Aluehallintovirasto

Paikallisille liikunta- ja urheiluseuroille 9,4 milj. EUR

Jaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yhteensä 9 412 049 euroa korona-avustuksina paikallisille liikunta- ja urheiluseuroille.

Erityisavustukset on jaettu koronapandemiasta aiheutuneiden toimintarajoitusten aikana tapahtuneiden toiminnan ja palveluiden saatavuuden häiriöiden takia. Avustusta saattoivat hakea toimintansa järjestämiseen tai toteuttamiseen (esim. etä- tai digivalmennus) paikalliset liikunta- ja urheiluseurat, jotka ovat rekisteröityjä yhdistyksiä.

Avustusta on myönnetty liikunta- ja urheiluseuroissa toteutettujen tilanteesta johtuneiden toimenpiteiden kulujen kattamiseksi. Kulujen on tullut syntyä aikavälillä 1.3.-31.5.2020. "Tavoitteena on, että seurojen ja sarjojen toimintaedellytykset säilyvät koronapandemiasta johtuvista toimintaolosuhteiden muutoksista huolimatta," sanoo ministeri Hanna Kosonen Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa. Hallitus esitti lisämäärärahaa toisessa lisätalousarviossaan.

Kunnittaiset ja maakunnittaiset avustukset voit löytää Aluehallintovirastojen avustusvisualisointi-sivustolta, https://aviavustukset.fi/visualisointi

Koronapandemia on vaikeuttanut ja tulee vaikeuttamaan paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen toimintaa. Tilanteesta on seurannut seuroille vakavia toiminnan järjestämisongelmia. Paikalliset liikunta- ja urheiluseurat ovat olleet pakotettuja kehittämään nopeasti korvaavia toimenpiteitä perinteisten toimintojen tilalle.


Myönnetyt avustukset

Lisätietoja:

Tiedote
OKM
https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/urheilulle-9-4-miljoonaa-euroa-korona-avustuksina

Aluehallintovirastojen yhteystiedot

Lounais-Suomen aluehallintovirasto
Lisätietoja: Liikuntatoimen ylitarkastaja Marie Rautio-Sipilä, p. 0295 018 069

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Lisätietoja: Suunnittelija Emilia Piitulainen, p. 029 501 8848

Itä-Suomen aluehallintovirasto
Lisätietoja: Suunnittelija Virpi Launonen, p. 029 501 6845

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
Lisätietoja: Suunnittelija Tapio Taskinen, p 0295 017 589

Lapin aluehallintovirasto
Lisätietoja: Liikuntatoimen ylitarkastaja Kai-Matti Joona, p. 0295 017 396

Etelä Suomen aluehallintovirasto
Lisätietoja: Ylitarkastaja Ilpo Piri, p. 0295 016 559
 

OKM:n yhteystiedot

  • liikunnan koulutuskeskukset: ylitarkastaja Samuli Rasila, puh. 0295 330 057, samuli.rasila@minedu.fi
  • liikunta- ja urheiluseurat sekä lajiliitot: ylitarkastaja Hannu Tolonen, p. 0295 330 314, hannu.tolonen@minedu.fi
  • paikalliset liikunta- ja urheiluseurat: aluehallintovirastot

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto toimii turvallisen asioinnin varmistamiseksi myymälöissä (Pohjois-Suomi)18.9.2020 14:36:18 EESTTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto kokoontui 18.9.2020 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 7. kokoukseensa tänä vuonna. Kaupan ja logistiikan ala ja aluehallintoviranomaiset ovat yhtä mieltä, että kaupalla on oikeus ja velvollisuus huolehtia hygieniasta ja turvavälien säilymisestä myymälöissä. On erittäin tärkeää, että myös kaikki asiakkaat asioivat vastuullisesti ja estävät koronaviruksen leviämistä myymälöissä.

Rakennustyöntekijä putosi 2,5 metrin korkeudesta – sakkoja päätoteuttajalle ja työnantajalle16.9.2020 10:26:02 EESTTiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 18.8.2020 antamallaan tuomiolla tuominnut työmaalla aliurakoitsijana toimineen, tapaturmassa loukkaantuneen työntekijän työnantajan 25 päiväsakon suuruiseen rangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi päätoteuttajana toimineen pirkanmaalaisen rakennusalan yrityksen työnjohtaja tuomittiin 15 päiväsakkoon ja päätoteuttaja 10 000 euron suuruiseen yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Valmiustoimikunta: Pohjois-Suomessa hyvä valmius alueellisiin päätöksiin ja viruksen torjuntatoimiin (Pohjois-Suomi)15.9.2020 14:52:06 EESTTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 15. verkkokokoukseen ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 15.9.2020 ja päivitti tilannekuvan koronaviruksesta ja toimista alueellaan. Kokouksessa käytiin läpi valtioneuvoston hybridistrategian mukaiset alueellisen päätöksenteon muodot ja toimivalta viruksen torjuntatoimissa. Aluehallintoviraston roolina on valvoa ja ohjata kuntia, kuntayhtymiä ja sairaanhoitopiirejä COVID-19 pandemian hoidossa määrätyn työnjaon mukaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme