Lapin ELY-keskusLapin ELY-keskus

Paatsjoen vesistöalueen monitoimisuunnitelma on nähtävillä 1.5.-31.5.2021 välisen ajan

Jaa

Lapin ELY-keskus, Tromssan ja Finnmarkin lääninhallitus Norjasta ja Pasvik-luonnonsuojelualue Venäjältä esittävät kommentoitavaksi yhteistä Paatsjoen vesistöalueen monitoimisuunnitelmaa.

Kuva: Lapin ELY-keskus
Kuva: Lapin ELY-keskus

Hanke kattaa Paatsjoen koko vesistöalueen mukaan lukien Inarijärven valuma-alueen. Suunnitelmassa käsitellään myös Norjan ja Venäjän raja-alueen Vuoremajoen vesistöä.
Asiakirjan painopisteet ovat eri kuormitustekijöiden vaikutus vesiin ja toimenpidesuunnitelma ympäristötilan parantamiseksi.

Linkki Paatsjoen vesistöalueen monitoimisuunnitelmaan (pdf, ely-keskus.fi)

Pyydämme mielipiteitä seuraavista asioista:

  • Onko asiakirjassa aiheita, joista tulisi kirjoittaa tarkemmin tai kenties lyhyemmin?
  • Onko jokin aiheteksti puutteellinen? 
  • Mitkä esitetyistä toimenpiteistä ovat mielestänne tärkeitä?
  • Mitä muita toimenpiteitä tarvitaan ja kenen vastuulla nämä toimenpiteet ovat?
  • Ilmoittakaa myös meneillään olevasta toiminnasta ja tapahtumista, jotka vaikuttavat myönteisesti vesiympäristöön.

Pyydämme lähettämään kommentit osoitteeseen anni.olkoniemi@ely-keskus.fi 31.5.2021 mennessä.

Palaute otetaan huomioon Paatsjoen vesistöalueen monitoimisuunnitelmaa päivitettäessä ja kolmen maan yhteistä seurantaohjelmaa tarkistettaessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erikoissuuunnittelija Ilona Grekelä, ilona.grekela@ely-keskus.fi
Vesitaloussuunnittelija Anni Olkoniemi, anni.olkoniemi@ely-keskus.fi

Kuvat

Kuva: Lapin ELY-keskus
Kuva: Lapin ELY-keskus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Lapin äkillisiin rakennemuutoksiin lisämäärärahoja Lapin ELY-keskukselle ja TE-toimistolle5.5.2021 13:48:51 EEST | Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt lisämäärärahaa Lapin ELY-keskukselle ja TE-toimistolle yhteensä 2,3 miljoonaa euroa julkisiin työvoima- ja yrityspalveluihin eli koulutusten ja valmennusten hankintaan, palkkatukeen, starttirahaan ja muihin asiantuntijapalveluihin. Lisäksi määrärahaa on myönnetty 530 000 euroa asiantuntijoiden palkkaamiseksi ELY-keskukseen ja TE-toimistoon vuosille 2021 - 2022.

Työttömiä vähemmän kuin viime vuoden maaliskuussa, mutta edelleen selkeästi enemmän kuin kaksi vuotta aiemmin4.5.2021 08:30:44 EEST | Tiedote

Työttömien määrä oli alempi kuin viime vuoden maaliskuussa, mutta edelleen huomattavasti korkeampi kuin ennen koronaepidemian rajoitustoimenpiteitä. Vaihtoehtona työttömyydelle yhä useampi työnhakija kehittää omaa osaamistaan. Lapin teollisuuden investointihankkeet näkyvät rakennusalan työvoiman kysynnässä. Samanaikaisesti Kemi-Tornion alueella joudutaan valmistautumaan äkilliseen rakennemuutokseen Stora Enson käynnistettyä Kemin tehtaan koko henkilöstöä koskevan YT-menettelyn.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme