Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuurisen nuorisotyön tapahtumayksikkö muuttaa Suvilahteen

Jaa

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 18.12.2018 päätöstiedote on julkaistu. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa muutoksia kulttuurisen nuorisotyön järjestämisessä 2019.

Nuorisopalveluiden tapahtumayksikkö ja Gloria muuttavat Suvilahteen. Kuva: Teemu Nurminen.
Nuorisopalveluiden tapahtumayksikkö ja Gloria muuttavat Suvilahteen. Kuva: Teemu Nurminen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti tänään 18.12.2018 pidetyssä kokouksessaan kulttuurisen nuorisotyön tapahtumayksikön siirtymisestä Suvilahdessa sijaitsevaan Tiivistämöön.

Samalla tapahtumayksikön Pienellä Roobertinkadulla sijaitsevan kulttuuriareena Glorian vuokrasopimus päättyy. Tiloista luovutaan kuuden kuukauden irtisanomisajalla, ja toiminta siirtyy Suvilahteen keväällä 2019. Syy muuttoon on Glorian tiloissa alkava mittava peruskorjaus sekä uusien tilojen toiminnallisesti parempi sijainti.

Suvilahden Tiivistämö sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella alueella, jolla on merkittävä asema Helsingin kaupunkitapahtumien toteutuspaikkana. Glorian toiminnan siirtämisellä on mahdollista tuoda Suvilahteen lisää kaupunki- ja nuorisokulttuuria. Suvilahdessa nuorisopalveluiden tapahtumayksikkö voi paremmin tarjota tapahtumatuotannollista osaamistaan ja toimia yhteistyössä alueen muiden toimijoiden, yhteisöjen ja yritysten kanssa. Tiivistämö kuuluu Kiinteistö Oy Kaapelitalon tiloihin.

Tapahtumayksikkö ja Gloria muuttavat Tiivistämöön ensi kevään aikana. Ohjelmaa järjestetään nykyisissä tiloissa helmikuuhun 2019 asti, jonka jälkeen alkaa valmistautuminen muuttoon. Kulttuuriareena Gloria täyttää 20 vuotta tammikuussa 2019, ja sitä juhlistetaan vielä nykyisissä tiloissa.

Samassa kokouksessa päätettiin, että nuorisopalvelut luopuu toimintakeskus Hapen tiloista Sörnäisten rantatie 31:ssä vuoden 2019 loppuun mennessä, ja tapahtumayksikön sijainti Suvilahden Tiivistämössä mahdollistaa joidenkin Hapen toimintojen jatkumisen alueella.

Muutokset ovat osa Helsingin nuorisopalveluiden alueellista uudelleen organisointia, jonka yhteydessä kulttuurisen nuorisotyön yksikkö lakkautetaan, mutta yksikön sisällöllistä toimintaa jatketaan ja kehitetään edelleen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 18.12.2018 päätöstiedote on luettavissa kokonaisuudessaan Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan seuraava kokous järjestetään 15. tammikuuta 2019.

Yhteyshenkilöt

Tiina Hörkkö
vs. nuorisoasiainjohtaja
p. 050 302 6404

Pekka Mönttinen
toiminnanjohtaja
tapahtumayksikkö, nuorisopalvelut
p. 09 310 45807

Jussi Kaisjoki
päätösviestintä, kulttuuri ja vapaa-aika
jussi.kaisjoki@hel.fi
p. 09 310 29870

Kuvat

Nuorisopalveluiden tapahtumayksikkö ja Gloria muuttavat Suvilahteen. Kuva: Teemu Nurminen.
Nuorisopalveluiden tapahtumayksikkö ja Gloria muuttavat Suvilahteen. Kuva: Teemu Nurminen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme