Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 21.6.2022

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 21.6. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta hyväksyi mm. Oulunkylän jäähallin peruskorjauksen ja huoltorakennuksen perusparantamisen hankesuunnitelman, ja kannattaa lainan myöntämistä KOY Namika Areenalle liikuntahallin rakentamiseksi Pakilaan. Lautakunta hyväksyi myös HAM taidemuseon säätiöittämiseen liittyvän esityksen, jos säätiöittämiseen tarvittava lisärahoitus osoitetaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nykyisen talousarvion ulkopuolelta.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään ti 23.8.2022.

Tiistain 21.6. lautakunnan kokouksessa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti muun muassa seuraavista:

Asia 6: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan hyväksyi Oulunkylän jäähallin peruskorjauksen ja huoltorakennuksen perusparantamisen hankesuunnitelman

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta antoi kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle puoltavan lausunnon 08.06.2022 päivätystä Oulunkylän jäähallin ja huoltorakennuksen peruskorjausta koskevasta hankesuunnitelmasta.

Rakennukset ja tekniset järjestelmät ovat elinkaarensa päässä ja perusparannuksen tarpeessa. Hankkeessa huoltorakennukseen toteutetaan laaja tekninen ja toiminnallinen perusparannus ja jäähallissa tehdään tekninen peruskorjaus, jolla turvataan käyttöolosuhteet seuraavien 10 vuoden ajalle.

Perusparantamisen hankkeessa huoltorakennuksen tilojen käyttöä monipuolistetaan, energiatehokkuutta parannetaan, uusitaan talotekniset asennukset ja lauhdutintila, rakennus salaojitetaan ja uusitaan alapohjat sekä vesikattorakenteet kantavaan rakenteeseen asti. Vesikatolle rakennetaan uusi iv-konehuone. Hankkeeseen kuuluu kylmätekniikan osalta kylmälaitoksen uusiminen sekä tekojääradan koneiston uusiminen. Jäähallin käyttöikää jatketaan korjaamalla pienempiä tarpeellisia kokonaisuuksia.

Hankkeessa ajanmukaistetaan huoltorakennuksen tilajärjestelyjä, kiintokalustusta ja varustusta sekä kehitetään tilojen monikäyttöisyyttä. Liikuntatilojen akustiikkaa parannetaan. Jäähallin kellariin toteutetaan lämmittelytila nykyisen huoltotilaan. (optio)

Hankkeessa esteetöntä saavutettavuutta parannetaan lisäämällä huoltorakennukseen liikuntaesteisille mitoitettuja wc-, pesu- ja pukutiloja, parantamalla piha-alueiden esteetöntä kulkua sekä lisäämällä huoltorakennukseen hissi. Pesu- ja pesutilojen sekä muiden aputilojen mitoitus ajanmukaistetaan nykymitoitusta väljemmäksi. Kuivaustilojen ja säilytyskomeroiden lukumäärää ja käytettävyyttä lisätään.

Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa maaliskuussa 2024 ja korjaustyöt valmistuvat elokuussa 2025. Rakennustöiden ajaksi ei tule väistötiloja.

Asia 7: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta lausunto kaupunginhallitukselle Kiinteistö Oy Namika Areenan Pakilan kaupunginosaan rakennettavaa liikuntahallia koskevasta lainahakemuksesta
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta antoi seuraavan lausunnon kaupunginhallitukselle KOY Namika Areenan lainahakemuksesta, joka koskee Pakilan kaupunginosaan rakennettavaa liikuntahallia:
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta kannattaa omalta osaltaan ilmoitetuilla kokonaiskustannuksilla ja esitetyllä rahoitussuunnitelmalla 5 400 000 euron lainan myöntämistä KOY Namika Areenalle kaupungin urheilu- ja ulkoilulaitosrahaston varoista kolmenkymmenen (30) vuoden lainaajalla käytettäväksi osarahoituksena liikuntahallin rakentamiseksi Pakilan kaupunginosaan.

KOY Namika Areenan tarkoituksena on rakentaa vuosien 2022─2023 aikana kokonaispinta-alaltaan 3 200 brm²:n kokoinen liikuntahalli. Kiinteistöön on suunniteltu kolmeksi erikokoiseksi koripallokentäksi jaettavissa oleva koripalloareena sekä tiloja oheisharjoittelulle ja ryhmäliikunnalle, 360 hengen katsomo, pukuhuoneita, keittiö, kahvila sekä varasto- ja teknistä tilaa. Areenan piha-alueelle on suunniteltu koripallo- ja padel-kenttiä sekä alueita ulkokuntoilulle, skeittaamiselle ja skuuttaamiselle. Hallin valmistumisen jälkeen KOY Namika Areenan tarkoituksena on jäädä hallin omistajaksi, joka huolehtii kiinteistön ylläpidosta.

Asia 10: HAM Helsingin taidemuseon säätiöiminen 
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi esityksen esitellijän ehdotuksesta poiketen, siten että päätösehdotuksen loppuun lisätään: 

”Lisäksi lautakunta katsoo, että säätiöittäminen on mahdollista vain, jos säätiöittämiseen tarvittava lisärahoitus osoitetaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nykyisen talousarvion ulkopuolelta.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Koronapalautumisraha mahdollistaa ennätyksellisen runsaan kulttuuritarjonnan kesällä Helsingissä15.6.2022 15:51:49 EEST | Tiedote

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan saaman koronapalautumisrahan myötä Helsingistä löytyy tänä kesänä ennätyksellinen määrä upeita tapahtumia kaupunkilaisten ja vierailijoiden iloksi. Espan lavalla nautitaan mm. monimuotoisista musiikkiesityksistä, ja Helsingin elävät kadut -tapahtuma tuo stand up -komiikan, performanssit ja katuteatterin keskustan kaduille. Kulttuurikeskukset tarjoavat mm. nuorten Pride-tapahtumia, musiikkikeikkoja ja kaupunkiviljelyä. Uudenlaisilla mikroavustuksilla pyritään puolestaan edistämään kulttuurikentän nopeaa palautumista pandemia-ajasta.

Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) will take culture to the streets and invite city residents to enjoy encounters and spending time together in the city centre13.6.2022 10:00:00 EEST | Press release

The City of Helsinki wants to offer residents and performers the opportunity to meet each other after the pandemic and enliven the city centre with summer programme. Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) offers cultural programme in five different places in the city centre. The streets will be taken over by music, dance, circus and other performing arts as well as participatory workshops from 16 June to 25 August.

Helsingfors levande gator tar kulturen till gatorna och bjuder in stadsborna till stadskärnan för att njuta av möten och samvaro.13.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingfors stad vill erbjuda invånarna och artisterna möjlighet att träffas i stadskärnan efter coronaviruset och återuppliva stadskärnan med ett sommarprogram. Helsingfors levande gator sprider med sitt kulturprogram ut sig i fem olika områden i stadskärnan. Musik, dans, cirkus och annan scenkonst samt verkstäder tar över gatorna 16.6–25.8.

Helsingin elävät kadut jalkauttavat kulttuurin kaduille ja kutsuvat kaupunkilaiset keskustaan nauttimaan kohtaamisista ja yhdessäolosta13.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki haluaa tarjota asukkaille ja esiintyjille mahdollisuuden kohdata koronan jälkeisessä keskustassa ja elävöittää Helsingin keskustaa kesäohjelmalla. Helsingin elävät kadut levittäytyvät kulttuuriohjelmallaan viiteen eri keskustan kohteeseen. Musiikki, tanssi, sirkus ja muut esittävän taiteen lajit sekä osallistavat työpajat ottavat kadut haltuun 16.6.-25.8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme