Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Paciuksenkadun sillan peruskorjaus Munkkiniemessä alkaa 18. kesäkuuta

Jaa

Paciuksenkadun vanha ja huonokuntoinen silta Munkkiniemessä peruskorjataan. Työt alkavat 18. kesäkuuta liikennejärjestelymuutoksilla.

Peruskorjauksessa uusitaan vuonna 1949 valmistuneen sillan pintarakenteet, reunapalkit ja kaiteet, ja kunnostetaan kannen ylä- ja alapinnan betonirakenteet. Ensimmäisenä puretaan sillan etelä- ja pohjoispuolen reunapalkit ja maatuet.

Siltaremontin yhteydessä kunnostetaan myös raitiotiekiskot ja uusitaan sillan pohjoispuolella sijaitseva erillinen kävely- ja pyöräilysilta, jonka maatuki on katkennut.

Sillan peruskorjaus vaikuttaa liikkumiseen alueella

Sillan korjaustyöt aiheuttavat haittaa liikenteelle, sillä ajokaistoja joudutaan sulkemaan. Erillinen kävely- ja pyöräilysilta ei ole käytössä remontin aikana. Pyöräilijät ja kävelijät ohjataan poikkeusreitille sillan eteläpuolelle.

Matkat kannattaa mahdollisuuksien mukaan ajoittaa pahimpien ruuhka-aikojen ulkopuolelle ja matkantekoon varata aiempaa enemmän aikaa.

Paalutustöistä saattaa aiheutua lähiympäristöön meluhaittaa. Melua aiheuttavista töistä tiedotetaan erikseen. 

Raitioliikenne on poikki 26.7.-15.8.2021 kiskotöiden vuoksi. Joukkoliikenteen poikkeuksista tiedottaa HSL www.hsl.fi.

Ajankohtaista tietoa työmaasta saa urakoitsija Kreate Oy:n ylläpitämältä verkkosivulta sekä Helsingin kaupunkiympäristön Facebook-sivulta.

Remontti valmistuu lokakuun 2021 loppuun mennessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaminen
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Antti-Juhani Lehtinen, projektipäällikkö
p. 09 310 38872
anttijuhani.lehtinen@hel.fi

Urakoitsija, Kreate Oy
Vilho Hiltunen, vastaava työnjohtaja
p. 0500 874 263
vilho.hiltunen@kreate.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 1.7.20211.7.2021 19:32:35 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 1.7.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19.8.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kasin katutyöt muuttavat ratikoiden reittejä 12. heinäkuuta alkaen1.7.2021 12:38:19 EEST | Tiedote

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe Helsinginkadun alueen työmaalla maanantaina 12. heinäkuuta. Toukokuun puolivälissä alkaneiden kiskotöiden painopiste siirtyy Brahenkentän edustalle, Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteykseen ja siitä edelleen Helsinginkatua länteen. Tähän saakka kiskotöitä on tehty Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä. Kiskotöiden vuoksi ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat. Korvaava bussi 8X aloittaa Oopperan ja Arabian välillä, ja linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme