulkoilulaitosrahaston varoista urheilukentän kehittämiseksi yhtiölle vuokratulle maa-alueelle kaupungin edun mukaisena.

  Hankkeen tarkoituksena on rakentaa huoltorakennus (MPS-talo) ja katsomot Tapanilan urheilukentälle sekä kunnostaa pysäköintialueet. Huoltorakennukseen on tarkoitus sisällyttää pukuhuonetilojen lisäksi tilat Malmin Palloseura ry:n toimistolle, neuvottelutilalle, seuran varustekaupalle sekä kahvilalle. Alueelle on myös suunniteltu lähiliikuntapaikan rakentamista.

 • Lautakunnan jäsenet varajäsenineen
 • Lautakunnan ja sen jaostojen päätösasiakirjat
 • Kevään kokousaikataulu

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään ti 25.5.2021

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Odes app Obotti använder artificiell intelligens för att hjälpa sina kunder att hitta något att läsa16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I Helsingfors centrumbibliotek Ode har man tagit i bruk en bokrekommendationsrobot, som hjälper en att hitta intressanta saker att läsa. Obotti rekommenderar litteratur ur Odes hyllor som motsvarar användarens egna unika smak. Obotti är ett exempel på försöken med artificiell intelligens som Helsingfors stad utför, genom vilka man vill förbättra servicen.

Lotta Kemppinen vuoden helsinkiläisurheilija12.6.2021 17:35:00 EEST | Tiedote

Juoksija Lotta Kemppinen on valittu vuoden helsinkiläisurheilijaksi. Kemppinen saavutti EM-hallikilpailuissa Puolan Torunissa hopeaa naisten 60 metrillä 7. maaliskuuta 2021. Kemppinen paransi talven aikana 60 metrin Suomen ennätystä kahdesti, ja matkan SE kirjataan tällä hetkellä lukemiin 7,16, jonka Kemppinen juoksi 20. helmikuuta 2021. Kauden tulosten perusteella Kemppinen sai myös kisapaikan Tokion olympialaisiin. Hänen edustamansa seura on helsinkiläinen HIFK-Friidrott rf.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme