Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Pahentunut koronatilanne ei näkynyt marraskuun lopun työttömyysluvuissa Pohjois-Pohjanmaalla

Jaa

Loppusyksystä pahentunut koronatilanne ei näkynyt Pohjois-Pohjanmaan työttömyysluvuissa marraskuussa. Viime kuukausina työttömyys on alentunut maakunnassa hitaasti, eikä työttömien tai lomautettujen määrissä ole tapahtunut nousua. Positiivinen piirre on, että yli vuoden työttömänä olleiden määrä on laskenut jo usean kuukauden ajan.

Työttömiä työnhakijoita oli marraskuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla 18 200 (ml. lomautetut), mikä on 6 000 vähemmän kuin tämän vuoden tammikuussa ja 500 vähemmän kuin lokakuun lopussa. Vuoden takaisesta työttömien määrä on vähentynyt 3 900:lla. Marraskuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuna oli 1 200 henkilöä, mikä on 2 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä väheni myös lokakuusta vajaalla 200 hengellä.

Avoimia työpaikkoja on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen hyvin tarjolla. Marraskuun aikana Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston alueella ilmoitettiin avoimeksi noin 6 200 uutta työpaikkaa - kaikkiaan maakunnassa oli kuukauden aikana tarjolla 11 900 avointa työpaikkaa. Uusia työpaikkoja tuli marraskuun aikana avoimeksi 61 % enemmän kuin vuosi sitten ja lisääntynyt tarjonta on todettavissa useissa kunnissa eri puolella maakuntaa. Eniten uusia työpaikkoja oli myyntialalla, hoitoalalla sekä rakennus- ja ravintola-aloilla.

Marraskuun lopussa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta (työttömyysaste) oli Pohjois-Pohjanmaalla 9,8 %. Koko maassa työttömyysaste oli 9,6 %. Suhteellinen työttömyys vaihtelee suuresti maakunnan sisällä. Marraskuun lopussa alhaisin työttömyysaste oli Limingassa (4,9 %) ja korkein Vaalassa (13,8 %). Oulussa työttömyysaste oli 11,0 %.

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli marraskuun lopussa 2 400 (heistä alle 20-vuotiaita oli 500), mikä on 800 vähemmän vuoden takaiseen verrattuna. Yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä oli marraskuun lopussa liki 6 500, mikä on vajaa 1 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömien (vähintään yli vuoden yhtäjaksoinen työttömyys) määrä on vähentynyt kuukausittain tänä syksynä - marraskuun lopussa heitä oli maakunnassa vajaa 7 300. Elo-marraskuun aikana pitkäaikaistyöttömien määrä on vähentynyt reilulla 600:lla heinäkuuhun verrattuna. Yli kaksi vuotta työttömänä olleiden määrä sen sijaan on edelleen nousussa – marraskuun lopussa heitä oli reilu 3 300.

Työllistymistä edistetään eri palvelumuodoin. Marraskuun lopussa TE-hallinnon eri palveluissa oli yhteensä 7 600 osallistujaa. Eniten osallistujia oli koulutuksessa: omaehtoisesti työttömyysetuudella opiskeli 1 800 henkilöä ja työvoimakoulutuksessa oli 1 500 opiskelijaa. Työllistettynä yksityiselle ja julkiselle sektorille oli yhteensä 2 000 henkilöä ja kuntouttavassa työtoiminnassa osallistujia oli 1 500. Lisäksi työ- ja koulutuskokeiluissa, vuorotteluvapaasijaisena sekä työnhaku- ja uravalmennuksessa oli yhteensä reilu 800 osallistujaa.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Johtaja Petri Keränen kertoo työllisyystilanteesta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus:
johtaja Petri Keränen, 0295 026 727
yksikön päällikkö Eine Kela, 0295 038 227
asiantuntija Jarkko Pietilä, 0295 038 116
suunnittelija Pirjo Hyrkäs (tilastot), 0295 038 061
s-posti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto:
johtaja Maire Mäki, 0295 056 800
palvelujohtaja Pirjo Juntunen, 0295 056 596
palvelujohtaja Mari Tuomikoski, 0295 056 801
palvelujohtaja Marita Rimpeläinen, 0295 056 713
s-posti: etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Muutoksia Raahen ja Oulun välisessä sekä Raahen seudun sisäisessä joukkoliikenteessä 1.1.2022 alkaen23.12.2021 14:02:56 EET | Tiedote

Raahen ja Oulun välisessä sekä Raahen seudun sisäisessä joukkoliikenteessä tehdään reitti- ja aikataulumuutoksia 1.1.2022 alkaen. Työmatkustajia palveleva iltapäivävuoro Raahen terästehtaalta Ouluun muutetaan vaihdolliseksi. Samalla muutetaan Raahesta Ruukkiin ja Paavolaan liikennöivän iltapäivävuoron aikataulua siten, että vuoro lähtee terästehtaalta.

Kovat pakkaset ovat aiheuttaneet hyydeongelmia Pohjois-Pohjanmaan joilla10.12.2021 14:37:12 EET | Tiedote

Alkutalven tavanomaista suuremmat virtaamat ja kovat pakkaset ovat aiheuttaneet hyytöä usealla joella. Hyytöä muodostuu jäättömillä jokijaksoilla, joilla kova virtaus estää jääkannen muodostumisen. Kun jäähtynyt virta saapuu paikkaan, jossa virtausnopeus pienenee tai virtaava vesi kohtaa esteen, vesi jäätyy ja muodostuu hyydettä. Hyydettä kertyy joen pohjaan, koskiin tai kosken alapuoleisen suvannon jääkannen alapintaan. Hyyde täyttää jokea, jonka myötä uoma muuttuu ahtaammaksi ja vedenpinta alkaa nousemaan. Hyydetulva saattaa uhata rakennuksia ja tieyhteyksiä yllättävissä paikoissa.

Koillismaan joukkoliikenteen kehittämistä koskeva asiakaskysely käynnistyy8.12.2021 12:36:51 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on käynnistänyt Koillismaan joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnittelun. Osana suunnittelua toteutetaan kysely, jonka tarkoituksena on selvittää asiakkaiden tyytyväisyyttä alueen joukkoliikenteen nykytilaan ja kartoittaa kehittämistarpeita esimerkiksi vuorotarjontaan. Kysely koskee kuntien välistä linja-autoliikennettä Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven välillä sekä liikennettä Kajaanista, Kemijärveltä, Oulusta, Posiolta, Puolangalta, Ranualta, Rovaniemeltä, Sallasta ja Suomussalmelta em. alueelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme