Gummerus

Päivi Alasalmen äänikirjahitti Alamaailman kuningatar ilmestyy kesädekkarina kovissa kansissa – Kesän käännöstrillereissä tutustutaan murhapodcasteihin ja jännitetään balettitanssijoiden kohtalokkaita harha-askelia

Jaa

Päivi Alasalmen Alamaailman kuningatar aloittaa vetävän dekkarisarjan, jossa tamperelainen rikoskonstaapeli Hallavainen ratkoo kollegoidensa kanssa synkkiä murhatapauksia. Storytel Original -menestyssarjan aloitusosa ilmestyy 23.5. dekkareiden ystävien iloksi kovissa kansissa. Alkukesän käännetyssä jännityskirjallisuudessa on luvassa muun muassa podcastien ja baletin maailmaan sijoittuvia trillereitä tutuilta brittikirjailijoilta.

Pitkän kirjailijauran tehneen Päivi Alasalmen Alamaailman kuningattaressa vanhempi rikoskonstaapeli Hallavainen tutkii Tampereen alamaailman kruunaamattoman kuningasparin arvoasuntoa, joka näyttää lähinnä teurastamolta. Asukkaat ovat kadonneet jäljettömiin. Mitä heille on tapahtunut? Samoihin aikoihin sosionomi Anu Murtovuo muuttaa Oulusta Tampereelle. Hän ei ole asunut kaupungissa koskaan aiemmin, mutta jostain syystä hänet tunnetaan joka paikassa. Pian Anu joutuu uhkaaviin tilanteisiin, jotka johdattavat hänet vaarallisten perhesalaisuuksien jäljille.

Päivi Alasalmi on kirjoittanut 25 teosta ja niitä on käännetty lukuisille kielille. Syksyllä 2021 ilmestynyt historiallinen romaani Sudenraudat keräsi runsaasti kiitosta lukijoilta ja kriitikoilta. Alamaailman kuningatar on rikoskonstaapeli Hallavaisesta kertovan Storytel Original -sarjan avausosa, joka ilmestyy 23.5. kovakantisena.

 

Kesän käännöstrillereissä murhapodcasteja ja balettia

Brittiläisen Katie Lowen Graham Cattonin murha on sävähdyttävä trilleri true crime -podcastista, jonka julkkistoimittaja Anna Byers on vakuuttunut, että professori Graham Cattonin murhasta on vangittu syytön mies. Anna on varma, että joku tietää enemmän kuin on kertonut. Annan vaikutusvaltainen podcast on aiemminkin saanut kumottua vankilatuomioita. Kuinka pitkälle hän on valmis menemään löytääkseen totuuden?

Suomentanut Kristiina Vaara. Äänikirjan lukija: Krista Putkonen-Örn.

Erin Kellyn Tanssija kuolee kahdesti on balettimaailmaan sijoittuva tarina kahden huipputanssijan kissa ja hiiri -leikistä sekä menestyksen hinnasta. Tiivistunnelmainen psykologinen trilleri nousi ilmestyessään 2021 The Timesin bestsellerlistalle.

Suomentanut Markus Myllyoja. Äänikirjan lukija: Johanna Kokko Ilmestyy 30.5.

Suljettujen ovien takana -hittiromaanista tunnetun B.A.Parisin uutuustrillerissä rakastuneet Finn ja Layla ovat ajomatkalla kohtia kotia, kun Finn päättää keskellä yötä poiketa turvattoman oloiselle pysähdyspaikalle. Layla jää yksin autoon torkkumaan. Kun Finn palaa, Layla on kadonnut. Tämän tarinan Finn kertoo poliisille. Se on totuus – mutta ei koko totuus. Herätä minut kuolleista on psykologisen jännityksen mestariteos, joka saa lukijan epäilemään kaikkea ja kaikkia aina loppuhuipennukseen saakka.

Suomentanut Satu Leveelahti. Äänikirjan lukija: Kati Tamminen Ilmestyy 20.6.

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
pauliina.pietila@gummerus.fi
040 7792942

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Älä sano mitään on kertovan tietokirjallisuuden mestariteos – Wind of Change -podcastista tunnetun huippujournalistin laatukirjallisuutta saatavilla ensimmäistä kertaa suomeksi9.5.2022 09:50:23 EEST | Tiedote

The New Yorkerissa tutkivana journalistina työskentelevän Patrick Radden Keefen Älä sano mitään – Tositarina menneisyydestä, murhasta ja Pohjois-Irlannista (Gummerus) on henkeäsalpaavan jännittävä, toteutukseltaan ainutlaatuinen tietokirja Pohjois-Irlannin konfliktista. Romaanimainen lukukokemus edustaa 2000-luvun parasta tietokirjallisuutta. Älä sano mitään on ollut kansainvälinen myyntimenestys ja palkittu useilla kirjallisuuspalkinnoilla.

Vaikuttava ilmiöromaani somejättien vallasta ja nuorten sisältömoderaattoreiden työstä3.5.2022 13:26:30 EEST | Tiedote

Hollantilaisen Hanna Bervoetsin Sopimatonta sisältöä (Gummerus) kysyy, mikä on yhteiskunnassamme normaalia ja kuka sen määrittelee. Romaani kertoo sosiaalisen median sisältömoderaattoreina työskentelevistä nuorista aikuisista, jotka käyvät työkseen läpi some-kuonaa – väkivaltaa, vihapuhetta, salaliittoteorioita ja valeuutisia – ja päättävät, milloin sisältö on sopimatonta ja poistettava. Bervoets esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaaleilla perjantaina 13.5.

Isät avautuvat: ”Lapsiperhe-elämä vituttaa”25.4.2022 11:34:52 EEST | Tiedote

Maineikkaan Eniten vituttaa kaikki -kirjasarjan luojat Pasa ja Atpo ovat perheellistyneet, ja uutta ammennettavaa on löytynyt kirjailijoiden omasta elämänpiiristä. Vituttavatko omat lapset sittenkään enemmän kuin muiden lapset? Vituttavatko omat vanhemmat vielä enemmän muuttuessaan isovanhemmiksi? Uutuusteos Eniten vituttaa lapset (Gummerus) syväluotaa lapsiperhe-elämää vauvakirjan täyttämisestä unikouluun ja paska-asioista ruokasotkuun. Entäpä uhmaikä, lastenvaatevarustelu, harrastuksiin kuskaus, joululahjat, ruutuaika ja lapsiperheen ”lomailu”?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme