Vaasan kaupunki - Vasa stad

Päivitys: Mansikkasaaressa uimakielto

Jaa

Mansikkasaaren uimarannasta otetussa vesinäytteessä on todettu suolistoperäisiä enterokokit-bakteeria.

Mansikkasaaren uimarannasta otetussa vesinäytteessä on todettu suolistoperäisiä enterokokit -bakteereja laatuvaatimukset ylittävä määrä. Mansikkasaaren uimarannalle on viety uimakieltokyltit.

Hietasaaren vesinäyte täytti laatusuositukset, eikä vaadi toimenpiteitä.

Mansikkasaaren ja Hietasaaren seuraavat uusintanäytteet otetaan tänään 19.7, joiden tulokset saadaan maanantaina 22.7. Kaupungin 14 uimarantaa testaan aikataulun mukaisesti maanantaina 22.7. 

Vaasan kaupungin ympäristötoimi epäilee veden pilaantumisen syyksi Onkilahden jätevesivuotoa, sekä alkuviikon sateita. Sadevesi huuhtelee maalta bakteereita veteen, ja tavallisesti uimavesien valvontanäytteitä ei oteta näin pian sateiden jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasan kaupungin ympäristötoimi, Esa Hirvijärvi, ympäristötarkastaja, esa.hirvijarvi@vaasa.fi, +358 40 777 5176

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme