Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Päivi Niemi-Laine jatkaa ammattiliitto JHL:n puheenjohtajana, toimialajohtajiksi Håkan Ekström ja Saila Ruuth

Jaa

Ammattiliitto JHL:n 120-jäseninen edustajisto valitsi liitolle puheenjohtajan ja kaksi toimialajohtajaa.

Istuva puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine jatkaa liiton ruorissa, kuten myös toimialajohtaja Håkan Ekström. Edustajisto nimesi Ekströmin myös puheenjohtajan varahenkilöksi. Uutena toimialajohtajana aloittaa Saila Ruuth, joka valittiin eläköityvän toimialajohtaja Teija Asara-Laaksosen tilalle.

Päivi Niemi-Laine on ollut Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n palveluksessa vuodesta 2009 alkaen, ensin tutkimuksen ja yhteiskuntapolitiikan päällikkönä. Vuodesta 2012 vuoteen 2016 hän työskenteli liiton toimialajohtajana ja varapuheenjohtajana. Niemi-Laine valittiin ammattiliitto JHL:n puheenjohtajaksi vuonna 2016.

Håkan Ekström tuli alun perin JHL:n edeltäjän Kunta-alan ammattiliitto KTV:n Varsinais-Suomen aluetoimitsijaksi vuonna 1992. Vuodesta 2001 vuoteen 2016 hän toimi ensin sopimustoimitsijana, sittemmin neuvottelupäällikkönä ja vastaavana neuvottelupäällikkönä.  Ekström valittiin ammattiliitto JHL:n toimialajohtajaksi vuonna 2016.

Saila Ruuth työskentelee tällä hetkellä sosiaali- ja terveysministerin valtiosihteerinä.
Ennen työskentelyään sosiaali- ja terveysministerin valtiosihteerinä Ruuth työskenteli Teollisuusliitossa työympäristö- ja sosiaaliasiantuntijana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriössä, työeläkeyhtiö Ilmarisessa sekä Elintarviketyöläisten työttömyyskassassa. Ruuth on valtiotieteiden maisteri.

Valinnat tehtiin tiistaina 7. kesäkuuta Helsingissä JHL:n uuden edustajiston järjestäytymiskokouksessa.

Seuraa ammattiliitto JHL:n edustajiston järjestäytymiskokousta 7.–8.6.2022 liiton kanavissa jhl.fi, Facebook ja Twitter.

Lisätiedot:
puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine
010 7703 295
Päivi Niemi-Laine, puheenjohtaja, kuva 

toimialajohtaja Håkan Ekström
040 828 2865
Håkan Ekström, toimialajohtaja, kuva 

toimialajohtaja Saila Ruuth
040 7466 441
Saila Ruuth, toimialajohtaja, kuva

Ansioluettelot:

Päivi Niemi-Laine 
Håkan Ekström 
Saila Ruuth 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine
010 7703 295

toimialajohtaja Håkan Ekström
040 828 2865

toimialajohtaja Saila Ruuth
040 7466 441

viestintäpäällikkö Kristiina Ahonen
040 530 1774

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme