Fingrid Oyj

Päivitetyt ehdotukset taajuuden vakautusreservien lisäominaisuuksista ja mitoituksesta

Jaa

Pohjoismaiset kantaverkkoyhtiöt saivat joulukuussa 2022 sääntelyviranomaisilta muutospyynnön vahvistettavina oleviin käytön verkkosäännön (SO GL) mukaisiin ehdotuksiin taajuuden vakautusreservien (FCR) lisäominaisuuksiksi ja mitoitusperiaatteiksi. Kantaverkkoyhtiöt ovat päivittäneet ehdotuksia sääntelyviranomaisilta saadun muutospyynnön perusteella ja toimittaneet liitteenä olevat päivitetyt ehdotukset sääntelyviranomaisille vahvistettaviksi.

Ehdotuksissa olevia taajuuden vakautusreservien teknisiin vaatimuksiin liittyviä kohtia on pyritty selkeyttämään sääntelyviranomaisilta saadun palautteen perusteella. Tämän lisäksi uusien vaatimusten käyttöönoton vaikutuksia reservitoimittajille ja -markkinoille on pyritty avaamaan paremmin. Teknisten vaatimusten varsinainen sisältö ei kuitenkaan muuttunut päivityksessä. Kantaverkkoyhtiöt odottavat saavansa sääntelyviranomaisten vahvistuspäätöksen viimeistään huhtikuun alussa.

Pohjoismaiset kantaverkkoyhtiöt ovat usean vuoden ajan kehittäneet uusia teknisiä vaatimuksia taajuusohjatulle käyttöreserville (FCR-N) ja taajuusohjatulle häiriöreserville (FCR-D). Uusien vaatimusten tavoitteena on yhtenäistää tekniset vaatimukset Pohjoismaissa ja päivittää vaatimukset vastaamaan sähköjärjestelmän muutoksen asettamia tarpeita. Kantaverkkoyhtiöiden tavoitteena on aloittaa uusien vaatimusten käyttöönotto noin vuoden 2023 puolivälissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Fingrid Oyj
Fingrid Oyj
Läkkisepäntie 21
00620 Helsinki

https://www.fingrid.fi/

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme