Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 31.1.2023. Uusi kirjasto tulee Kalasatamaan.

Jaa
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 31.1. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta hyväksyi esityksen uudesta Kalasataman kirjastosta. Erityisuimakorttia koskeva esitys jäi pöydälle.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi uuden Kalasataman kirjaston tarveselvityksen ja sijoittumisen kauppakeskus Rediin, osoitteeseen Hermannin rantatie 5, 00580 Helsinki. Lautakunta päätti samalla, että Kalasataman kirjasto ja Kallion kirjasto, ovat yksi hallinnollinen yksikkö. Kallion kirjastonjohtaja on myös Kalasataman kirjaston johtaja. Uuden kirjaston konsepti muotoutuu kevään 2023 aikana käyttäjälähtöisesti, kaupunkilaisia kuunnellen.  

Kalasataman kirjaston myötä Helsingin kirjastoverkon toimipisteiden lukumäärä kasvaa nyt ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. Uusi kirjasto tukee hyvin Helsingin kaupunginkirjaston lukemisen edistämisen tavoitetta ja panostusta lapsiin ja nuoriin.

”Kalasataman kirjasto vastaa nopeasti kasvavan kaupunginosan asukkaiden esittämään toiveeseen ja vahvistaa kaupungin lähipalveluita. Se on myös tärkeä panostus lapsiin ja nuoriin. Haluamme huolehtia siitä, että kaikilla on mahdollisuus päästä kulttuurin ja kirjojen pariin”,sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki. 

Kirjaston modernit tilat ja monipuoliset palvelut tulevat palvelemaan kaikkia. 

Helsingin kaupunginkirjasto haluaa tuoda kaupunkilaisen äänen, tarpeet ja ideat osaksi uuden tilan suunnittelua. Kirjaston työntekijät jalkautuvat helmikuun aikana Kauppakeskus Rediin, jossa järjestetään erilaisia pop-up-työpajoja.  

”Kaikille avoimissa työpajoissa Kalasataman asukkaat ja kauppakeskuksessa asioivat asiakkaat voivat käydä kertomassa ajatuksiaan ja ideoitaan siitä, mitä tulevan kirjastotilan pitäisi kaupunkilaisille tarjota”, kertoo kirjastonjohtaja Erna Marttila. 

Yhteissuunnitteluun voi osallistua myös Kerrokantasi-verkkopalvelussa 14.2. lähtien.

Lisätietoa kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnasta:

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään 14.2.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika, Helsingin kaupunki
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Yrjönkadun uimahallin iso allastila suljetaan laattakorjausten vuoksi24.3.2023 15:30:00 EET | Tiedote

Uimahallin kuntokartoituksessa allastiloista löytyi akuutteja korjauksen tarpeessa olevia laattoja. Välttämättömät laattakorjaukset aloitetaan varotoimenpiteenä, ja hallin kevätkausi päättyy normaalia aiemmin. Halli aukeaa uudelleen jälleen syksyllä. Asiakkaille korvataan jo ostetut liput. Yrjönkadun uimahallin tiloissa järjestettävät liikuntakurssit jatkuvat normaalisti kevään loppuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme