Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Päiväkodin rakentaminen Kumpulassa alkaa syyskuussa

Jaa

Kaupunki rakennuttaa uuden päiväkodin Kumpulaan osoitteeseen Limingantie 39. Rakentamista valmistelevat työt alkavat ensi viikolla.

Näkymä
Limingantieltä. Kuvasta puuttuu päiväkodin tontin ympärille tuleva aita. Kuva:
Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy. 29.4.2019
Näkymä Limingantieltä. Kuvasta puuttuu päiväkodin tontin ympärille tuleva aita. Kuva: Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy. 29.4.2019

Kaupunki rakennuttaa uuden päiväkodin Kumpulaan osoitteeseen Limingantie 39. Rakentamista edeltävät työt aloitetaan 21. syyskuuta alkavalla viikolla. Aluksi työmaa-alue rajataan ja tehdään puustokatselmus sekä puunkaatotöitä.

Louhintatyöt alkavat lokakuun alkupuolella. Niiden arvioidaan kestävän noin kaksi kuukautta. Asuinalueen keskellä tehtävät louhintatyöt tehdään erityisen huolellisesti. Hankkeen urakoitsija Tricon Oy tiedottaa louhinnasta lähinaapureille.

Varsinainen rakentaminen alkaa vielä tämän vuoden puolella. Rakennuksen on määrä olla valmis kevättalvella 2022.

Uusi päiväkoti ja tilaa iltakäyttöön


Uuteen kaksikerroksiseen rakennukseen tulee joustavia ja monipuolisia tiloja varhaiskasvatuksen käyttöön. Limingantien puoleiseen päätyyn tulee myös asukkaiden iltakäyttöön soveltuva sali.

Kaupungin ilmastotavoitteiden mukaisesti talosta rakennetaan energiatehokas. Katolle asennetaan aurinkopaneelit. Hiilineutraali Helsinki -ohjelman mukaisesti kaupungin kaikkiin uusiin toimitila- ja palvelurakennuksiin toteutetaan aurinkosähköjärjestelmä.

Päiväkodin pääsisäänkäynti ja leikkipiha tulevat rakennuksen eteläpuolelle, ja huoltopiha tulee toiselle puolelle lähelle Limingantietä. Kumpulanlaaksosta tontille on hyvät kävely- ja pyöräily-yhteydet. Saattoliikennettä varten varataan pysäköintipaikkoja Limingantieltä sekä Vuoksentieltä.

Alueelle tarvitaan uusi päiväkoti nopealla aikataululla


Päiväkotipaikkojen tarve on Kumpulan alueella ollut suuri jo vuosia. 150-paikkainen päiväkoti helpottaa päiväkotitilannetta. Rakennukseen tulee noin 1 400 m2 sisätiloja, ja ulkona lasten käytössä on 2 000 m2 kokoinen leikkipiha.

Valmistuttuaan rakennus korvaa alueella nykyisin toimivat päiväkodit Isoniityn ja Sohvilan sekä mahdollisesti muita alueen päiväkoteja, joissa tarvittaisiin tulevaisuudessa laajoja korjauksia. Uuteen päiväkotirakennukseen tulee korvattavien paikkojen lisäksi uusia paikkoja.

Päiväkoti Isoniityllä Jyrängöntiellä on lupa toimia nykyisessä rakennuksessaan vuoteen 2022 asti. Päiväkoti Sohvilan tekninen kunto on elinkaarensa päässä.

Kaupunki on saanut päiväkodin rakentamisesta palautetta

Alueen asukkailta on tullut kaupungille palautetta siitä, että päiväkodille tulisi etsiä parempi paikka, koska rakennettavalta tontilta joudutaan louhimaan kalliota ja kaatamaan puita. Lähistöllä ei kuitenkaan ole muita sopivia asemakaavan mukaisia rakentamispaikkoja.

Asukkaat ovat ehdottaneet vaihtoehtoisiksi rakennuspaikoiksi puistoalueilta ja rakennuspaikan viereistä hiekkakenttää, jossa on aikaisemmin ollut Käpylän peruskoulun väliaikainen koulurakennus.

Sijainti on kuitenkin ainoa asemakaavan tähän käyttöön varaama rakennuspaikka alueella. Muualle rakentaminen edellyttäisi muutosta asemakaavaan tai poikkeuslupaa, eikä nyt rakennettava, väliaikaista koulurakennusta suurempi talo leikkipihoineen ja liikennejärjestelyineen olisi sellaisenaan muualle toteutettavissa. Koulun rakentaminen kentälle tai puistoalueelle tarkoittaisi vähintään sitä, että rakennus pitäisi suunnitella uudelleen, ja rakentamista varten pitäisi hakea asemakaavan muutos tai poikkeuslupa. Koska prosessi olisi pitkä ja lopputulokseltaan hyvin epävarma, on rakennus päätetty sijoittaa olemassa olevalle tontille. Alueella on jo kiireellinen tarve uusille päiväkotitiloille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ari Hulkkonen
Projektinjohtaja, hankesuunnittelu
Kaupunkiympäristön toimiala
p. 040 159 6140
ari.hulkkonen@hel.fi

Carola Harju
Yksikön päällikkö
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
p. 050 3657846
carola.harju@hel.fi

Kuvat

Näkymä
Limingantieltä. Kuvasta puuttuu päiväkodin tontin ympärille tuleva aita. Kuva:
Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy. 29.4.2019
Näkymä Limingantieltä. Kuvasta puuttuu päiväkodin tontin ympärille tuleva aita. Kuva: Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy. 29.4.2019
Lataa
Kuva: Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy. 29.4.2019
Kuva: Arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy. 29.4.2019
Lataa
Asemapiirros.
Asemapiirros.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 27.10.202027.10.2020 18:11:58 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 27.10.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 22.10.202022.10.2020 18:22:06 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 22.10.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 5.11.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme