Varsinais-Suomen ELY-keskus

Päivölän silta Merikarvialla ja Masian silta Nakkilassa korjataan

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Merikarvialla maantiellä 2680 (Rantatie) sijaitsevan Päivölän sillan ja Nakkilassa maantiellä 12883 (Porintie) sijaitsevan Masian sillan korjaustyöt maaliskuun lopussa. Korjaustyöt Masian sillalla valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä ja Päivölän sillan työt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Liikennejärjestelyillä pyritään minimoimaan liikennehaittoja, mutta tienkäyttäjien kannattaa varautua liikenteen ajoittaiseen ruuhkautumiseen töiden aikana. Pahoittelemme töiden aiheuttamaa haittaa tienkäyttäjille.
Kuvassa vasemmalla Päivölän silta Merikarvialla ja oikealla Masian silta Nakkilassa.
Kuvassa vasemmalla Päivölän silta Merikarvialla ja oikealla Masian silta Nakkilassa.

Molempien siltakohteiden korjauksen aikana liikenne joudutaan rajoittamaan ajoittain yhdelle kaistalle. Tällöin liikennettä ohjataan liikennevaloilla. Ajoneuvojen jonotusajat pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä, mutta tienkäyttäjien kannattaa varautua ajoittaisiin ruuhkiin ja varata riittävästi matka-aikaa. Liikennemäärä Masian sillalla on n. 430 ajoneuvoa vuorokaudessa. Korjauskohteen vieressä oleva kevyen liikenteen silta on käytössä koko korjaustyön ajan. Liikennemäärä Päivölän sillalla on n. 1 056 ajoneuvoa vuorokaudessa. Sillalla oleva jalankulku- ja pyöräilyväylä on korjaustöiden aikana normaalisti käytössä, mutta väylää joudutaan kaventamaan. Tien nopeusrajoitusta on alennettu työmaiden kohdalla 30 km:iin tunnissa.

Korjaustöiden on tarkoitus käynnistyä Masian sillalla vko:lla 13 ja Päivölän sillalla vko:lla 14. Korjaustyöt Masian sillalla valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä ja Päivölän sillalla syyskuun loppuun mennessä.

Korjaustöiden aikana uusitaan molempien siltojen reunapalkit, vesieristys, päällyste ja kaiteet. Korjaustyön jälkeen Päivölän silta levenee noin metrin ja Masian silta noin puoli metriä. Lisäksi silloilla tehdään muita pieniä korjaus- ja huoltotöitä.

Päivölän silta on valmistunut 1969 ja Masian silta 1965. Molemmat sillat ovat tyypiltään teräsbetonisia laattasiltoja. Kummallakaan sillalla ei ole aiemmin tehty peruskorjausta. 1960- ja 70-luvuilla rakennetut sillat ovat yleisesti peruskorjausiässä. Peruskorjaustarpeessa olevissa silloissa on tyypillisesti ongelmina vesieristeen vuotaminen, betonin rapautuminen sekä silta- ja tiekaiteiden huono kunto sekä liian lyhyet ja matalat kaidemitoitukset. Päivölän sillalle on tehty erikoistarkastus vuonna 2020 ja Masian sillalle vuonna 2018, jolloin tarkastuksissa on havaittu korjausta edellyttäviä vaurioita molemmissa silloissa.  

Urakoitsijana molemmissa siltahankkeissa toimii Oteran Oy.

Tienkäyttäjiltä toivotaan erityistä varovaisuutta siltatyömaan kohdalla. Tilaa on normaalia vähemmän ja sillalla työskennellään samanaikaisesti. Alennettujen nopeusrajoitusten noudattaminen on tärkeä turvallisuustekijä työmaan työntekijöille.

Päivölän sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)

Masian sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)

Nakkilan Masiantiellä sijaitsee myös toinen Masian sillaksi nimetty silta. Korjauksen kohteena oleva Masian silta sijaitsee maantiellä 12883 (Porintie).

Lisätietoja:                                 

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Antti Hirvonen, p. 029 502 2529

- Oteran Oy: työpäällikkö Timo Äkräs, p. 0400 128 996

Kuvat

Kuvassa vasemmalla Päivölän silta Merikarvialla ja oikealla Masian silta Nakkilassa.
Kuvassa vasemmalla Päivölän silta Merikarvialla ja oikealla Masian silta Nakkilassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rävsundsbron har inspekterats vidare denna vecka1.6.2023 13:20:12 EEST | Tiedote

Rävsundsbron har inspekterats närmare denna vecka utifrån observationerna från förra veckans inspektion. Vid inspektionen observerades inga nya strukturella skador på bron. Samtidigt observerades att sänkningen av hastighetsbegränsningen till 30 km/h har minskat brons rörelser. För närvarande är massor enligt fordonsförordningen tillåtna på bron. Nya specialtransporttillstånd beviljas tills vidare inte för bron, eftersom analysen av brons mätresultat pågår. Fler mätpunkter kommer också att installeras på bron, med hjälp av vilka man strävar efter att noggrannare utreda belastningen på bron och brons rörelser.

Kirjalansalmen siltaa on jatkotarkastettu tällä viikolla1.6.2023 13:19:05 EEST | Tiedote

Kirjalansalmen siltaa on tarkastettu tällä viikolla tarkemmin viime viikon tarkastuksen havaintojen pohjalta. Tarkastuksessa ei havaittu sillassa uusia rakenteellisia vaurioita. Samalla havaittiin, että nopeusrajoituksen alentaminen 30 km:iin/h on vähentänyt sillan liikkeitä. Tällä hetkellä sillalla on sallittu ajoneuvoasetuksen mukaiset massat. Uusia erikoiskuljetuslupia sillalle ei toistaiseksi myönnetä, sillä sillan mittaustulosten analysointi on kesken. Sillalle tullaan myös asentamaan lisää mittauspisteitä, joiden avulla pyritään selvittämään tarkemmin sillalle aiheutuvaa rasitusta ja sillan liikkeitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme