Varsinais-Suomen ELY-keskus

Päivölän silta Merikarvialla ja Masian silta Nakkilassa korjataan

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Merikarvialla maantiellä 2680 (Rantatie) sijaitsevan Päivölän sillan ja Nakkilassa maantiellä 12883 (Porintie) sijaitsevan Masian sillan korjaustyöt maaliskuun lopussa. Korjaustyöt Masian sillalla valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä ja Päivölän sillan työt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Liikennejärjestelyillä pyritään minimoimaan liikennehaittoja, mutta tienkäyttäjien kannattaa varautua liikenteen ajoittaiseen ruuhkautumiseen töiden aikana. Pahoittelemme töiden aiheuttamaa haittaa tienkäyttäjille.
Kuvassa vasemmalla Päivölän silta Merikarvialla ja oikealla Masian silta Nakkilassa.
Kuvassa vasemmalla Päivölän silta Merikarvialla ja oikealla Masian silta Nakkilassa.

Molempien siltakohteiden korjauksen aikana liikenne joudutaan rajoittamaan ajoittain yhdelle kaistalle. Tällöin liikennettä ohjataan liikennevaloilla. Ajoneuvojen jonotusajat pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä, mutta tienkäyttäjien kannattaa varautua ajoittaisiin ruuhkiin ja varata riittävästi matka-aikaa. Liikennemäärä Masian sillalla on n. 430 ajoneuvoa vuorokaudessa. Korjauskohteen vieressä oleva kevyen liikenteen silta on käytössä koko korjaustyön ajan. Liikennemäärä Päivölän sillalla on n. 1 056 ajoneuvoa vuorokaudessa. Sillalla oleva jalankulku- ja pyöräilyväylä on korjaustöiden aikana normaalisti käytössä, mutta väylää joudutaan kaventamaan. Tien nopeusrajoitusta on alennettu työmaiden kohdalla 30 km:iin tunnissa.

Korjaustöiden on tarkoitus käynnistyä Masian sillalla vko:lla 13 ja Päivölän sillalla vko:lla 14. Korjaustyöt Masian sillalla valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä ja Päivölän sillalla syyskuun loppuun mennessä.

Korjaustöiden aikana uusitaan molempien siltojen reunapalkit, vesieristys, päällyste ja kaiteet. Korjaustyön jälkeen Päivölän silta levenee noin metrin ja Masian silta noin puoli metriä. Lisäksi silloilla tehdään muita pieniä korjaus- ja huoltotöitä.

Päivölän silta on valmistunut 1969 ja Masian silta 1965. Molemmat sillat ovat tyypiltään teräsbetonisia laattasiltoja. Kummallakaan sillalla ei ole aiemmin tehty peruskorjausta. 1960- ja 70-luvuilla rakennetut sillat ovat yleisesti peruskorjausiässä. Peruskorjaustarpeessa olevissa silloissa on tyypillisesti ongelmina vesieristeen vuotaminen, betonin rapautuminen sekä silta- ja tiekaiteiden huono kunto sekä liian lyhyet ja matalat kaidemitoitukset. Päivölän sillalle on tehty erikoistarkastus vuonna 2020 ja Masian sillalle vuonna 2018, jolloin tarkastuksissa on havaittu korjausta edellyttäviä vaurioita molemmissa silloissa.  

Urakoitsijana molemmissa siltahankkeissa toimii Oteran Oy.

Tienkäyttäjiltä toivotaan erityistä varovaisuutta siltatyömaan kohdalla. Tilaa on normaalia vähemmän ja sillalla työskennellään samanaikaisesti. Alennettujen nopeusrajoitusten noudattaminen on tärkeä turvallisuustekijä työmaan työntekijöille.

Päivölän sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)

Masian sillan sijainti kartalla (maps.google.fi)

Nakkilan Masiantiellä sijaitsee myös toinen Masian sillaksi nimetty silta. Korjauksen kohteena oleva Masian silta sijaitsee maantiellä 12883 (Porintie).

Lisätietoja:                                 

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Antti Hirvonen, p. 029 502 2529

- Oteran Oy: työpäällikkö Timo Äkräs, p. 0400 128 996

Kuvat

Kuvassa vasemmalla Päivölän silta Merikarvialla ja oikealla Masian silta Nakkilassa.
Kuvassa vasemmalla Päivölän silta Merikarvialla ja oikealla Masian silta Nakkilassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kesän päällystysohjelma lyhin vuosikymmeniin29.3.2023 12:18:28 EEST | Tiedote

Kesän 2023 päällystystyöt Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa käynnistyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Rahaa teiden päällystämiseen on käytettävissä noin 16 M€. Se on noin neljäsosan viimevuotista vähemmän. Samaan aikaa kustannukset ovat nousseet huomattavasti. Päällystysohjelman pituus on noin 135 km, mikä on alle puolet viimevuotisesta. Päällystystyöt painottuvatkin vilkkaasti liikennöidyille teille. Muiden teiden korjaus on päällysteiden paikkauksen varassa.

Sepelin poisto aloitetaan tärkeimmiltä pääpyöräreiteiltä heti kelien salliessa21.3.2023 14:47:06 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskuksella on meneillään kokeilu liukkaudentorjuntaan käytetyn sepelin kevätharjausten aikaistamisesta Turun, Porin ja Rauman kaupunkiseuduilla tärkeimmillä pääpyöräilyreiteillä. Kokeilussa harjaukset pyritään tekemään määritellyillä väylillä maaliskuun loppuun mennessä. Toistaiseksi kelit ovat monin paikoin vielä melko talvisia. Urakoitsijat seuraavat sääennusteita ja ryhtyvät sepelin poistoon heti kelien salliessa.

I februari minskade antalet arbetslösa något i Egentliga Finland21.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets­ och näringsbyrå fanns i slutet av februari 20 700 arbetslösa arbetssökande. I februari brukar antalet arbetslösa vanligen minska jämfört med januari och så gick det även denna gång. Antalet arbetslösa minskade med 300 personer jämfört med föregående månad. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 900 personer (4 %), dvs. något snabbare än i hela landet generellt (3%). I Egentliga Finland minskade antalet permitterade med 300 (13 %) personer jämfört med året innan. I slutet av februari var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 9,0 %, vilket är 0,5 procentenheter mindre än året innan. Därmed var andelen arbetslösa av arbetskraften mindre än genomsnittet för hela landet (9,7%). I februari var antalet arbetslösa mindre än året innan i alla andra ekonomiska regioner i Egentliga Finland förutom Nystadsregionen och Saloregionen. I Saloregionen var antalet arbetslösa ändå nästan oförändrat. Jämfört med året innan fann

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme