Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 31.3.2020

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 31.3. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään ti 21.4.2020. Tiistain 7.4.2020 lautakunnan kokous peruttiin tämän päivän 31.3.2020 kokouksessa. 

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
essi.eranka@hel.fi
p. 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The Urban Food exhibition will make Helsinki City Museum lush and green26.5.2020 11:11:36 EESTPress release

Cities are growing, and urbanisation continues as a global megatrend. At the same time, climate change is also changing food production. The exhibition on the fourth floor of the City Museum will showcase Helsinki as a place for food production throughout history and in the future. It will also ask the audience: What role will cities have in new and more sustainable food production and cuisine? In connection with the exhibition, the museum will also open a fascinating and engaging urban garden called the Nursery – in the middle of the bustling city. This exhibition on current themes will serve the audience an exciting and surprising taste of future urban food. The exhibition will be at Helsinki City Museum from 1 June to 27 September 2020.

Utställningen Urban Mat skapar en grön oas i Helsingfors stadsmuseum26.5.2020 11:11:07 EESTTiedote

Städer fortsätter växa och urbaniseringen förblir en global megatrend. Samtidigt ändras matproduktionen på grund av klimatförändringen. Utställningen finns på stadsmuseets fjärde våning och presenterar den urbana matens historia och framtid i Helsingfors på ett intressant och överraskande sätt samt ställer besökaren frågan: Vilken roll spelar städer i den nya, mer hållbara typen av matproduktion och matkultur? Samtidigt öppnas som en del av utställningen den fascinerande stadsträdgården Kasvattamo – mitt i stadens centrum. Utställningen ger en intressant och överraskande översikt av den framtida urbana maten och den visas i Helsingfors stadsmuseum 1.6.–27.9.2020.

Kaupunkiruokaa-näyttely tuo vehreät keitaat Helsingin kaupunginmuseolle26.5.2020 11:10:13 EESTTiedote

Kaupungit kasvavat ja kaupungistuminen globaalina megatrendinä jatkuu. Samalla ilmastonmuutos muuttaa ruoantuotantoa. Kaupunginmuseon neljänteen kerrokseen sijoittuva näyttely esittelee Helsinkiä ruoantuotannon paikkana historiassa ja tulevaisuudessa sekä esittää katsojalle kysymyksen: Mikä rooli kaupungeilla on uudenlaisessa, kestävämmässä ruoantuotannossa ja ruokakulttuurissa? Samalla kaupunkilaisille avataan näyttelyn osana kiehtova ja osallistava kaupunkipuutarha Kasvattamo – keskelle kantakaupunkia. Ajankohtaiseen teemaan pureutuva näyttely tarjoilee yleisölle kiinnostavan ja yllätyksellisen kattauksen tulevaisuuden kaupunkiruoan äärellä. Näyttely on esillä Helsingin kaupunginmuseossa 1.6.–27.9.2020.

Kirjastojen, kulttuurikeskusten, museoiden, liikunta- ja nuorisopalveluiden avautuminen ja kesäleirien ja –kurssien alkaminen20.5.2020 17:15:00 EESTTiedote

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan tilat ja suurin osa palveluista ovat olleet suljettuina Suomen hallituksen linjausten mukaisesti maaliskuun puolivälistä lukien. Kesäkuun alusta alkaen kirjastot, kulttuurikeskukset, sisä- ja ulkoliikuntapaikat, museot ja nuorisotilat avautuvat vaiheittain ja kesäleirit ja -kurssit käynnistyvät. Osa kirjastoista on laajemmin auki kuin normaalikesinä ja ulkona toteutuvaa kesätekemistä nuorille on enemmän kuin aiemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme